Hogy lehet hozzászokni ahhoz, hogy nem reggelizel?
Én 6kor kelek ha dolgozni megyek és olyan 9 körül kezdek éhes lenni. Két okból szeretném elhagyni a reggelit. Azért, mert ha eszem reggel, akkor az eléggé lefáraszt, nehezen tudok dolgozni, álmos leszek tőle. Ha valamit beviszek akkor az legalább ital formájában legyen, az még oké, pl fehérje shake. Attól nincs ilyen bajom. Másik ok, hogy nem nagyon megy a fogyás, mert egyszerűen nem tudok átállni egy másik fajta étkezésre, mint pl rántott ételek, sült krumpli (tudom az olaj nélkül pont nem gáz), szendvicsek, stb. Ezekben meg sok a kalória. És jó lenne úgy elosztani, hogy ebédre meg vacsorára eszem jókat, mondjuk 1600 kcalt (Yazio ennyit írt), és mondjuk 800at ebédre 800at vacsorára.
Meg ugye van az időszakos böjt is, amire mondják, hogy mennyire jó. Ki tudja... Szerintem inkább csak a kalóriák számítanak.
Ez az időszakos böjt is csak addig jó amíg az evési ablakban nem pótolod a kimaradt étkezés kcal tartalmát.
Egyébként ha “jól laksz” egy shakeval, vagy legalábbis elvagy vele ebédig, akkor az a 130kcal nem hiszem hogy sokat nyom az ebéded/vacsorádban.
Szendvicseket megpróbálhatod teljes kiőrlésű kenyérből csinálni. Nekem pl az Aldis aranykalász toast kenyér egészen bejött, de biztos máshol is van 210kcal/100g tápértekű kenyér.
Rántott ételek, sült krumpli mehet a sütőbe olaj nélkül ahogy írtad.
1600kcal tudom, hogy nem sok, de milyen aktivitás mellett ennyi? Mert ha pl amiatt mert ülőmunkád van, akkor én inkább ennél 1800-at és sportolnék valamit heti 3x1 órában. Szóval az aktivitásomat növelném, cserébe egy kicsivel több kaja mehet
Nem reggelizni nem kell, mert lassul az anyagcseréd.
Egyél meg 2 szelet toast kenyeret, sonkával és zöldséggel. Lesz kb 250 kalória, de elhagyni nem szabad.
Ne edd tele magad, nemnis kell jól lakni, de nagy hiba ha kihagyod.
#7 nem feltétlenül hülyeség, de abban a formában, ahogy a legtöbben csinálják valóban az. Én is csinálom, de eleinte, mikor hallottam róla abszolút egyetértettem veled. Kíváncsiságból próbáltam ki, illetve, hogy az utolsó 1-2 kilót leadjam. Az utóbbiban annyira nem segített, inkább a plusz futás, viszont amiben segített, elmúlt a puffadásom, és rengeteg más diszkomfort érzetem, és sokkal több folyadékot iszom, amivel nekem mindig gondom volt. Viszont én soha nem hagyom ki a reggelit. Igyekszem könnyű, de mégis fehérjedús reggelit enni, így sokáig jóllakom, mégsincs az, hogy nem tudok koncentrálni, mert az összes vér a gyomromban van. 3 kiegyensúlyozott étkezés nekem teljesen bevált. Eleinte éhes voltam esténként, de hamar elmúlt, és jobban is alszom, könnyebben ébredek, hogy nem teli hassal fekszem le.
Szóval én nem hagynám ki a reggelit a helyedben kérdező, inkább megkeresném azt az ételt, ami működik.
Kiskorú kislány mióta végez ülőMUNKÁT? :D
Attól nincs normális életem, hogy feltettem egy kérdést egy fogyókúrás csoportban? Mint írtam, engem a reggelizés lehúz, erre vártam tippeket és a legtöbben azt írták, egyek, mégis tudtak normálisan fogalmazni :D
De imádom hogy a paraszt stílust így felpontozzák egyből...
A normálisaknak köszi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!