Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
Nobile
"rosszak a tapasztalatai a magyar betegekkel, és ezt meg is tudom érteni... "
és a magyar orvosokról pedig csupa jó véleményed van?
olvassgass a neten, majd meglátod mi minden történik egy-egy rendelőben, kórházban.
Szerintem a "magyar" beteg semmivel nem rosszabb mint a cseh, szlovák, német stb beteg. Mint ahogy valószinűleg az orvos sem.
A kezdeményezés nem a beteg kezében van, hanem mindig az orvoséban! ezt ne felejtsd el.
nekem csupa jó véleményem van a magyar orvosokról, eddig valahányszor szükségem volt segítségre, segítettek gyakran munkaidőn túl, erejükön felül...
nekem annyi a bajom ezzel a gyalázkodással hogy nekünk, és mivel édesanyám nagyon beteg és sógornőm rákos, ezért személy szerint nekem is szükségem/ünk van magyarországi orvosokra, akik ilyen körülmények között is odaállnak gyakran elképesztő körülmények közé és túlhajtják magukat a mi érdekünkben
és morcos némelyik, persze hogy az, én is az lennék, de ha normálisan, felnőtt módjára viselkedik az ember, én még nem láttam rossz embert közöttük
nem kell neten olvasgatnom, élőben is sajnos elég sokat vagyok kórházakban, rendelőkben :( és nem mondanám, hogy a betegek nagyon korrektek lennének... szinte mindig van balhé és kiabálás, amit sohasem az orvos kezd... idős embereket löknek félre, gyerekeket aláznak meg, hogy előbb kerüljenek sorra... borzalom :(
azért azt beszédesnek tartom, hogy MINDEN külföldön dolgozó orvos azt mondja, hogy a nyugati betegszemlélet orvosbarátabb... ennél sajnos nem nehéz :(
csak azt mondom, hogy ez a svájci doktor is dolgozott itt, és elment a betegek miatt, nem kéne ezt fokozni, inkább kincsként kéne tekinteni a magyar orvosokra, mert nekünk szükségünk van rájuk, de nekünk nincs szükségük ránk...
Nobile,
ez a te "svájci orvos" barátod azt mondta, hogy külföldön tanult és nem a magyar adófizetők pénzét lopta el, amikor a diploma megszerzése után külföldre tette át székhelyét...
Nem bántja senki sem az orvosokat, nagyon tiszteljük őket, ugyanúgy, ahogy a pedagógusokat, mérnököket, stb.. is.
A gond ezzel az eggyel támadt most itt, aki mindenkit legyaláz, akinek más véleménye van bárniről mint neki.
Ne általánosits, hiszen sehol senki olyat nem mondott, én legalább is nem olvastam, hogy az orvosok ..és most itt helyettesits be bármi durva negativat...
Igazából a kérdést ha elolvasod, akkor láthatod honnan indult a dolog, és azért tedd a szivedre a kezed, a nőgyógyászok nem igazán a te érdekedben, hanem elsősorban a pénztárcájuk érdekében hajtanak annyira. Gondolj arra, hogy ez az a szakma ahol az orvosok az esetek nagyon nagy százalékában egészséges embereket "kezelnek". (szűrő vizsgálatok, szülések, stb).. nem kis pénzért, ügyhogy nem kell őket sajnálni. És persze, attól még lehetnek nagyon rendes emberek, ezt senki nem tagadja, csak tegyük helyére a dolgokat. Magyar nőgyógyász nem is hagyja el az országot, ne félj. (lehet, hogy van 1 db fehér holló, de még nem hallottam róla).
Ami elgondolkodtató volt illetve az most is, hogy normális dolog e az, ha egy férfi a gyereklányok nemi szerveire specializálódik és direkt gyerek-tini nőgyógyász lesz...
na itt már azért elgondolkodom, mert erről valahogy nem az egészség jut eszemne...
Ha felnőt nőkkel foglalkozik, az az ő dolga, hiszen oda önként mennek a nők, lehet válogatnui, kinek a férfi kinek a női doki, de a 10-15 éves lányok nem egészen maguk válogatnak még.
