Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ki mennyit költ élelmiszerre...

Ki mennyit költ élelmiszerre egy hónapban? Mennyi lenne egy reális érték?

Figyelt kérdés
Hamarosan külön fogok költözni a családtól egyetem miatt, és elkezdtem tervezgetni hogy mi hogy lesz megoldva pénzügyileg. Mi családdal rengeteget költünk ételre, főleg mert sokszor rendelünk, meg tesóim miatt sok nasi/üdítő is van. Egy szó mint száz, Budapesten mennyiből lehet megoldani egy viszonylag egészséges étrendet 1 hónapra?

2023. dec. 10. 13:06
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
0%

Én nem egy gazdálkodó szervezet vagyok, hogy a Számviteli Törvénynek megfelelve minden számlát (nyugtát) megőrizzek 5-10 évig... Mint mondtam, sok helyen vásárlok, és miután konstatáltam, hogy a megfelelő áron szereztem be az elemeket, akkor el is dobom a blokkokat. Mégis miért tartanám meg? Nem kell vele senkinek elszámolnom.

Az pedig, hogy nem hiszel nekem, hogy van erre lehetőség, nekem nem fáj, nem lesz tőle semmivel sem rosszabb, ha nem hiszed el. Ez kb, mint a Szükség szobája - ha kérdezned kell, úgysem hiszed el, ha nem kérdezed, akkor úgyis rálelhetsz. Az, hogy nem keresed a legoptimálisabb megoldást, arról nem tehetek - mert így elsiklasz a részletek, a lényeg felett.

Az éhenhalásról pedig: leírtam a menümet; kinek elég, kinek sok, kinek kevés - nekem, figyelembe véve az étvágyamat, pont elegendő. A tegnapi napom pl 740Ft-ba volt... Ugyanezzel a sémával, csak más élelmiszerekkel... Elhiszed, elhiszed, nem, nem! Te dolgod, rád hagyom!

2023. dec. 13. 08:51
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Az eredeti kérdésre válaszolva: kb 80 ezerbol ki lehet jonni ha fozol es ebbe belefernek zoldsegek, gyumolcsok, keves edesseg. Azt mondanam hogy ezzel mar nem kell koplalni es eleg kozepesen odafigyelni. A hestegben irod a kollegiumot. Ott sokkal kevesebb lehetoseged lesz es sokkal kenyelmetlenebb lesz allandoan fozni foleg bonyolultabb hosszabb kajatat pl leveseket amik viszont olcsobbak. Arra is azmolnod kell hogy parszor fogsz venni kenyelmi termeket. De ha kb mindent magadra fozol akkor a 80 ezer valos, belefer neha hal is, naponta hus is
2023. dec. 13. 08:58
 43/47 anonim ***** válasza:
75%
38-as tudod minden ember más, tehát minden ember más mennyiségtől fog jól lakni, felesleges összehasonlítani egy 110 kilós sörhasú fizikai munkást meg egy 60 kilós sovány palit aki irodai melót végez, utóbbi feleannyit se fog enni reggelire, ebédre, vacsorára.....
2023. dec. 13. 09:05
 44/47 anonim ***** válasza:
67%
43: A 60 kilós irodali melóst se tudod, hogy mennyit eszik. :) Neki se elég 2 falat zúza meg 1 szem krumpli ebédre. Gyomorfekély gyanú lenne már.
2023. dec. 13. 20:47
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan 80-90 körül hozom ki az egészséges és változatos étrendemet. Folyamatosan vezetem a kiadásaimat, ezt az alapján írom. És ebben van bőven nasi is, meg néha 1-1 kajarendelés.
2023. dec. 15. 19:28
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

41-es, amíg azt sem tudod leírni, milyen boltokba jársz, addig semmivel igazolható a meséd.

Amúgy ha 6 helyre járkálsz, akkor nem ártana az erre fordított időt és/vagy üzemanyagot is figyelembe venni… Lehet, egy drágább üzlettel is jobban jönnél ki, mert nem kell rohangásznod.

2023. dec. 28. 17:38
 47/47 anonim ***** válasza:
35%

46 - ezzel is kalkuláltam...

Mint mondtam, nem kell hinni nekem... De mint ahogy a számok tükrében is kiviláglik, lehet, ugyanazokban a boltokban is százszor körültekintőbben, önuralommal telve vásárlok, s nem lépem túl a keretemet.

Karácsony alatt is nagyjából tartom ezt a napi korlátot.

2023. dec. 28. 17:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!