Ha válság van, és ennyire nincs pénz, akkor miért van ennyi kövér ember?
Beismerem, én is túlsúlyos vagyok. Nem eszem többet, mint mások (vagy mint mikor 52 kg voltam), és igazából nem is eszek mást. Nem vagyunk gazdagok, nálunk is a kenyér-zsír kombó elég gyakori, de én nem szeretem, úgyhogy gyakran inkább nem kihagyom. Genetikailag örököltem az elhízásra való hajlamot, kissé cukros vagyok, egész nap a gép előtt görnyedek munka miatt, és rendszertelenül étkezem. Ez már elég ahhoz, hogy így nézzek ki, és ne tudjak megszabadulni tőle teljes életmódváltással együtt: erre pedig sajnos nincs pénzem.
Ezzel szemben hasonló anyagi körülmények között élő barátnőm azon kesereg, hogy napi 3 pizzától sem tud hízni, hiába sportol, nassol, csinál akármit. 10 év alatt sikerült felszednie 2 kilót! Genetika..
A kövérség relatív dolog. Nálunk szerencsére van pénz ételre.
A család 3/4ede túlsúlyos, nem is kicsit.
A húgom hiába eszik annyit mint más gyerek egyszerűen nem fogy le. Csak akkor fogy, ha nem eszik kenyeret se, csak zöldség, gyümölcs, hús. Semmi más.
Nálam más a helyzet. Igaz, hogy napi több km-t sétálok fel alá, mert minek a buszjegy, meg hegynek fel a koliba meg ilyesmi. Ha egyébként leülök tanulni meg gépezni napi 10-15 órában, nem lesz jobb. Ráadásul sajnos én pont az az ember vagyok, aki ha leül, és a közelében van nasi, akkor nekem annyi. Már unalomból eszem, nem mert szükséges. Erre a legjobb megoldás a folyadék. Ha leteszem magam mellé a másfél liter teát, akkor az igaz egy óra alatt eltűnik, de akkor nem eszem, és egyetemi idő alatt, órák alatt közben, meg nem iszom szinte semmit, így bepótolom amit ott elhanyagolok.
De tény, hogy mozogni kéne, és normális kaját enni, teszem azt saláta ilyesmi.
De nagyon sokszor a genetika áll a dolgok mögött, ahogy valószínűleg nálad is kedves kérdező, ezért nem tudsz hízni.
láp pál: azért régen befigyelt a kiskertben némi zöldség, meg ha más nem, egy-két csibe az udvaron. Na meg valóban nem az asztal mögött ülve dolgoztak, hanem kinn a földeken.
kérdező: hidd el, ha az életed múlna rajta, megennéd a harmadik nap után is a zsíros kenyeret. Esetleg a változatosság kedvéért zsír nélkül ennéd magában.
"Egészségtelen étel nincs"
Most minek ontod ezt a marhaságot?? Nincs egészségtelen étel? Miféle f*szság ez? Az egészségtelen étkezés miatt olyan többek között az emberek immunrendszere, amilyen.
Szerinted a gyorsfagyasztott, tele minden tartósítószeres húsnak csúfolt izék egészségesek?
Mert szerintem rohadtul nem.
Azért, mert a kenyér, rizs, krumpli, tészta a legolcsóbb kaják, és ezek hizlalnak leginkább.
De, ha belegondolsz, te is láthatod, nem olyan bonyolult.
Melyik az olcsóbb?
A grízes tészta, vagy a grillezett húsok?
Na?
Pont, hogy a szegényebbek jobban híznak, és nem azért, mert elzabálják a pénzüket, hanem mert csak rossz minőségű kajára telik nekik.
Tudom, hogy részben genetika, de nem akarok mindent erre fogni. Épp olyan probléma ez, mint a túlsúly, ha keveset eszem fogyok, ha többet.. drága...
Köszönöm mindenki válaszát eddig is! Még jöhetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!