Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
# 55/59 Időpont ma 09:16
sajnos nincs igazad.
nagyon elfogultan szedegetted össze "érveidet", amit az utánad következő elég jól cáfolt.
Most kivételesen hosszabban leírom a helyzetet, hogy oszlassam a ködöt, mert nagyon elsötétültek néhányan:
1. Nem mondtam, hogy kit fizettek meg és kit nem, a tény ettől még tény marad: az orvosokat nem. Ne csúsztassunk.
2. Azért mert törvénybe ütközik, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés a hivatalos neve. De nem szeretnék jogi definíciókba belemenni, a munkaidőn túli orvosi munka ép ésszel felfoghatóan is veszélyes a kezelt betegre nézve, nem csak azért, mert morcosan válaszol, hanem mert esetleg elnézi a gyógyszert, túlszúrja a tűt, mélyebbre vágja a kést, stb. ezért ezt civilizált helyeken büntetik is.
3.-4. Mindazok, akik elvárják az orvosok részéről a túlórában elvégzett munkát, akik elfogadják a hálapénzes rendszer korrupt működését, akik állami műtőkben műttetik, laborokban vizsgáltatják magukat magánrendelésekhez, mind-mind nem csak részesei, hanem érdekeltjei ezeknek a bűncselekményeknek!
Én ellenben nem pártoltam soha semmiféle bűnt, nálam a rendelés mindig a megfelelő időpontban kezdődött és ért véget, mert külföldön végeztem az egyetemet és az egészségügyi szocializációm sem a magyar viszonyok közt alakult ki.
5. Mióta mentesít az bárkit a felelősség alól, hogy a szomszédja mit csinál? Ha megölök egy embert, mondhatom azt, hogy a Józsi meg kettőt? Ugye nem, és megint összemosod a szezont a fazonnal.
Én sehol nem mondtam, hogy Magyarországon csak az egészségügy korrupt és csak azon lehet felháborodni, ugye? Akkor légyszíves legközelebb ne adj a számba ilyen hülyeségeket, hanem arra válaszolj, amit írtam.
Amúgy pedagógus is várja a borítékot csak pedagógusnapon, osztálykiránduláson, pláne magánórán, de ebbe ne menjünk bele, mert fölösleges. Kb. pont annyian fizetnek adót a magántanítványaik után, mint amennyien a hálapénz után, de kérlek erre a részre ne reflektálj, mert semmisnek veszem.
6. Nem fenyegetés, mivel nem az orvosok teszik meg, hanem a körülmények, fogjad fel, tudom, hogy nehéz.
Ez nem egy bértárgyalás vagy egy bérvita, hanem arról van szó, hogy az egészségügyben nincsen pénz, ellenben ami van, az annyi csapon folyik ki, ahány régi belvárosi épületet kell fűteni, ahány biztosítást sosem fizetőt kell ellátni többmilliós kezelésekkel, stb.
Ezt kell felfognod, engem különben sem érdekel annyira a magyar orvosok fizetése, szerintem amilyen kiszolgáltatottak és hazaszeretők, úgy is elvégeznék a munkájukat ennyiért, legfeljebb kicsit szomorúak lennének, hiszen már mióta ez megy.
De az orvoslásban bizony kellenek gyógyszerek, műszerek, eszközök, mentőjárművek, vegyszerek, modern épületek, megfelelő létszámú munkaerő, mert ezektől függ az, hogy mekkora esélyed van felgyógyulni, és tetszik nem tetszik ez pénz kérdése.
7. Ez nettó marhaság, mivel nem ingyenebédről van szó, hanem arról, hogy ha kell egy Ausztria-szintű egészségügy, akkor az Magyarországon sem lesz olcsóbb, mivel amiből fel tudod építeni - mentőautóba benzin, elektromos áram, melegvíz, gyógyszerek, stb. - nem lesz olcsóbb nálunk sem. A fizetésekről ugyanez nem mondható el, mivel azok nem a nemzetközi standardokkal állnak kapcsolatban, hanem a gazdaság aktuális helyzetével, ugye értjük? Nincs lehetőség létrehozni egy olyan egészségügyet ennyi pénzből, mint amilyen Ausztriában van.
Ezzel a tanulásfizetős demagóg baromsággal meg álljál le, és az ilyen gondolataidat szégyellned kéne. Ezt most nem fejtem ki bővebben, csak gondolkodj el egy pillanatig azon, hogy esetleg az orvostan-hallgatók szülei is fizettek ám adót.
8. Akkor segítek: az, hogy:
A. A magyar egészségügyben nincs elég pénz.
B. Az ellátás minősége az egészségügybe fektetett pénz mennyiségétől függ.
A+B= A magyar eü ellátási minősége rossz.
Nos a végére írt remek érved inspirált arra, hogy egyáltalán segítsek eligazodni az előző kommentemen, mivel ennek legalább a fele értelmes volt. Most ahhoz nem fűzök semmit, hogy egyedül az orvosok fizetését kéne megemelni, mert én ilyet sehol nem írtam, ez csak a te demagóg szociális frusztrációd fröcsögése, mint a hallgatók kapcsán. Nem lenne észrevehetően jobb a magyar eü színvonala attól, ha a fizetéseket hirtelen megemelnénk, hiszen mint mondtam az ellátás színvonala más tényezőktől függ elsősorban. Ugyanúgy az oktatás sem lett jobb, amikor a pedagógusok fizetését drasztikusan megemelték, amelyik gyökér tanár gyökér volt, utána is az maradt, aki meg jó volt, annak ugyanúgy nem lett jobb tanterme, nyelvi laborja, számítógépei, szertárja, stb.
