Miért hiszik az emberek hogy a vegetarianizmus diéta és nem egy életforma?
mert pl az ember mindenevő, és az étrendjéből kivesszük pár fontos részt pl a húst akkor már akár egy diétáról beszélhetünk.
Persze a diéta lehet egy életforma is.
Diéta és a fogyókúra nem szinonima.
Azért ne kösd össze, hogy a reiki = vegetarizmussal.
Az, hogy te reiskisként egyúttal vega is lettél, az a te magánügyed, de a természetgyógyászatnak ez az ága egyetlen helyen sem követeli meg, sőt nem is tanítja, hogy aki rejkis lesz, annak egyúttal vegának is kell lennie.
Azért ekkora hülyeségeket ne terjesszünk már a reikiről, terjesztenek arról éppen elég hülyeséget azok, akik egyáltalán nem tudják, mi is az. (Lehet, hogy te sem?)
3-assal egyetértek, a húsevést jó mélyen elültették az emberekben. A legtöbb emberben él az a tévhit, hogy szükségünk van állati fehérjére. Ezzel szemben ez az igazság:
Meg hogy az ember mindenevő... Nem, az ember nem mindenevő, a fogazatunk és a bélrendszerünk szerint is növényevők vagyunk. Az igazi húsevőknek tépő fogaik vannak, nekünk viszont őrlők, legalábbis nagy többségben. A ragadozóknak rövid a bélrendszerük, nekünk viszont hosszú. Ajánlott előadás a témában:
Csak két dolgot jegyeznék meg.
Senki ne gondolja azt, hogy az ember az evolúció során nem táplálkozott állatokkal. Aki ilyen hülyeséget beszél, az nem gondolta még végig. A korai emberek táplálékának igen nagy részét tette ki az állati eredetű fehérje, hiszen akkor még nem volt növénytermesztés, gabonatermesztés. Csak az utóbbi 10 ezer évben jelent meg a gabonatermesztés, ami magas kalóriatartalmú húsmentes ételek készítését tette lehetővé. Gondolom belátja mindenki, hogy almából, meg gombából nem tudtak bevinni a korai emberek annyi energiát a szervezetükbe mint amennyire szükségük lett volna. Tehát az ember evolúciós fejlődését az állati eledel tette lehetővé.
A másik pedig a vegák. Hát, én szeretem nagyon a zöldségeket, a húst, a tengeri dolgokat, a gyümölcsöket. Az ízeltlábúakon kívül szinte bármit szeretek. De ez én vagyok.
Ezzel párhuzamosan el tudom fogadni, hogy valaki nem szereti a gomba ízét, a hús ízét, vagy ezek állagát, és emiatt nem eszi őket. Oké. De mit csinálnak a vegák? Hús ízű ételek esznek. Tofu pörkölt, szójából előállított bacon szalonna?? Én most ezt komolyan nem értem. Ha szereti a bacon ízét és állagát, akkor mért nem bacont eszik a szója bacon helyett?? Ráadásul az én vega ismerőseim kétpofára tudják zabálni a hús ételeket, ha azt hiszik szójából van. Na ennyit a nagy vegetarianizmusról. De mint mondottam volt, ha valaki az íze miatt nem eszi, az érthető. De én ezt inkább valami elferdült divatnak tartom az esetek túlnyomó többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!