Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Léteznek jó érvek a veganizmus...

Léteznek jó érvek a veganizmus ellen?

Figyelt kérdés

2020. nov. 4. 08:25
1 2 3 4 5 6
 21/58 Vuk-91 ***** válasza:
45%

Én nem csinálok mások húskerülő életmódjából gondot addig, amíg rám vagy másokra nem erőltetik, ne tüntessenek a boltban. Én szeretem a húst, és ha ezt egy állat halálával lehet elérni, ami valljuk be, a ragadozók, mint pl.: a farkasok, Oroszlánok, Sasok, stb. is csak más állatok (lehetőleg rágcsálók, madarak és növényevők, illetve halak) ölésével tudja elérni ezt, akkor állok elébe. De én sem várom el azt, hogy mindenki egyen húst. Aki nem szereti a húst, az is ember. Csak annyit kérek, hogy könyörgök, hagyjuk egymás tányérját békén! Szóval különösen nincs ellenérv. Csak sok

(a szót cenzúráztam, de tipp, hogy ezt a szót használják bizonyos edényekre, homokosokra, illetve jobb esetben rosszindulatú embereken mint trágár kifejezése az adott ember idegesítő és kártékony viselkedésére, és nem, nem a szemétládára gondoltam, hanem a 2 ö betűs szóra g-vel a közepén, ami k-val kezdődik és g-vel végződik. A cenzúra miatt elnézésüket és megértésüket kérjük és köszönjük.).

2020. nov. 4. 09:35
 22/58 anonim ***** válasza:
17%
"Érdekes, mert pont fordítva látom a történetet a "térítéssel" kapcsolatban. Amikor vegán életmódot folytattam a húsevők nem tudták elfogadni a vegán életmódot"Ahha mesélj még Andersen,érdekes aki nem vegán azt rögtön "lehúsevőzöd".2 azt várod el másoktól h elfogadják az életmódodat,de a mások életmódját persze nem fogadod el...
2020. nov. 4. 09:44
 23/58 anonim ***** válasza:
80%
16: Dehogy keverem. A vegán nemcsak húst nem eszik.
2020. nov. 4. 09:45
 24/58 anonim ***** válasza:
35%
Lidlipú Te még szöveget sem tudsz értelmezni. Ül, egyes.
2020. nov. 4. 09:46
 25/58 anonim ***** válasza:
87%

Néhány érv:

- Tradíció:

Rengeteg kultúra gasztronómiájában szerepelnek húsos ételek, amiket ugyan lehet helyettesíteni növényi alapú összetevőkkel, de sok ember jobban szereti az eredetit.

- Megszokás:

Aki eddig egész életében evett húst, és egyszer jön valaki, hogy nem kéne, a válasz jó eséllyel az lesz, hogy nekem te nem mondod meg mit egyek.

Ez akár egy különálló érv lehetne, az emberek nem szeretik a reklámokat, vagy ha bármit rájuk akarnak tukmálni.

- Általában drágák a vegán termékek:

Sajnos ebből is üzletet akarnak csinálni sokan, így kevés helyen lehet elérhető áron vegán kajákat venni.

- A legtöbb embert más élőlények fájdalma nem érdekli, főleg ha az legitimizálva van:

Ha a többség úgy gondolja, hogy pl. a csirkét meg lehet enni, mert arra való, akkor kevesen fognak csak azon gondolkozni, hogy milyen rossz lehet csirkének lenni.

- Nem minden állattartó olyan, mint amit az earthlings c. filmben látunk:

Léteznek olyan tanyák, farmok, ahol noha levágják az állatokat, de legalább nincsenek rossz körülmények között tartva.

2020. nov. 4. 09:58
 26/58 anonim válasza:
51%

Ne is kell a vegánságig menni, elég a vegetarianizmus is.

Én 2 évig voltam vega úgy, hogy tojást és tejtermékeket ettem.

