Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
A senkiházi az nekem szólt?
Mert ebben az esetben nem értem a hangnemet,normálisan próbáltam leírni mik a próblémák.MIndegy egy orvosi vizsgálatot nem lehet zuhanyzásssal összehasonlítani főleg nők esetében,hisz ott ha fürdesz nem igazán fogod a másik csiklóját, szeméremajkait látni,ha csak nem túlságosan nagyok és lógnak ki.Ahogy férfiaknál sem fogod azt részletesen látni.
De nincs itt orvosok elleni gyűlőletkelltésről szó egyáltalán,csak ha valakit,több ember leírja mik a próblémák,mikkel nem értenek egyet a betegekkel való hozzáállásnál akkor egyből gyűlöletkeltésről,ha gyerek írja le a panaszát akkor meg már pedofiliáról akarnak beszélni,amiről egyáltalán nem beszélünk/beszéltünk itt.
Persze hogy nem minden orvos tapintatlan viszont ezek az orvosok igen rossz képet alkotnak az egész egészségügyről,az egészségügyisekről,ami a színvonalas,jó,tapintatos orvosokkal,egészségügyisekkel szemben igazságtalan.
A vita fölösleges is,de ha meg van a lehetőség némi diszkréció teremtésére,normális bámásmódra akkor tessék nekik azzal élni.
Nem tudom, neked írta-e, sajnos a beszélgetőpartnerünk elmeháborodott kissé.
A kommentedhez azt tudom hozzátenni, hogy:
"Miért szakosodik valaki kisgyerekek genitáliáinak vizsgálatára?" -> No, miért?
Szerinted?
Szerintem nem a nemi orientációja miatt.
A problémád pedig azzal volt, hogy mások - azonos neműek - is láthatják a vizsgált emberek bizonyos testrészeit. Én azt mondom, hogy ez máskor is előfordul az életben, semmi probléma nincs vele. Nem kell mutogatni a seggünket a nagyvilágnak, de alapvetően engem sem zavarna, ha le kell vetkőznöm más férfi előtt.
Az iskolaorvosi vizsgálatokon nem nézik át alaposan a diáklányok csiklóját az osztálytársaik előtt :)
Én megértem, hogy nálad az sem fér bele, hogy a melltartót levegyék az osztálytársnők előtt, de hát ez van, különböző a világlátásunk.
""Miért szakosodik valaki kisgyerekek genitáliáinak vizsgálatára?"
Erről nem láttam kérdést írást sem......
Az viszont mindenképpen érdekes ha egy férfi nőgyógyász a 10-14 éves lányok genitáliáinak nézegetésére és tapogatására szakosodik!!!
Erről sok minden eszembe jut, de nem az egészség!
Ennyi eszed van. Ááá. Félelmetes.
Amúgy német állampolgárságom van... :)
Szerintem akkor is vannak előírások amik a beteg szerméremérzetére vonatkoznak és igen is be kell tartani őket,nálunk is meg tudták oldani a kulturált vizsgálatokat,máshol is megtudják ezt tenni.Az az orvos aki tesz erre egy nagyot,arról az embereknek meg van a véleményük jócskán.
Az az igazság nem tudom melyik válasz vonatkozik rám és melyik nem.
De sajnos már hallottam pont itt olyanról,itt is bemásoltak egy linket ha ez nekem jött válaszként,hogy van iskolaorvos aki a lányoknál is megnézte a külső nemiszervet mások jelenlétében.Van ilyen,de ez az orvos eszét is mutatja.Az ilyen orvosok meg is érdemlik,hogy támadják őket.
A kulturált,normális orvosokkal senkinek semmi baja.
39%-os!
Szerintem meg igen is baj,ha nem egészségügyis személy az aki intim testrészt érintő vizsgálatkor jelen van.Ott az orvoson kívül senkinek semmi keresni valója.Elhiheted az emberek nagy százaléka így van,mell,nemiszerv vizsgálatakor más civil embernek semmi keresni valója van,nem hiába hívjuk intim testrésznek.
Egy intim vizsgálat nem egy másik velünk egynemű ember előtti átöltözést jelent.Nomád kulturákban lehet hogy elfogadott de civil társadalomban már nem.
Lehet hogy te simán más férfi előtt,kollega még ha nem is közvetlen hagynád hogy tapogassák a golyód,mintát vegyenek a húgycsővedből stb,eseteleg prosztata vizsgálatot is csináljanak,de jó páran meg nem.A többség nem hinném,hogy nézőközönséged szeretne ebben az esetben.
Azért a nőknél ennél bonyolultabb a vizsgálat már önmagában is,nem csak küslő nemiszerv vizsgálat van egy nőgyógyásznál,hanem rákszűrés,eleve van akinek még fáj is a vizsgálat.Nem hinném,hogy ahogy ott terpeszt egy nő egy másiknak végig látnia kellene hogy nyitogatják szét a szeméremajakat,nézik a csiklót,aztán a többit.De ha csak a külső nemiszervét néznék akkor sem lenne ott másnak semmi keresni valója.Meg lehet nézni,hogy szakrendelésen is csak egy beteg van vizsgálatkor jelen,nem hiába.
