Ha válság van, és ennyire nincs pénz, akkor miért van ennyi kövér ember?
"Én nem hízok szinte semmitől, pedig nagyon szeretnék, de egyszerűen nincs annyi pénzem kajára"
Krumpli, tészta, kenyér. Nem kell hozzájuk sok pénz. Sőt...
*A hormonzavar csak olyan betegségeknél jár hízással, mint a Down-kór,
Ez egy k*va nagy baromság. Pajzsmirigy-alulműködésről még sosem hallottál, ugye?
Kiveszik a nő méhét és petefészkét, felborul a hormonháztartás, akkor mi van?
Nem is kell kivenni, anélkül felborul. PCOS mond valamit?
Fogamzásgátló - hízás. Rémlik?
Persze ez mind a betegség kategória, nem tehet róla az ember, de kutya kötelessége lenne utánajárni, de sokszor nem teszi meg, tömi magát fogamzásgátlóval tovább.
Szteroidos gyógyszer? Pl. allergia ellen vagy rák esetében? Amikor a kisebb rosszat kell választanod, és az az elhízás?
Attól, hogy ezekről nem tudsz, még léteznek. Természetesen nem állítom, hogy minden kövér nő beteg, mert többségük nyilván nem, de mielőtt kijelentesz hülyeségeket és ítélkezel, kicsit tájékozódj. Ott a net előtted.
... mert mondjuk nem biztos, hogy a kajától hízik el valaki hanem endokrin panasza van? Ismerek olyat aki nem eszik sokat, mégis kövér. Nem tud lefogyni a pajzsmirigy betegsége miatt.
Ez eszedbe jutott már?
A kérdés k.rvára felesleges volt!
Biztos nem ismered a mondást: a szegénység kövérít ( zsíroskenyér )
SZIA!
Hormonzavaros vagyok 127 kiló 16 évesen 62-68 kiló között mozogtam, 18 évesen 93 kilóval elmentem nőgyógyászhoz a problémáimmal (1 évben 1-2 alkalommal jött meg) azt mondta nincs gond majd beállnak a hormonok...
21 voltam semmi nem változott párommal babát akartunk már visszamentem dokihoz nagy vita árán kivizsgáltatott és kiderült hogy nem lehet csak kezelés mellett gyerekem és örüljek ha fél éven belül sikerül ha nem, ne menjek hozzá hanem budai meddőségi klinikán lehet hogy tudnak segíteni... Mi a kérdés? Én veszettül akartam a fiamat és leszarom hogy 40 kiló feljött a hormon tablettákkal és a veszélyeztetett terhességgel (6!!! hetesen napi 4 órát SE mozoghattam utolsó időket kórházban töltöttem mert abszolút még az is kétséges volt hogy a szervezetem nem löki-e ki a terhességet) Szerinted Csak akkor hízik az ember ha zabál? JAJJ!!! Annyit ettem ma eddig hogy fiammal 1 szelet barna kenyeret sonkával uborkával fél cső kukoricát ma még egy felet eszek és annyi... Nem csak attól hízhat az ember ha ész nélkül eszik... Nem élek egészséges életet mert 2-3 havonta nekem is beesik egy burger king vagy gyors kaja ha nincs időm főzni ha párom csipszezik eszek vele én is... de nincs zabálás és ha meglátsz egy kövér embert ne arra gondolj hogy reggeltől estig csak zabál és éjjel is a hűtőhöz oson... Kóros kövérséget kiválthat hormon zavar pajzsmirigy túl- vagy alulműködés stresszes életmód stb... Nem haltál még te sem meg 68 kilóval lehet hogy 50 éves korodban nem győzől majd dokihoz járni mert hiába sportolsz és diétázol csak hízni fogsz mint én most, (és ehhez én 23 éves vagyok az a vicc) Ha befekszek 1-2 hónapra kórházba állandó kezelésre akkor megoldható hogy segítsenek és beállítsanak mindent (akkor már fogyás is elérhető) 15 hónapos a fiam hogy oldjam meg hogy lefogyjak? Párom marad itthon a gyerekkel akkor ki dolgozik? Nagyszülők messze vannak vagy reggeltől estig dolgoznak azok is! Várom az ötleteket (Nem csak tőled)!
Kedves LN09:
A kérdés még mindig nem felesleges, a túlsúlyos emberek nagy része nem hormonzavaros, nyilván nem a betegekre gondoltam...
Nekem is PM alulműködésem van, meg is híztam mint egy malac, pedig nem ettem és ma sem eszek sokat. Szerencsére lefogytam! A gyerekkérdésről én nem is beszélek már.
Pedig felesleges volt a kérdés. Nem vagy tisztában dolgokkal. Egyszer menj be egy endokrin ambulanciára.
Ha pedig nem a beteg emberekre gondoltál, akkor? Tudod mindig az sír akinek a háza ég. Meg különben is, ha megteheti, hogy kajától hízzon akkor mi van? Szíve joga annyit és attól hízni amennyit és amitől akar. Ha pedig úgy állítja be, hogy jaj, pedig szegény vagyok, akkor sincs senkinek semmi köze hozzá.
Nem mindenkit ért a válság. Engem ért, de ettől szerencsére nem lettem szegény, viszont a hitelünk dupla annyi lett, de ugyanúgy mint eddig van mit ennünk.
Meg tudod mindenkinek arra van amire akarja.
Megválaszoltam a kérdést és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!