Ki mennyit költ élelmiszerre egy hónapban? Mennyi lenne egy reális érték?
Igen, en is ezt irtam. Ezt egy sporolos minimalista de egeszseges etrendnek allitottam osze ugy hogy vegig fozocskezel es lesed az akciokat. Kb a tuleles. Az ételek peldák, szerintem az hogy eleve 7 foetelhez szamoltam arat eleg ritka. Nem beszelve arrol hogy ez s menuterv 2.5 ora volt.
Szoval a kommentem lenyege hogy kb 30 ezerbol kihozhato egy egeszseges tuleles. Es a masok altal irt 40 ezer pl nonszensz. Szoval a menutervem arra volt jo hogy alatamadszam hogy kell ide a 80 ezer
Én írtam a 40ezret... Tapasztalatból mondom, hogy megvalósítható... Természetesen, ahogy írtam, messzemenő igényeket ez nem visel el, de bőven... ráadásul minden nap hússal.
Amit írtam, még nem is a legmerevebb rész... Ezzel a költségvetési kalkulációval napi 1000Ft-ból kijön a kaja, pia... De ahogy tenmagad is, itt is komoly szerepe van az akcióknak, az utánajárásnak.
Hogy összeírtál egy menüt, az szemlélteti, meg lehet oldani... Én is írtam volna, de megmaradtam az aggregált értéknél, ami még némiképp megengedő...
A hal és a sonka is hús...
Nem kell napi 1kg, de legyen azért valami teljesértékű fehérje minden nap...
Havi 40 ezerből, hogy jössz ki? Főleg alatta. Egy kiló kenyér 1000 forint ami 3 nap alatt elmegy. Tehat 10.000 forint 1 hónapban csak a kenyér. A zöldségek/Gyümölcsök iszonyatosan drágák, ahogy a hús is. Nekem még jó, mert pulykát ingyen viszek haza és Tojást is 30 forint/db áron szerzek be, de mégy ígyse jövök ki 40 ezer alatt. 1 felvágott 1000 ft ami egy kajálásra elég. Ha túróstesztát csinálok az is 1000 forint a túró 1000 ft a tészta 1000 forint a tejföl az 3000 forint ami 2 ebéd csak.
Szóval a reggeli átlagosan 1000-1500 ft. Ebéd 1500-2500, vacsora 1500-2000. Ez naponta 4000-6000 ami havonta 120e-180e. És ez a totális legalja szint, hogy elvagy.
Egészséges, változatos, kiegyensulyozott étkezés 200 ezer fölött kezdődik. Ez alatt csak az életbenmaradás dominál.
"kedves 16, ehhez kell az utánajárás, önfegyelem, mert igenis megoldható extra igények nélkül - tapasztalat"
Persze. De így se tudsz 40 ezerből kijönni. 4 fős csaladba meg pláne nem, de egyedül sem. Hiába az önfegyelem meg az utána járás, egyszerűen olyan árak vannak, hogy lehetetlen. :). Még 100 ezer forint kajára is csak koplalás. De kérlek tölts fel 1 havi blokkot, hogy mit vásároltál a hónapban, úgy hihetőbb lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!