Ki mennyit költ élelmiszerre egy hónapban? Mennyi lenne egy reális érték?
Egyertelmu. Azzal nagyon sokst sporolva lehet éhenhalni
Köszi - nem halok éhen, csak nincsenek extra igények, tervezés van, utánajárás van, önfegyelem van...
Tudom, hihetetlen, de sajnos erről nem tehetek, ha más nem hisz ebben... nem tudja elképzelni...
Kedves 24!
Minthogy ez komoly utánajárást igényel, nem 1 és nem is 2 helyen vásároltam...
De pl a mai étrendem (csak étel) messze benne van abban a keretben, amit felvázoltam... Ezt viszont tételesen mindig számolom.
Kértetek egy elszámolást. Ennek keretein belül leírom a tegnapi nap étrendjét:
1. REGGELI
"ragasztós" melegszenvics (2 sütés), 1 banán
(Elemek: kolbi, margarin, zöldpap, hagyma, sajt).......................200Ft
2. KÉSŐDÉLELŐTT
zúzapöri tésztával
.......................................................................150Ft
3. KORADÉLUTÁN
1 kakaóscsiga...........................................................100Ft
4. DÉLUTÁN
májgombócleves
(Elemek: répa, gyökér, petr., vegeta, májgombóc)........................100Ft
5. KORAESTE
fél csíkos kalács "Nutellával"..........................................130Ft
------------------------------------------------------------------------------
ÖSSZESEN: ..............................................................680Ft
Minthogy ismerem a mainstream gondolkodást a priori leírnék 1-2 sort. Mielőtt bárki felvetné, minden ár valóságos. Minden étel árát 10Ft-ra pontosan számolom. Az elemek mindegyikét kereskedelemi forgalomból szereztem be, azaz semmit nem kaptam ingyen. Az árakat a tétel beszerzésének időpontjában érvényes, Ft-ban kifejezett, ÁFÁ-t tartalmazó formában vettem számításba.
Előkalkuláció:
Ha a fentiek alapján egy napi 700Ft-os normát veszek alapul és azt szorzom fel 30-cal, akkor az azt irányozza elő, hogy 21 ezer forintból ki lehet hozni az ételeket. Ki-ki döntse el önmaga, hogy a fenti tipik étrend számára megfelel-e, mindenesetre ez egy verzió.
Te kakóscsigát hol veszed 100Ft-ért? Minden péksüti 500körül van.
Vagy ez a mirelit otthon sütött?
Mint ahogy azt már mondottam: a kis költségekhez kiváló stratégiára, utánajárásra és az elvekhez való ragaszkodás kell.
Jó, ha a megfelelő helyen vagy a megfelelő időpontban, és ha tudod, hogy mikor hol van az a megfelelő hely, akkor ki tudsz fogni jobb eséllyel vonzó ajánlatokat, így pl a felvetett 100Ft-os kakaóscsigát.
Pl. ma is vettem 4db-ot 380-ért.
Egész életemben ezt tanultam, hogy kell ezeket, most csak hasznosítom a tanultakat, és önfegyelemmel tartom is magam hozzá...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!