Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az amiben kevés a szénhidrát?

Mi az amiben kevés a szénhidrát?

Figyelt kérdés

160 grammos diétát próbálom tartani, a kalóriabázis alkalmazást letöltöttem. Imádom a kekszeket, édességet, kávét. Nagyon hamar megvan az a 160 g szénhidrát. 0% hozzáadott cukrosat veszek mindenből, de akkor is sok a szénhidrát. Zöldségen,húson kívül mi az amiben kevesebb szénhidrát?

Megőrülök már a zöldségektől. Nem is esik jól, csak eszem, egészséges tudom, de annyira nem esik jól. És éhes is maradok.

jan. 13. 10:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

4: 60 kg vagyok de világ életemben 55 voltam és nagyon is zavar az az 5 kg.

Fáradékony is vagyok nagyon, nem érzem jól magam így.

Oké, hogy a 250 nem sok de pl.ma reggelire ettem mandulatejet, cukormentes müzlivel, tízóraira: zabpehelyből, zsírszegény túróból készített pogácsát, ittam egy bögre 0% hozzáadott cukros kávét, ebédre air fry-erben sütött 2 db cornflak-es mirelit csirkemellt, francia salátával, uzsonnára szintén a pogácsát és már ez meg is haladta a 160 grammot, és akkor még nem vacsoráztam és semmi kis kekszet nem ettem amit imádok/ imádnék rágcsálni

jan. 13. 17:37
 12/23 A kérdező kommentje:

5: Köszi a tippet, voltam endokrinológusnál is és gasztroenterológusnál is.

Semmit nem értem el vele. Egyek reggelire gépsonkát, uborkát, tízóraira natúr joghurtot, zabpelyhet, gyümölcsöt, ebédre: natúr csirkemell, rizs, brokkoli, uzsonnára: alma, korpovit keksz, vacsorára: pulykasonka, uborka

ez volt a nagy tanács, hát köszöntem szépen de ettől én éhen is halok, meg nem is kívánom. Ki akar minden nap rizsen és csirkemellen élni. Egyrészt unalmas is, másrészt nincs is minden nap időm sem és pénzem sem csirkemellet főzni.

Voltam orvosnál, illetve orvosoknál nem kevés pénzért, mert az endokrinológus 25 ezer Ft/alkalom és nem 1x voltam nála.

Az appot pedig azért töltöttem le kb-re tudjam mérni, nyilván nem tudok mindent 100%-osan beírni.

jan. 13. 17:45
 13/23 A kérdező kommentje:
7: a 160 grammot az endokrinológus és a gasztroenterológus mondta. Persze tudom, hogy mindenkinek ezt mondják, mert ez a legkönnyebb, de ma sem ettem halálra magam és egyből 160 felett volt és még nem is vacsoráztam.
jan. 13. 17:47
 14/23 anonim ***** válasza:

A müzli mint reggeli egy elég rossz választás semmi sincs benne ami tápláló es rengeteg szénhidrát. Ráadásul minden hiányzik ebbol az etkezesbol amivel jollaksz. Semmi fehérjetartalom. Rost alig. Zsirbol pedig csak a rossz fajta a muzliben.

Ehelyett osszekeverhetnel joghurtot meg turot, tetejere mehetne 20 gramm a muzlibol es melle valami bogyos gyumolcs. Egyebkent pedig alapbetegseggel kifejezetten javasolt elkerulbi az edes reggelit es inkabb sosat enni mert segit az inzulin szabalyozasban. Hiaba cukormentes, az edes iz is szamit.

Az ebed jol hangzik bar a cornflakes helyett panirozhatnal magadnak zablisztbe csirket, amibol kevesebbet is vesz fel es a zab lassu felszivodasu mig a cornflakes gyors.

A ppgacsa koztes etkezesnek szuper de max egyszer mert amugy eleg keves benne a feherje. ha salatat vagy zoldseget ennel melle meg jobb lenne.

Igazabol egy bundazott csirkemellben onmagaban benne van a szenhidratkoret a bunda formajaban.

Egyebkent nekem nagyon fura hogy ennyibol megvan a 160 gr ch. Ez alapjan iszonyat nagy mennyisegeket eszel a felsorolt etelekbol.

Valassz magas viztartalmu zoldsegeket is.

Ha pedig kekszet ragcsalnal akkor ne ragcsanak fogd fel hanem etkezesnek. Pl lehet a reggeli egy joghurtos tueokrem es melle a keksz. De magaban kekszet ragcsalni nem tul jo mert onmagaban nem laktat.

Ugy kellene osszeallitani minden etkezesed hogy piramisszeru legyen a szenhidrat elosztas

Reggel kb 30 gr

Tizorai kb 20 gr

Ebed kb 50 gr

Uzsonna kb 20 gr

Vacsi kb 30 gr gramm

Ezekkel tudod kordaban tartani a vercukorszintet es a felszivodast. Es igy nem is erhet az a meglepi hogy vacsira nem marad szenhidrat. Akkor ugyanolyan fontos.

jan. 13. 17:50
 15/23 A kérdező kommentje:

8:

160 cm vagyok és 60 kg.

