Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha válság van, és ennyire...

Ha válság van, és ennyire nincs pénz, akkor miért van ennyi kövér ember?

Figyelt kérdés
Nem rosszindulatból kérdezem, objektív válaszok érdekelnek!Ha ennyire kevés a pénz, honnan telik ennyi nasira, meg ételre? Nem mondanám, hogy az egészséges ételek annyival drágábbak, mint pl. egy meki...
2011. jún. 23. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 A kérdező kommentje:

Nem, tényleg nem vagyok tisztában vele, ezért tettem fel a kérdést, erről szól az oldal, ezért kértem a véleményeteket! A válaszadók többsége tudott hasznos, tárgyilagos választ adni, MÁR VOLT ÉRTELME!

Beteg emberekre meg kinek lenne joga szólni bármit is, nem is értem minek ide keverni őket.

Magyarország egyre szegényedik el, de az utcára kilépve mégsem ezt látom, ezért érdekelt!

Köszönöm a rengeteg választ :) Még írhattok, ha valakinek van véleménye szívesen fogadom!

2011. jún. 23. 13:17
 62/88 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy az utolsó válaszolónak igaza van.

A hormonzavartól, és más hasonló betegségektől eltekintve valóban elérhető ha nem is az ideális testsúly, de a túlsúlyos állapot.

Mondom én, aki jelenleg több mint 90 kg vagyok, és alig 170 centi, és nő.

Tehát igencsak el vagyok hízva, ennek egyik oka a stressz, amit evéssel dolgozok fel, a folyamatos ülés, valamint az, hogy valamilyen szinten örököltem a hajlamot, de nem a hajlam miatt lettem ekkora, ez mind az én hülyeségem.

Jelenleg nem tehetem meg hogy elmászkálok futni vagy ilyesmi, mert a tanulmányaim elsőbbséget élveznek mint az egészségem. //Az hogy most írok az az 5 perc szünet két tétel között... //

Tehát lehet ellene tenni, (itt nem a betegségben szenvedőkre gondolok) csak akarni kell, és emellett időt kell szakítani rá.

2011. jún. 23. 13:18
 63/88 anonim ***** válasza:
100%

Miért is? Lássuk csak, mert a krumpli olcsó, meg a tészta, esetleg még a zacskós leves. Mi van bennük? Szénhidrát, rengeteg, a zacsis levesben meg tartósítószer, igazi hízlaló dolgok.

Én is szívesebben ennék rostonsült halat meg padlizsánt, jobban is szeretem, mint a krumplit, de ez van. És a lakosság többségénél ugyanez a helyzet. Pedig én mozgok is, több km séta és kerékpározás, úszni is szoktam, és mégis, ha láttok az utcán, akkor azt mondjátok, kövér vagyok. (Csipszet meg szénsavas vackokat nem is fogyasztok, az egyetlen szénsavas dolog, amit iszok, a szóda.)

2011. jún. 23. 13:19
 64/88 anonim ***** válasza:
62%

De igen, felesleges volt a kérdés. Mert persze nem a túlnyomó rész, de sok kövér embernek betegség áll a háttérben (van aki nem is tud róla). Még több embernél genetika. Ezenkívül a mai világban nem a földeken telik el a nap, ahogy régen, amikor szinte az egész disznóólat fel lehetett falni, utána felhasználták a szénhidrátokat. Ezenkívül mindenki tudja, hogy az elfogyasztott étel mennyisége/minősége kapcsolatban áll a súllyal is. Ennek ellenére semmi közöd hozzá, hogy ki miért kövér/sovány. Ha valaki 200 kiló, és úgy érti jól magát, hogy reggeltől estig zabál, hát tegye, az ő élete.

Egyszóval a kérdés felesleges, és nem is a családi kapcsolatok kategóriába tartozik.