Először fogytam 8 kilót, aztán azt tapasztaltam, hogy állandóan fázom. Egyre gyengébb lettem. Csont soványra fogytam. Ebben az időszakban 57kg voltam férfiként. Akármennyit edzettem, semmi izom nem jött rám.

Az egyetlen megoldás az lett volna, ha elkezdek étrendkiegészítőket enni napi szinten. Ekkor megfordult a fejemben, hogy most komolyan??? Elhagyom a húst és helyette eszek egy marék tablettát meg fehérjeport? Akkor inkább eszem húst. Visszatértem a húsevésre, azóta 75kg vagyok, izmosodom és jól érzem magam a testemben. Az akkori barátnőm is vega volt, ő egyáltalán nem tapasztalt ilyen problémákat. Feltételezem, lehet hogy a lányoknak könnyebb így élni, de az biztos, hogy nem mindenkinek való ez az életmód. Én azt mondom, hogy akit érdekel próbálja ki, de ha azt tapasztalja, hogy tarthatatlan, akkor a húsevéssel sincs semmi gond, ha mellette változatosan étkezik.

A legfontosabb, hogy senkinek nincs joga azt állítani, hogy a vegetarianizmus vagy a vegánság mindenkinek jó és mindenkinek így kéne étkeznie. Mindannyian különbözőek vagyunk és ezt fontos lenne tiszteletben tartani.

2020. nov. 4. 10:20
 27/58 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az emberek nagyrészt nem érvek alapján gondolkodnak, hanem átvett szokások, átvett viselkedési minták alapján.

Általában amiket egyszer valaki átvett, vagy ahogy őt felnevelték, azt nagyon nehéz megváltoztatni. Még akkor is, ha valami nagyon rossz szokásról van szó pl. alkoholizmus. A húsevést meg nem tekintik az emberek ilyen rossz szokásnak. Annó a bibliába is beleírták, hogy az ember uralkodik az állatok felett oszt jónapot.

2020. nov. 4. 10:25
 28/58 anonim ***** válasza:
75%
Nekem amúgy vannak olyan vegán ismerőseim, akik évek óta vegánok, és semmi bajuk nincs, nem betegednek le többször meg ilyesmik. De a vegánokat sokan utálják, és bevetnek mindenféle érvet ellenük, pl. hogy a hús nélkülözhetetlen az emberi szervezet fejlődése szempontjából. Nekem több vegán ismerősöm is van, jól megvannak hús nélkül évek óta. De én sem vagyok vegán, de leginkább azért nem, mert lusta vagyok a boltokból összevadászgatni a vegán termékeket, meg drágábban sem akarok venni, meg azért ha netalántán nem vegán étterembe megyünk, ne párolt vagy grillezett zöldségeket kelljen ennem rizzsel.
2020. nov. 4. 10:28
 29/58 anonim ***** válasza:
76%
26! én 190 centis és 120 kilós voltam vegánként, most húsevésre visszatérés után évekkel vagyok 90Kg. A kettőnek köze nincsen egymáshoz. Te valószínűleg egyszerűen nem vittél be elég kalóriát a szervezetedbe, miközben aktív fizikai izommunkát végeztél az edzéssel. lényegében véve fogyókúráztál, és csodálkozol rajta, hogy a fogyókúrád során gyenge voltál, remegtél és fáztál. Mindenki, aki durva fogyókúrát csinál ezt érzi.
2020. nov. 4. 10:29
 30/58 anonim ***** válasza:
44%
Csak kíváncsisáságból, akik a 12. 13. válaszomat lepontoztátátok, azok meg is tudjátok magyarázni, hogy mi bennük a tévedés? Mert ezek tudományos tények, attól, hogy nektek nem tetszenek. Vagy akkor kérek egy hiteles forrást arról, hogy az embernek húsra van szüksége, és nem táplálkozhat teljes értékűen anélkül. (elárulom nem fogtok találni, de azért próbálkozni lehet 😉)
2020. nov. 4. 10:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!