Hogyan értelmezitek ezt az idézetet: "Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán. " Mit jelent ez?
> Mit jelent ez?
Mit jelent az, hogy nem tudod hogy mit jelent?
ez csak 1féleképp értelmezhető
sztem
Tévedésnek értelmezem..Helyesen így szólna:
"Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy feltétel nélkül szeressen. "
azt, hogy az a fontos, hogy szeressek :))
(mint előbb írtam)
a többi alakul
"Szeretni jó, nem szeretve lenni"
(ezt Thomas Mann írja a Tönio Krögerben)
javítás: nem úgy van, ahogy idéztem - az már a bennem történt átalakulása a dogloknak :)
tehát így ír Thomas Mann:
"és Tonio mégis boldog volt. Mert a boldogság, mondotta önmagának, nem abban van, hogy az embert szeretik, az csak undorral vegyes kielégülése a hiúságnak.
Boldogság az, ha az ember szeret, és holmi apró, fortélyos közeledésekkel lopja meg szerelme tárgyát.
És lelkében felírta ezt a gondolatot, teljesen átgondolta és gyökeréig átérezte"
Továbbvinném, a szeretet sem fontos.
,,Az én mostani látásommal nézve már világos, hogy a sokféle emberi hajszában és változásban nagyon sok a játékos szándék. Ahogy a gyerek azt mondja: boltocskát játszom vagy papát vagy tengeri vihart – úgy játssza belé magát a felnőtt ember is a célratörő, a szorgos, a léha, a szenvedélyes vagy a gyűlölködő szerepébe. Valamivel ki kell töltenie az időt; el kell hitetni magunkkal egy s más dologról egy időre, hogy az fontos. Mert különben egybekulcsolt kezekkel ülnénk az útszélen, és talán ez volna a természetes – minden egyéb csak magahitető fontoskodás."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!