Viszont abban igazad van, hogy ez gazdasági kérdés, bár abban megint nincs, hogy sokat kell rajta még dolgozni és az segíteni fog, az is kell hozzá, hogy a magyar jónép olyan kormány(oka)t válasszon, amely több pénzt rak az egészségügybe.
# 59
De, az is rettentő idegsítő.
* idegesítő
De azokból a tamponos-betétes kérdésekből legalább nem süt a paranoia meg az előítélet, mint ezekből.
# 62/64 Időpont tegnap 12:20
Nagy kár, hogy ennyire öntelten próbálod "oszlatni a ködöt"!
Amit mellesleg te kreáltál.
1. Mi ebben a csúsztatás? Mégegyszer: kit fizetnek meg Magyarországon jobban mint az orvosokat? A tanárokat, a pedagógusokat, a régészeket, vagy a gyógyszerészeket?
Nincs több, ennyit lehet fizetni egyellőre, sajnos. Ne emeld ki egyedül "szegény" orvosokat, ők is ugyanolyan emberek, mint bármelyik másik becsületesen dolgozó nálunk.
A csúsztatás az lenne, ha az orvosok bérét tartanád elfogadhatatlannak, egyedül.
2. A túlórában ügyelő orvos pihen/alszik a pihenőben, amig fel nem ébresztik az esetleges problémák miatt.
Feltehetőleg nem ekkor fogja a szikét belevágni véletlenül a betegbe, sokkal valószínübb az amikor a fogadott szülészt hívják be, - a zsebbe igen jól fizető szülő nőhöz - az éppen társasági életet élő, esetleg éppen alkoholt is fogyasztó nőgyógyászt. (de itt szó sincs túlóráról, ne felejtsük el!) Na itt merülhet fel a "bűncselekmény" gyanúja.
3.-4. Na ezek pont az orvosok érdekeit szolgálják, és nem a páciensekét!
Honnan tudná a beteg, hogy a magánban kezelő orvos fizet e a kórháznak átalányt, vagy eseti "hozzájárulást", mint ahogy számos helyen ez meg is történik! A beteg ezen nem nyer egy vasat sem, mert bizony a "boríték" az orvos zsebébe vándorol és nem a betegébe!
-"külföldön végeztem az egyetemet és az egészségügyi szocializációm sem a magyar viszonyok közt alakult ki. "
Könnyű neked a pálya széléről bekiabálgatni és osztogatni
az eszet. Próbáld meg majd egyszer belülről is!
(ugye nem magyar ösztöndíjjal végezted a külföldi egyetemet?)
5. "Mióta mentesít az bárkit a felelősség alól, hogy a szomszédja mit csinál? Ha megölök egy embert, mondhatom azt, hogy a Józsi meg kettőt? Ugye nem, és megint összemosod a szezont a fazonnal. "
Itt lehet, hogy a magyar nyelv értésével vannak gondjaid?
a kérdés a következő volt:
"Te nem pufognál ha a pedagógus várná a borítékot,
amikor belépsz gyermekeddek az iskolába??"
Ki keveri szezont a fazonnal??
Ja és a nőgyógyász előre kérte a 100 eFt-t magának és 30 eFt-t a szülésznőnek, akivel "szeret" együtt dolgozni!
Délbudai kórház, 2009 január.
6. "Ezt kell felfognod, engem különben sem érdekel annyira a magyar orvosok fizetése"
Igen, ezt felfogtam.
7. "nem ingyenebédről van szó" "Nincs lehetőség létrehozni egy olyan egészségügyet ennyi pénzből, mint amilyen Ausztriában van. "
Először is hol itt az ingyenebéd? Egy perccel sem dolgozik kevesebbet a magyar az Társadalombiztosításba befizetendő összegért, mint az osztrák, sőt valamivel többet is!
Akkor miért is emlegetted az Ausztriai egészségügyet?
"Ezzel a tanulásfizetős demagóg baromsággal meg álljál le, és az ilyen gondolataidat szégyellned kéne"
Na ez pedig azt hiszem egyik csúcsa irományodnak!
Egy mondattal elötte ingyenebédről beszéled le a magyarokat, most pedig felejtősnek itéled, ha az orvosokat kiképezik magyar adófizetői pénzekből, utána usgyi, a nagyvilág! Ezt kellene inkább szégyelni!
(persze ez vonatkozik az összes felsőoktatást végzőkre is.)
Nem a szülőkről van szó, hiszen ők természetesen örömmel fizetik a gyerekeik oktatására is az adót, hanem Erzsi néni, Józsi bácsi is fizet, akinek talán nincs, talán nem végzett egyetemet a gyereke. Azért ők vannak messze többségben. Aki nem fizeti vissza az oktatási költségeket, hogy esetleg egy körültekintőbben kiválasztott orvostan hallgató tanítására lehessen fordítani, az ELLOPTA ezt a pénzt tőlük!
"az is kell hozzá, hogy a magyar jónép olyan kormány(oka)t válasszon, amely több pénzt rak az egészségügybe."
Honnan vegyen hirtelen több pénzt, kiktől vegyen el?
A te adódra számíthatunk?
# 63/64 Időpont tegnap 13:32
Ne idegesítsd magad, nem ér annyit az egész!
Lépj tovább és olvass más kérdéseket!
# 67/68
Húú, ezt jól megmondtad neki!
ma 11:40
Azért az megnyugtató, hogy legalább egy okos ember van köztünk, az országban, vagy Európában, vagy az egész GALAXISban!
Így talán nem fogunk elveszni, bután, a sötétségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!