55 kg szoktam lenni vagyis voltam mindaddig még nem mondták rám ezt az IR-t. Lehet valakinek nem sok a + 5 kg, de nekem nagyon és baromira zavar is. Kinézetre is valamit érzem is magamon, hogy egész nap tudnék aludni, semmi energiám. Endokrinológus és gasztroenterológus tanácsárára van a 160 grammos diéta.

Köszi a tippeket.

Amit írtál liszt, igen hallottam már róla. Békés megyében lakom, itt nincs annyi választék de gondolom netről tudnék rendelni, de valóban iskola mellett nincs annyi pénzem, hogy mindent egészséges ételekre költsek, számoljak, főzzek, albérlet, rezsi...

Ma. pl túrópogácsát sütöttem zabpehelyből és túróból ez elég jól sikerült és viszonylag jó árból.

Köszönöm szépen a számlálásban való segítséget, próbálkozom.

jan. 13. 17:57
 16/23 A kérdező kommentje:

9:

Áldozatot hozni persze...

Iskola, munka mellett nem olyan egyszerű még kenyeret is sütni.

1200 Ft nálunk a 400 grammos pur pur kenyér.

jan. 13. 17:59
 17/23 A kérdező kommentje:

10:

Látszólag nem is te vagy a legélesebb kés a fiókban.

Szerinted miért is írtam ki a kérdést?

Ha dietetikus lennék valószínűleg nem tettem volna. -.-"

Jártam már endokrinológusnál, gasztroenterológusnál és dietetikusnál is, ahol kaptam egy nyomtatott lapot (amit a netről is letölthettem volna) hogy: reggelire: gépsonka, kígyóuborka tízóraira: natúr joghurt, zabpehely, gyümölcs, ebéd: csirkemell,rizs, brokkoli uzsonna: alma, korpovit keksz vacsora: pulykasonka, uborka

Ez volt a nagy segítség a tb alapon

jan. 13. 18:04
 18/23 anonim ***** válasza:

Zabpehelylisztet tudsz késziteni ha ledarálod a zabpelyhet. De ha csak simán zabpehelybe panirozod az is jobb. És fel kiló zabpehely 300ft.

Ha nem vagy tul magas valos lehet a 160. Foleg ha ezt tanácsolták.

Ha tudsz akkor mindig egyszerre több adag ételt készíts el és fagyaszd le egy részét. Így időt spórolsz.

Sajnos betegségekkel viszont a számolsát nem tudod meguszni. És nem, nem csak a fogyashoz kell mindent számolgatnod hanem szimplan az élethez. Hajrá.

Egyébként nekem nincs szerencsére alapbetegségem de kettő egyetemre jártam egyszerre két évig. Ez alatt a két év alatt végig kalóriát számoltam és sportoltam. Nehéz volt de nem lehetetlen. 25 kilo ment le. Mondjuk volt mibol. Neked azt a kb 5 kilot kb fel ev lesz leadni. De nem is az a lenyeg hanem hogy tartsd a szenhidratot hogy ne legyel meg betegebb

jan. 13. 18:05
 19/23 A kérdező kommentje:

14:

Már régóta megkívántam a müzlit és nagyon untam már, az uborka, sonkát

nem a csokiszerű müzli, hanem zabpehely müzli tejben, amiben van rost

Ezt a joghurt, zabhely, bogyós gyümölcs kombót mondta a dietetikus de ettől már a hányinger jön rám konkrétan annyira unom (tízóraira szoktam enni de suliban nem a legjobb ez)

A cornflakeses csirkemell penny-s mirelit. Nem biztos, hogy sok cornflakes van benne, de ez gyorsan megvan és akciós volt a pennyben.

Jóval olcsóbb mint a csirkemell, zabliszt. Biztos egészségesebb, finomabb amit te írtál, de suli mellett örülök, ha eltudok menni dolgozni, albit+ rezsit fizetni, és próbálok egészséges kajákat venni meg kell gondolni 2x mit vegyek.

A pogácsával még mindig jobban lehet lakni, mint a salátával+ suliban elég furán néz ki, hogy előveszem a 10 perces szünetben a sali mixem:D

Nem eszem nagy mennyiséget.

Akkor nem lennék éhes mindig :D

30-15-60-15-40-et írtak fel nekem az orvosok

Köszönöm a tanácsaid.

jan. 13. 18:19
 20/23 A kérdező kommentje:

18:

A zabpehely olcsó valóban, a liszt nem.

Illetve ezzel van egy olyan gondom is, hogyha a zabpelyhet eszem a joghurttal hamarosan mennem kellene wc-re így suliba ezt nem viszem.

Nincs nagy fagyasztónk sajnos.

Épp a hűtőnek a fagyasztója, amiben borsó, franciasaláta, halrúd, kis csirkemell,brokkoli, 1 zacskó bogyós gyümi van és be is telt. Esélytelen benne dobozban kaját tárolni.

Nem vagyok túl jó tanuló illetve 4 felett van az átlagom, de rengeteget ülök az asztal felett, nem tanulok gyorsan csak kitartó vagyok, de ebbe a számolásba kezdek beleőrülni pedig a java most kezdődik :'(

Pénzben is sok, időben, energiában de próbálkozom nem feladni, mint írtam kitartó vagyok, de most egy kicsit meg vagyok zuhanva.

Köszönöm a biztatást!

jan. 13. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!