Az új munkabeosztás miatt lecsökkent hétköznap az alvásmennyiségem napi 7 órára, hogyan lehetne ehhez hozzászokni?
Ehhez idővel hozzá lehet szokni, de arra ügyelj, hogy a 7 óra mindenképp legyen meg, mert ez alatt már az egészség rovására megy a dolog.
Ha van lehetőséged, egy délutáni-esti 20 perces szundi sokat lendíthet a közérzeteden. De ez legalább 5-6 órával legyen az esti lefekvés előtt, mert később már az éjszakai alvásod minőségén ronthat.
Friderikusz könyvében olvastam, hogy sosem alszik 5 óránál többet naponta, mert sajnálja az alvással elvesztegetett időt.
Te nem sajnálod, kérdező?
Az alvás egészséges és regeneráló. Én sokat éjszakáztam, tetszik - nem tetszik, meglátszik az emberen. Amikor abbahagytam az éjszakázást kb minden eü problémám megszűnt. Az alvás megfelelő időtartama pedig mindenkinek eltérő. Én 8,5-9 órát alszom, + délutáni siesta.
Ha egy órával előbb mész aludni akkor tudod rendbetenni az alvás idődet, de ez meg azért nyilván kompromisszummal jár, mert -1 óra a mindennapokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!