Szerintem azzal amit itt írtál,hogy egyneműeket simán még intim testrésznél is simán vizsgálgathatnának az durva,lehet számodra elfogadható,de az a te tested,arról dönthetsz,de másról,más szeméremérzetéről nem.
A legtöbb kiskamasz,tini már a szülője,anyja előtt sem vetkőzik le indulj ki ebből,tud egyedül fürdöni így tiszteletben tarják,nem járkálnak már be hozzá,nem hinném hogy akár a saját anyja előtt szeretne beterpeszteni és nőgyógyászati vizsgálatot csináltatni,nem hogy egy idegen ember,kollega,osztálytárs előtt sem.
Mondtam már egy sima átöltözés,egy tábori nyaralást,majd zuhanyzást ne hasonlíts orvosi vizsgálathoz.Mint írtam a közös zuhanyzókba is van válaszfal,mindenki a tusolóig még félig felöltözve megy oda és a válaszfaltól a szappanzást nem látni,van aki nem is fürdik soha más előtt,nem megy táborba,nem megy kolleszba,egyébként a kolleszban belül lehet zárni a moszdót és mint írtam sokszor haverok mennek együtt,más ez a téma mint az intim vizsgálat.
Lehet azért állsz így ehhez a témához mert németeknél,osztrákoknál sok helyen divat az otthoni nudi is,osztrák rokonaik vannak és ott vegyes a kép ebben a témában.
De még ők sem tartják úgy hogy azért mert nekik ez természetes akkor mással is meg szabadna ezt csinálni.Hidd el egyneműek intim vizsgálatát egymás előtt nem támogatják sehol sem.Akinek így jó az csináltassa,ez a kisebb arány.
MInt írtam az emberek nem egyformák,a diszkréció és a szeméremérzet meg rögzítve van,erről is tanultak az orvosok,ezt is szem előtt kell tartaniuk.
Nem hiszem el, hogy nem lehet felfogni: a nőgyógyászati/urológiai/proktológiai/stb. vizsgálatoknál más ember NINCS és ne is legyen jelen.
Ez nem iskolaorvosi vizsgálat, ahol leveted a pólód, levetkőzöl nacira. Azt el lehet és el is kell viselni.
Ne mossuk már össze a fogalmakat, ráadásul ilyen hülyeséggel ne, hogy "rákszűrés" = terpesztés.
OMFG! Azért mégiscsak mindennek van egy határa.
Próbáltam elmagyarázni tucatnyi alkalommal, de csak nem sikerül megérteni, hogy ez a vizsgálattípus nem ugyanaz.
Elmondtam, tessék megérteni.
Nem kell tovább magyarázni a dolgot és félinformációkat definíciókként használva szájkaratézni.
Tessék utánanézni, akár az előző kommentjeimben, akár más hivatalos forrásból, hogy mit jelent a nőgyógyászati rákszűrés, az iskolaorvosi vizsgálat, a betegjogok, stb.
Tanulni tessék, kérem!
Figyelni, hallgatni és tanulni.
39%-os!
Itt nincsenek a fogalmak összemosva,nem keverjük a szezont a fazonnal,azt írtuk le amit már máshol is hallottunk,röviden vannak iskolák ahol már nemiszervet érintő vizsgálatokat is végeznek,bár ezek a gyerekre nézve nem kötelezőek,csak nem értesítik róla őket.
Ezek a vizsgálatok lányoknál,akik írtak tapasztalatukról még igen ritkák hál istennek a külső nemiszervet érintik,tehát szerméremajak megnézése,és a csiklóé(nem himmém ezt másnak az orvoson kívül látnia kellene,hogy köze lenne hozzá) ha jól értettem.És ahogy leírták volt iskolaorvos aki ezt teljesen meztelenül végezte el a gyerekeknél úgy hogy volt ahol más osztálytárs is jelen volt a vizsgálat alatt.Nem egy sima rutin vizsgálatról írtam(nem gerinc,szív,tüdő,magasság,hallás,látás vizsgálatról,súly mérésről beszéltem).Ilyen vizsgálatnál mindegy hogy diák még a páciens más oda nem tartozó személynek semmi keresni valója nincs.
Ahogy fiú gyerekeknél,kamaszoknál is van here,fityma vizsgálat némely iskolában és ott sem tartják be sok helyen az etiketet,az-az az egyenkénti vizsgálatot.
Mégegyszer is nem sima vizsgálatokról beszélek,te azzal kevered össze.Elhiheted hogy kiterjedebb vizsgálatoknál,ami nemiszervet vagy akár a mellet érinti ott egyenkénti viszgálatnak kellene lennie.A beteg jogok a gyerekeket,tiniket is megilletik,rájuk is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!