Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Léteznek jó érvek a veganizmus...

Léteznek jó érvek a veganizmus ellen?

Figyelt kérdés

2020. nov. 4. 08:25
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
75%
Én falusi gyerek vagyok,mindig is tartottunk jószágot,csirkét,tyúkot,kacsát,libát,disznót,pár birkát..húsevőként nőttem fel,soha nem tudnék és nem is akarok róla lemondani.Tudom hogy a nagyüzemi állatartás gyalázat,undorító ahogy az állatokat tartják és bánnak velük,és sokan emiatt is válnak vegetáriánussá,vegánná..ami szép dolog,de semmin nem változtat,mert milliók leszarják hogy miként kerül a volt polcaira a csomagolt húsárú.Mellesleg megjegyezném hogy soha és tényleg soha nem vettünk boltból húst felvágottat sem egyéb hústerméket.Hogy a kérdésre is válaszoljak,az ember mindenevő,így fejlődött az evolúció során,szükségünk van az állati eredetű húsra,mert semmivel nem pótolható.
2020. nov. 4. 09:08
 12/58 anonim ***** válasza:
39%

1-es! Éppen ezért nincs szüksége húsra, mert sok más egyéb forrásból is be tudja szerezni a z összes szükséges tápanyagot. pont azért "pláne" dolog az élővilágban ez, mert szükség esetén tudsz húst enni, amikor más nincs, de a mindenevők alapvetően növényevők, akik ha nincsen elég növényi eredetű táplálék tud állati eredetű anyagot is fogyasztani. Legközelebbi rokonunk a csimpánz, azok a természetben csak akkor esznek húst, ha nem találnak gyümölcsöket, magokat jellemzően a száraz évszakban. persze ez józan ésszel felfogható, te sem rohangálnál ha éhesen volnál a galambok után, ha ott roskadozik egy gyümölcsfa tőled pár méterre. DE, ha nem lenne gyümölcsfa meg tudnád enni a galambot is.

Ezt jelenti a mindenevő lét, nem azt, hogy húst KELL enni.

2020. nov. 4. 09:12
 13/58 anonim ***** válasza:
42%

"Hogy a kérdésre is válaszoljak,az ember mindenevő,így fejlődött az evolúció során,szükségünk van az állati eredetű húsra,mert semmivel nem pótolható."

Na látátok ez az, ami nem igaz.

2020. nov. 4. 09:13
 14/58 anonim ***** válasza:
78%
Én 7 évig voltam de már nem vagyok, az egyik barátom már 12 éve vegán az egész családdal együtt 3 gyerekkel. Érdekes, mert pont fordítva látom a történetet a "térítéssel" kapcsolatban. Amikor vegán életmódot folytattam a húsevők nem tudták elfogadni a vegán életmódot. Soha nem tapasztaltam olyat hogy egy vegán osztotta volna az észt a húsevőknek.
2020. nov. 4. 09:17
 15/58 anonim ***** válasza:
31%

A vegán nem azt jelenti, hogy nem eszik húst valakit.

Szerintem teljesen értelmetlen mindenféle állati eredetű termékről lemondani. Kivéve, ha valami súlyos egészségi oka van.

Nem látom értelmét annak, hogy ne igyak néha kakaót, hogy ne ehessek finom sajtokat, hogy nem ehessek egy vajas-mézest. Stb.

Nem leszek egészségesebb attól, hogy ezeket nem eszem.

2020. nov. 4. 09:21
 16/58 anonim ***** válasza:
25%
15. Te kevered a vegánt a vegetáriánussal. Erről ennyit :-)
2020. nov. 4. 09:24
 17/58 anonim ***** válasza:
27%
Segítek : [link]
2020. nov. 4. 09:25
 18/58 anonim ***** válasza:
39%
Mert mi bajod van egy jó ki húslevessel,Sült kacsával vagy marha pörkölttel?
2020. nov. 4. 09:31
 19/58 anonim ***** válasza:
18%

Ezek szerint, a hozzászólók nagy része soha nem volt vegán és még különbséget sem tud tenni. Kérdező, kb. ennyire hitelesek a válaszok.

Mindenkinek további szép napot!

2020. nov. 4. 09:31
 20/58 anonim ***** válasza:
93%

Miért kellenek érvek?

Mindenki egyen amit akar! Én azt sem bánom, ha templomot eszik! Miért téma ez?

Egyébként lehet helyesen enni húsevőként is és vegetáriánusként/vegánként is.

A vegánok ügyelnek arra, hogy pótolják a tápanyagokat, amik az állati eredetű ételekben van. Hol a probléma?

2020. nov. 4. 09:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!