Ha este 10kor kalória szegény kajákat eszem akkor az is hizlal?
Nem teljesen tiszta ez nekem mondok egy példát a mai napot.
Nem reggeliztem (sokáig alszom mivel nyár van) ebédre ettem egy tál zöldborsó főzeléket magába aztán délután egy almát egy pár sárga barackot majd este 6kor vaccsira 3 szelet szendvicset rozskenyérből és ha most este 10kor rámjön egy kis ehetnék és eszem egy pár szem barackot meg 5 pufasztott buza szeletett akkor az már hizlal? Akkor is ha egészséges?
A mai nap pont nem sportoltam mellé de amugy heti 3x minimum futok.
Semmi gond nincs a barackkal, kicsit még laktat is, amit nem sok gyümölcsre igaz, ha rólam vagy a páromról van szó :) Amúgy a banánnal sincs baj, max. kisebb a célszerű mennyiség.
Inkább a glutént kerülném.
S az ég szerelmére, egyél fehérjét... Mégis hogy képzeled nélküle?
Az ember a kalóriatöbblettől hízik. Az pedig eléggé irreleváns, mikor eszik. Van, aki csak éjjel eszik és fogy, hisz kalóriadeficitben van és nem is beteg...
A kalóriaszegénység sem fontos, csak ha Neked valamiért az tetszik. Én a legtöményebb ételekkel fogyok a legjobban (illetve azokkal fogyok, mással nem, pedig máskor sem lightosan eszem) s ebben van is logika. Persze valamennyi térfogat azért jól jön, ezért is eszem zöldségeket.
Jó, én is tudok a glükagonról és társairól és arról, hogy a fogyást egyeseknél már az akadályozza, ha keveset alszanak, egyes betegségeknél pedig állítólag a kalóriadeficit sem fogyaszt, de attól még a hízáshoz alapvetően kalóriatöbblet kell, a fogyáshoz pedig deficit. A test nem mágikus, nemigen tudja megszegni a termodinamika törvényeit... (A fényevőkkel nem foglalkozom :))
Persze ez sem egyszerű, én tudom, stagnáló típus vagyok, simán ehetek jóval többet vagy kevesebbet, mégsem fogyok vagy hízok, de ez nem jelent ellentmondást, egyszerűen megváltozik a kalóriaégetésem, ha pl. megnő a bevitel s a deficit ugyanúgy nulla közelében marad. De az energiamegmaradás ott van, úgyhogy gyakran fellőhetem a vércukromat, hogy zsírtároló üzemmódba kerüljek, a deficitet nem tudom vele ellensúlyozni. Jobban fogyok cukorral és kicsit kevesebb kalóriával, mint több kalóriával, egészen ideális étrend mellett. Aki nem, annál bizonyára jobban bekavar az anyagcserébe és a kalóriaegyensúlyba az étrend. De a semmiből nem tudunk energiát meríteni. A felesleget eldobni, nem felszívni még simán lehet, anyagcserét is lehet gyorsítani... Az alig evéssel nem fogyók a misztikusak, mert ez elvben lehetetlen, szinte senki nem így működik, az éhezők között egy idő után sehol nincsenek kövérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!