Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
38.
"sok humortalan Miss Frusztra van ezeknél a "Le a férfi nőgyógyászokkal!" típusú kérdéseknél..."
Ezt komolyan gondolod? Vagy csak roszz kedved volt....
Egy 10 - 12 éves gyereknek szerinted mindegy, hogy egy idegen férfi, vagy egy anyaszerű nő előtt kell levetkőznie és felmásznia "székre"? Én nem hiszem el, hogy belegondoltál ebbe...
Én szinte biztos vagyok benne, hogy olyan "sokk" éri a gyermeket, ami egész életére kihat majd a nőgyógyászatot illetően.
42.
"Az én (idősebb férfi) nőgyógyászomhoz bármikor nyugodt lélekkel elvinném a 10-12 éves lányomat, teljesen megbízom benne "
De hát nem érted, hogy nem a TE érzéseidről van szó, hanem a leendő lányodéról?????
Szerintem nincs semmi gond azzal,hogy 14 évesen egyedül ment el az egyik hozzászóló nőgyógyászhoz,engem is max. csak a váróteremig kísérhettek volna el anyukám,de bejönni biztos nem hagytam volna .(Szerintem is fére lett értve a mondani valója,nem is kellett volna ezen felakadni.)
Oda csak (az orvosi szobába)akkor menjen be a szülő,hisz elég kényes,kellemetlen és azért legyünk őszintén megalázó a vizsgálat,hiszen teljesen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk ott,ha a fiatal/vagy még gyerek úgy kívánja,ha ő maga kéri azt.
Tiszteletben kell tartani a gyerek érzését,nézeteit is,hisz van aki igen szégyenlős már akár 9-10 évesen is,a mi családunkba pl egyáltalánul nem volt szokás hogy bejárkáljunk egymáshoz fürdéskor,öltözéskor,tiszteletben volt tartva,hogy én szégyenlős vagyok.Így megértem mit akart írni,mondani.
Én orvoshoz is mindig olyanhoz mentem csak el,ahol külön volt a vizsgálórész,ahol az asszisztensi szoba el volt választva,nem szerettem volna ha orvosom kívül más a vizsgálat alatt belát,szerinem ez elvárható és érthető is.
Nem vagyunk egyformák,nem egyformák az elvárásaink se,ezért kell tiszteletben tartani és meghallgatni a gyereket,ő miről mit gondol,neki mi lenne a legkényelmesebb,mit szeretne ha már választhat.
Az anyukát elhiszem aki itt az utolsó hozzászólásokban írt,hogy teljesen elégedett az orvosával és rábízná nyugodtan a lányát is,ezzel nincs is baj,hogy ő megbízik,de ott már a gyerekéről van szó,így a gyereket kell megkérdezni,hogy ő mit gondol erről,mit szeretne.
A gyereket is meg kell kérdezni,el kell mondani mindent,mit és hogyan vizsgálnak,mennyire kell levetkőznie,tudja azt mire számítson és megkérdezni neki is megfelel az orvos,vagy ő mit szeretne,mi lenne neki jobb női vagy férfi orvos.A gyereket kell ilyenkor szem előtt tartani mindent előre megkérdezni.
Azért remélem hogy az anyuka ha bár megbízik az orvosában ha a gyerekének el kell majd mennie orvoshoz meghallgatja őt is,hogy ő mit szeretne,milyen elvárásai lennének.
Én magamról tudom,hogy általános iskoláskoromba semmiképp nem szerettem volna levetkőzni alul egy férfi orvos előtt,mert igen megalázónak,megszégyenítőnek tartottam volna.Még egy női orvos előtt is igen rossz érzés lett volna,és mint írtam már akkor is az olyan orvoshoz szerettem járni ahol a vizsgálórész volt kialakítva,így jelentkeztem át még 14 évesen a felnőtt orvoshoz.Jártam suliba és még a sima orvosi vizsgálatnál is ciki volt,hogy az asszisztens előtt kell félmeztelenre vetkőzni.
Lényeg a lényeg,hogy a gyereket meg kell kérdezni és elmondani neki mindent,meg kell hallgatni,nem azt kell nézni nekünk,az orvosnak mi a jó,mi a kényelmes,őt kell szem előtt tartani.Meghallgatni és ha van lehetőség,akkor az ő elvárásait szem előtt tartani.
Kérdezőnek!
Az anyukát meg nem értem akiről írtál,semmi baja annak a kislánynak,van aki csak 14 évesen lesz nagylány,emiatt egy alíg 12 éves kislányt nem szabadna ilyesminek kitenni,erre is fel kell készülni.
A kislány csak abban bízhat hogy meggondolja magát az anyja,és vagy annak,hogy elég talpraesett ahhoz(amit ebben a korban kétlek),hogy meg meri mondani,hogy nem vesz részt a vizsgálaton,hisz erőszakkal nem vizsgálhatják meg,senki sem.Vagy abban hogy egy korrekt orvossal lesz dolga,aki csak kérdezget és észre veszi hogy az anyja elsieti és eltúlozza a dolgokat.
Nem hiszem,hogy egy egészséges 12 éves kislányt el kellene ilyen vizsgálatra cipelni,ennek kitenni.
Azért emeltem ki, mert többen hivatkoztatok rá mostanában.
Akit nem érdekel, az lépjen tovább és ne mocskolódjon, kérem.
Valószínűleg nem 12 éves vagy...
és így azért könnyebb.
12 évesen nem szerettem volna egy férfi nőgyógyász "karmai" közé kerülni, feltehetőleg nem is mentem volna utána igen hosszú ideig nőgyógyászatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!