Nagyon sok ilyen koru kislánnyal volt módom beszélgetni és EGYETLEN EGY sem volt aki férfihez szeretett volna menni! Később lehet, hogy változik ez a véleménye, de amikor első alkalommal megy (viszik..) nőgyógyászhoz, akkor rendkívűl fontos lenne, hogy ne szerezzen olyan mély negytív benyomásokat, hogy elmegy a kedve egy életre a nőgyógyúszattól. Félő hogy szűrésekre sem fog járni...sajnos ismerek ilyeneket...
Mégegyszer csak annyit hogy nem találtam olyan bejegyzést, ahol a "bunkó magyar betegek" gyalázták volna szegény orvosokat. Ez kitaláció, ami nem igaz! Ha valakinek gondja volt valamelyik orvossal, akkor azt leírja, hogy mi történt vele az orvosnál, de eszébe sem jut szídni az osszes orvost.
Szerintem a pedagógusokat sokkal általánosabban szídják, pl.
Belefolynék a vitába,először is ha elmész egy sztk-s rendelésre kórházba,vagy akár a háziorvosdhoz a betegek órákig ülnek sokszor, várják a sorukat,hiába van időpontjuk,nem bunk ók,türelmesen próbálnak várakozni,sora kerülni,viszont mivel betegkísérő én is voltam, nem egyszer tapasztaltam meg hogy fél órára megáll akár többször is a rendelés mivel kávézgatnak bejön hozzájuk egy ismerős orvos,egy barát és vele csevegnek,nevetnek vagy éppen arra is volt példa,hogy az orvos ismerőse jött mint beteg és előre lett engedve.Ilyen esetből is sok van.Vagy kioktató ápolót is láttam már,akitől tájékoztatást próbáltak kérni,jártam neurologiai(ideg)osztályon is és sajnos hallottam némely mérsékelten tehetetlen betegről hogyan beszéltek,ez mostanában volt,rokonom került oda,ha nem tudott egyedül enni az sem számított,a betegtársak segítettek stb.
Hidjétek el sajnos orvosok és ápolóknál is van rossz példa.DE nem hinném minden egészségügyis ilyen lenne ettől még!!!!Nem hinném annyira mernének a betegek az orvosoknak beszólogatni,követelőzni,meg hogy ez lenne az általános jelenség a kórházaknál,én nem tapasztaltam.Ahogy nem hinném hogy az orvosoknál is csak a sokszor említett etikátlan viselkedés,a diszkréció hiánya lenne a jellemző.De ezek valós próblémák amikről beszélni kell.
Senki nem általánosít,csak elvár a törvény által is leírtakat,amik megvalósíthatóak lennének.
DE az orvosokat senkit nem szídta,hanem a sokszor etikátlan eljárásról beszélgettünk,jogos és elvárható panaszokról.
Diákok és nemiszervek vizsgálata az nem kitaláció,fiúk esetén egyre gyakoribb,nézz akár annak is utána,hogy van egy olyan vizsgálat iskolásoknál a neve:/6-18 éves korig lehet elvégezni,de a normál orvosok elhagyják,mert nincs még megteremtve sem ehhez a megfelelő diszkréció,/nemifejlettség vizsgálata ez a neve ha jól tudom nézzetek után,ami nem lenne kötelező elvégezni,erről tájékoztatni kellene mindenkit,a szülő és a diák sem tudja hogy nem kötelező,igen hiányos ismeretek vannak a szülők részéről is a vizsgálatokkal kapcsolatban.
Interneten(köziránytűben és újságokban is foglalkoztak ezzel a témával) ha utána nézel akkor az ombucmanhoz is több kérelem érkezett,volt ahol tanár szólt a diákok nevében,érdekében.
Ez nem kitaláció,kamu,az én egyik általános iskolámban is volt fiúknál nemiszerv vizsgálat 6. osztályban,akik meg felettünk jártak pár évvel ők rosszabbul jártak mert ott többször fordult elő,arról nem beszélnék milyen rosszul érezték magukat a gyerekek.
Utána lehet nézni,be kell írni milyen iskolai vizsgálatok vannak mint lehetőség előírva diákoknak és ott le vannak írva a tények.
Itt a nem megfelelő bánásmódról,sérelmekről van szó orvosi vizsgálatoknál mindegy diákról vagy felnőtt emberekről beszélünk éppen.Az odafigyelés hiányáról,oké hogy sietni kell,de alapvető diszkréciót be lehet tartani attól még.