2011. jún. 23. 13:20
 65/88 anonim ***** válasza:
63%

"Beteg emberekre meg kinek lenne joga szólni bármit is, nem is értem minek ide keverni őket. "

Nem érted? Hát azért, mert ha elmegy melletted tegyük fel egy PM alulműködésben szenvedő beteg, nincs a homlokára írva, hogy BETEG VAGYOK!

Hát ezért kell idekeverni őket, mert nem tudhatod, hogy kit szólsz meg.

2011. jún. 23. 13:23
 66/88 A kérdező kommentje:

Kedves 13:20:

Ha ennyire szenvedsz a kérdésemtől, nem kell nyomon követni a válaszokat. Meglepően sok válasz érkezett, nekem mind hasznos, ezért kérlek fejezd be a kérdésem lehurrogását. Az meg hogy kinek mi köze.. az válaszol aki szeretne, én nem törtem pálcát senki felett.

Viszont nem szeretnék mostantól abban a tudatban kilépni az utcára, hogy Istenem... mennyi mennyi beteg ember... ez nem igaz.

2011. jún. 23. 13:24
 67/88 A kérdező kommentje:
Mellesleg sosem szóltam meg senkit, engem viszont nem egyszer megszólnak, hogy "jó vékony", "ez MÁR nem szép, hogy ilyen vékony" (mintha direkt tenném), de ez a személyes problémám, ne keverjük ide.
2011. jún. 23. 13:26
 68/88 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Lehet neked rosszul esik az hogy azt mondják rád hogy túl vékony de én pl éjszakai fürdőzésre mentem el a családommal (szerencsére párom nem látta) de két fiatal fiú megbámult és kinevetett (azért mert kövér vagyok) leginkább ezek a primitív emberek bosszantóak... és a Te kérdésed is ebből a szempontból bosszantó... Amikro a 15 hónapos fiammal meglátnak meg csak lesajnálon megkérdezik hogy ennyit híztál a terhességgel?

2011. jún. 23. 13:30
 69/88 anonim ***** válasza:
35%
Jó a kérdés,mi is pont ezt beszéltük egy kisebb baráti társasággal,és rájöttem (kivéve a betegeket) a mozgás hiánya!Én is éltem úgy,hogy egy hónapban kb 5 ezer forintom volt kajára,zsíroskenyeret ettem szinte mindig,meg tésztát,de ettől függetlenül nem voltam lusta mozogni!pl ott a futás,az ingyen van.Én speciel mindig leszálltam a villamosról 1 megállóval hamarabb és sétáltam,mert szép az idő,meg amúgy is.és én is ülőmunkát végzek és mégse vagyok elhízva.Úgyhogy én a lustaságot mondanám.(Lehet lepontozni:))
2011. jún. 23. 13:32
 70/88 anonim ***** válasza:
100%

Kövérség nagy mértékkel eredeztethető az állóképesség hiányából. Akkor hiába sportolsz, ha nincs meg az az állóképesség ami fölött elkezdődnek a dekák leadása, akkor gyakorlatilag csak mozogtál valamit, de sok haszna nincs. Hallottam olyat, hogy kövér ember mondja, hogy már ő pedig sportol, teniszezik mégsem mennek le róla a kilók. Mitől? ..mert üt egy két parasztlengőset?

Nem az a lényeg, hogy sportolsz, hanem annak az intenzitása. Lehet úgy is teniszezni, hogy közben csak hízol (mert legurítasz egy doboz sört közben), de úgy is, hogy leadsz 1,5 kilót (folyamatos vízutánpótlással) mert közben cikázol mint az ördög.

Mára az emberiség már elveszette az állóképességének legalább a felét (nem fejt ki fizikai munkát, mondjuk vagonkipakolás..minek, megoldja a targonca) Kevesebbet, kisebb intenzitással sportol, mert azt is csak a lelkiismeretének megnyugtatására csinálja, holott sokszor köze nincs az igazi sporthoz.

Ennek nem a válsághoz van köze, hanem a szemlélet változáshoz.

2011. jún. 23. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!