Vegánok, ti hogyan kezdtétek el ezt az életformát?
Először is kíváncsi lennék ki miért döntött az állati eredetű élelmiszerek elhagyása mellett.
És miután megszületett fejben a döntés, szépen fokozatosan hagytátok el a húst, tejterméket, tojást vagy egyik napról a másikra?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Az én példám nagyon nem követendő, egyik napról a másikra undorodtam meg minden állati eredetű terméktől, ennek pedig már egy éve. Hozzáteszem, semmilyen egészségügyi bajom nem lett ebből, és csatlakoznék a második válaszolóhoz. Nagyjából újra tanultam főzni, új ízeket ismertem meg, előhozta a kis "kreatív szakács" énemet, imádom. :)
Én a sajton kívül semmilyen tejterméket nem fogyasztok már vagy 6 éve, mert nem bírja a gyomrom, mindig hasmenésem volt vagy fájt a hasam a tejtől, joghurttól meg ilyenektől, így ezeket elhagytam, egyedül a sajtot bírtam megenni. Aztán a húst hagytam el olyan "miért ne?" alapon. A párom nézett valami vegán filmet és felvetette, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk, hogy nem eszünk húst. Mivel én addig se ettem sokszor húst, mondom jó, akkor ne együnk húst, legalább a környezetet is jobban kímélem, fenntarthatóbb, stb. Aztán megszerettem a húsmentes kajákat meg azt, hogy nem eszek húst, ahogy érzem magam emiatt, és már nem is tudnék húst enni, így maradtam.
A tojástól szépen lassan elment a kedvem, igazából semmilyen kifejezett indokom nincs rá, csak úgy szépen lassan elhagytam, a sajtot meg hosszú ideje húzódó bőrproblémák miatt hagytam el végleg.
Nekem izületi és veseproblémák, illetve gyakori migrén miatt javasolta egy ismerös, hogy próbáljam ki a vegán étrendet két hétig.
Belekezdtem és mivel a panaszaim (orvosilag is igazoltan) megszüntek, maradtam ebben a rendszerben.
Értelmszerüen egyszerre hagytam abba az állati cuccok fogyasztását, de nem bántam meg.
Emellett rengeteg új receptet ismertem meg (nem eszem semmiféle növényi "helyettesítöt", csak természetes, növényekböl készült ételeket), kifejezetten jó ízü dolgokat fedeztem fel, egyáltalán nem hiányzik a hús meg egyebek.
A családomnak továbbra is készítek hagyományos ételeket is, de nekem eszembe sem jutna megkóstolni, teljesen közömbösek. Viszont ök többször ugyanazt akarják enni, amit magamnak készítek, rájöttek, hogy a zöldségek nagyon változatosan és jó ízüen elkészíthetö élelmiszerek.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó válaszoló, esetleg megosztanád a videó linkjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!