Én még nem tapasztaltam bunk.ozó betegekkel,vagy lekezelő páciensekkel az orvosokkal szemben
Én sem mondom, hogy minden magyar beteg bunkó, mert ez nem igaz, sok köztük a rendes, de hogy nagy tömegek példátlanul undorító stílust engednek meg maguknak, az egyszer biztos. Sajnos voltam olyan hülye, hogy nem éltem semmilyen retorzióval, hanem hagytam ezeket a dolgokat, amíg elegem nem lett.
A nemi fejlettség vizsgálata egy protokollban sincs benne, és ha benne lenne is, akkor sem a péniszek nézegetése lenne a kulcseleme, de hát ehhez már egy kis élettan tudás sem árt.
A nemi jellegek kifejlődésében a férfiak esetében a pénisz állapota elhanyagolható. Nem is nézi senki. Urban legend.
39%-os!
Senki sem arról beszélt amire itt te céloztál,utaltál a nemifejlettség vizsgálata címén gyerekeknél az orvos/iskolaorvosra vonatoztatva.De iskolákban több helyen van nemiszerv vizsgálata ,ha nem hiszed nyugodtan akár tedd fel a kérdésedet itt az oldalon.
Itt arról van szó,hogy ezen vizsgálatok,akár lányról,akár fiú gyerekről lenne szó,nem kötelezőek elvégeztetni,nem kötelező a részvétel,amiket nem közölnek a gyerekekkel,a szülőkkel sem,sokszor a szülő nincs is tisztában az iskolai vizsgálatokkal,olátosokkal sem.Sok gyereknek igen megalázó ez a vizsgálat,és sokszor ezeket etikátlanul is végzik el,hogy még rosszabb tapasztalatokat szerezzenek a gyerekek,mint már írtam tömegesen vizsgálnak,akár teljesen meztelenül,mert az orvosnak így kényelmesebb.Nem hinném,hogy a lányoknál is szükséges lenne,hogy egy száll bugyiba menjenek be a rendelőbe,szerintem bőven ha már az orvos elé járultak elég lenne ott bennt levenni csak akkor amikor valóban megkívánja a vizsgálat,szem,hallás vizsgálathoz és egyébhez nem.
Itt mi erről írtunk,a sokszor sértő,már-már megalázó vizsgálati módról,vagy arról hogy nincs tájékoztatás hogy ha valamely vizsgálat igen kínos számukra és nem feltétlenül szükséges akkor nem kell alárendelniük magukat ennek.
Beteg és orvosnál is van bőven rossz példa.Nem az orvosokat szídja itt senki,hanem az etikátlan eljárásról beszélünk.
Aki meg mint orvos etikátlan és az emberi méltóságra tesz egy nagyot,holott erről is tanult,mert idős,beteg,vagy gyerek még a páciense és sértő helyzetbe,kínosba hozza,pedig meg tudná oldani másképp a vizsgálatot az ne csodálkozzon ha rossz vélemény alakul ki róla.
Itt hányszor hangsúlyozzan az etikátlan,sértő eljárásról beszélünk,a tények elhallgatására,nem közléséről akár.Nem orvos szídkozodásról,vagy beteg hajlamokról beszélünk,mert ezt egyszer felhoztad,erről pedig senki nem írt,senki nem mondta,csak megalázni nem kell senkit sem,annyira vetkőzőn amit az adott vizsgálat megkíván,nem kell mindent levetnie vagy más előtt vetkőznie ilyen egyszerű,,csak hogy tiszta legyen a kép
De ez az eljárás nem létezik, mutass már rá arra a protokollra, hogy elsődleges nemi szervek iskolaorvosi vizsgálatát írja elő. Ilyen nincs, fiúknál a leszállt herét is kérdezéssel szokták megállapítani.
És ne higgyétek, hogy egy orvosnak olyan rohadt nagy öröm 160 forintért nézegetni a kölkök retkes f@szát vagy büdös p!csáját.
Ez senkinek nem élvezet, nekem is volt nem egy olyan betegem, akinek már a szagától hányni tudtam volna, de hát ugye Magyarországon csak a beteg válogat, az orvos soha :)
De keresgéltem a neten, Japánban valóban van ilyen!
Remélem ezen elcsámcsogunk még pár hónapot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!