Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha válság van, és ennyire...

Ha válság van, és ennyire nincs pénz, akkor miért van ennyi kövér ember?

Figyelt kérdés
Nem rosszindulatból kérdezem, objektív válaszok érdekelnek!Ha ennyire kevés a pénz, honnan telik ennyi nasira, meg ételre? Nem mondanám, hogy az egészséges ételek annyival drágábbak, mint pl. egy meki...
2011. jún. 23. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
91%
1-vel értek egyet. nincs pénz a gyümölcsre, én azt ettem reggelire joghurttal, de pl, egy joghurt 100 Ft, kiderült azt nem is ehetném, egy db alma múltkor 80 Ft volt. ez csak egy példa, de számold össze, ez csak egy reggeli volt. még nem ebédeltem, nem vacsoráztam. próbálkozom, és nyilván nem db-ként veszem a gyümölcsöt, de sokszor nyilván kenyeret veszek, mert a páromnak is kell enni valamit, ő meg nem élhet gyömölcsön. grillezett lazacra és csirkemellre nem mindig telik, így azt eszek, amit meg tudok venni. igyekszem többet mozogni, kevesebbet enni, de nem mindig sikerül. sajnos fizetés sem úgy jött, és hiába próbálom, nehéz. sokszor azt eszem, ami van, tehát mivel kenyér mindig van otthon...
2011. jún. 23. 12:32
 22/88 anonim ***** válasza:
97%

Ez a minőségi éhezés, amikor van étel, de nem bírod megfizetni.

Volt ilyen odőszakom, amikor a havi étkezést 5(!) ezer Ft-ból oldottam meg. Krumplit ettem hagymával, puliszkát, margarinos kenyeret sóval, néha egy tojásból buggyantott levest vagy egy kis káposztát. Nagyjából ennyi, ezek az ételek olcsók.

Szép voltam és fiatal, így néha ettem rendes kaját is, konkrétan akkor, ha randiztam egy sráccal és elvitt étterembe. Az maga volt a mennyország!

És hadd ne mondjam: híztam. Ha megnézed az általam leírt ételeket, ezek a legolcsóbbak. Még a tésztánál is olcsóbbak. És szinte mind tiltólistán van egy fogyókúrás étrendben.

Na így lehet minimál pénzből kilókat fölszedni.

2011. jún. 23. 12:33
 23/88 anonim ***** válasza:
97%

Van olyan ismerősöm egyébként aki nagydarab, de ő is szegény, és ha nem úgy jön ki a hónap, akkor éheznie kell. Valami betegség miatt volt orvosnál, és az orvos kérdezte is tőle, hogy szokott-e éhezni, hiába 100+ kiló, az orvos látta rajta hogy nem eszik rendesen.

Hormonoktól is függ ez: hidd el, ha te is éhes volnál mindig, akkor elhíznál, és nem tudnál mit tenni ellene. Volt olyan kísérlet, ahol kivontak hormonokat egy egérből, vagy valami hasonló, és éhenhalt, hiába volt egy csomó kaja mellette: nem volt éhes. Ugyanígy hormonokkal egy másik egeret pedig kórosan felhízlaltak.

2011. jún. 23. 12:33
 24/88 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az ételeken múlik.Vannak gazdag ismerőseim,mind soványak,pedig tele nassolják magukat.Vannak olyan kövér emberek,akik a genetikájuk(öröklődés) miatt lettek kövérek,és azon nehezen lehet változtatni,bár vannak nagyon jó gépezetek,amikkel sokat le lehet adni,de azok nagyon drágák.
2011. jún. 23. 12:37
 25/88 anonim ***** válasza:
24%
A kövérség,mindig a jólét,a gazdagság jele volt,és az mais.
2011. jún. 23. 12:37
 26/88 anonim ***** válasza:
86%

Igen.. és nem telik Norbi Updates kajákra, mert azok drágák.

Az emberek nem mozognak annyit, nem mennek szántani, aratni, vetni. Ma minden fizikai erőkifejtést a gépek végzik. Harmad-negyed annyi kalóriát égetnek el, mint 50-100 évvel ezelőtt. Akkor nem kellett annyit sportolni, mert a napi munkavégzés elegendő volt. Most meg ül a nép a számítógép mögött, és azt nevezi munkának.

2011. jún. 23. 12:38
 27/88 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért volt a jólét jele, mert sokat ehettek... hanem azért mert nem kellett fizikai erőkifejtést végezniük, minden munkát mással végeztettek el, tunyultak, tespedtek, persze, hogy nő a segg.

Most már inkább a sportos kinézet a gazdagság és jólét jele. Van idejük, energiájuk törödni magukkal, minőségi élelmiszert fogyaszthatnak, drága sportolási lehtőségeket engedhetnek meg maguknak.

2011. jún. 23. 12:41
 28/88 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem hízol, mert nem vagy olyan alkat. Még. Majd ha már szültél (ha egyáltalán nő vagy), fogsz, ne aggódj. Aztán majd ha le akarsz fogyni, megérted, miért kövér az, akinek nincs pénze kajára. De addig is elárulom: az az olcsó, ami egészségtelen és hizlal: a szénhidrát.

Ne a mekihez hasonlítsd az árakat, és akkor majd meglátod, hogy az egészséges mennyivel drágább, mint az egészségtelen. Csak hogy egy példát mondjak: 1 kg fehér/félbarna kenyér 300 Ft, fél(!) kg teljes kiörl. kenyér 350-700 Ft, tehát a kilára 2-3-szor nagyobb.

1 zsemle 1 szelet parizerrel, 1 paradicsommal 20+20+50= 90 Ft, 2 paradicsom, 1 paprika, fél uborka és egy szelet csirkemell 100+100+60+200 = 460 Ft alsó hangon, vagyis több, mint négyszerese.

De ha ragaszkodunk a szendvicshez, 1 szelet parizer (egy halom szemétből) 20 Ft, egy szelet minőségi sonka zsír és adalék nélkül 100-120 Ft, és még olcsón vetted.

1 zacskó chips 300 Ft, 1 kg cseresznye (ribizli, málna) 500 Ft.

Zacskós leves (1 liter vízzel) - 300 Ft max, 1 liter húsleves vagy zöldségleves, mire mindet megveszel, több mint 1000 Ft. Én egy fazék leveshez több, mint 2000 Ft-ért veszek zöldségeket.

Van még kérdésed?

29/88 A kérdező kommentje:
Nem a Norbi UpDate-es ételekre gondolok és a drága kondi bérletekre, mert ez sokszor már a "probléma" kezelése, nem megelőzés. Nem fogyókúráról van szó..
 30/88 anonim ***** válasza:
25%
Egészségtelen étel nincs.csak akkor lehet hízni,ha több a bevitel,mint ami kell.Nemkell annyit enni és kész.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!