Hogy lehet egy gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi nőgyógyász?
Nem elég feszültség a vetkőzés, kitárulkozás egy fiatal gyereklánynak, még ráadásul egy férfi elött?
Én sose voltam férfinél, és nem is tudom, ha lenne választása egy gyereknek, akkor lenne olyan aki a ffi orvost válaszatná??
Természetesen, mont ahogy azt is pl. hogy ne lopj!
de nem mindenkibe nevelik bele, mint azt sajnos , láthatjuk...
én sem találkoztam még 14 éven alulival, aki ne női nőgyógyászhoz akarna menni, ha már muszáj...
és szerintem is furcsa ha egy férfi a kislányok nemi szerveire szakosodik.
71%-os!
Itt pedofiliáról senkit nem beszélt rajtad kívül,ezen kellene elgondolkodni,szó nincs erről.
Bocs de egy gyerekorvos előtt max. a felsődet veszed le és kész,ennyi,de elhiheted voltam kiskamasz és bizony amikor cicisedtünk már kellemetlen lett volna ha férfi előtt kellett volna felül levetkőzni,mondjuk volt is rá példa.De az hogy a alul is 12 évesen egy férfi előtt vetkőzzek le,ő nézzegessen oda,az nagyon ciki és rossz érzés lett volna.
Itt hagyuk azt hogy az orvos hány meztelen embert látott már,mert sokan ezzen a szöveggel jönnek,sok ember van aki különböző okokból sok meztelen embert látott már(pl nudisták is,vagy anyukák láttak ha van kisfiúk akkor meztelen fiú gyerekeket,ha lányuk akkor azt még sem vetkőznénk le szívesen ettől előttük és még lehetne sorolni),ettől még nem szertnénk levetkőzni,ettől még ugyanúgy kellemetlen levetkőzni más előtt,főleg ha a legintimebb testünkről van szó.
Itt most mi nem 15-18 évesekről beszélünk,hanem 10-13 éves vagy még fitalabb kisgyerekekről.Már a tény egy ennyi idős gyereknél,hogy le kell vetkőznie alul és vizsgálgatni fognak,hozzáérnek(szegény eleve fél,hogy fájni fog,nem tudja mire számítson,nem szeretne vetkőzni,hogy hozzá érjenek stb) és ezt egy férfi orvos fogja csinálni már önmagában igen sokaknak kellemetlen,van akinek meg mindegy,de a gyerektől kell megkérdezni,megbeszélni ezt.
Sok kiskamasz(9-13-14 éves)már a saját anyukája előtt sem szeret vetkőni,még az anyukája előtt sem szeretne teljesen meztelen lenni(összehúzza magát ha fürdéskor kopogás mellett bemegy valamiért az anyukája stb),de még a női orvos ténye is kellemetlen,mert hiába nő,egy idegen ember előtt kell levetkőnie és a legintimebb részét megmutatnia.Na ezt kell szem előtt tartani.Sőt azt is meg kell beszélni hogy vizsgálatkor a szülő kinnt,vagy bennt legyen,mert mint írtam vannak akár 9-11 évesek is akik nem szeretnék hogy beterpesztés közben ott tartozkodjon az anyukájuk és végig nézze azt,valaki meg igen,valakinek kell hogy ott legyen a szülő,fogja esetleg a kezét.A gyereket kell megkérdezni.
Minden gyerek más,a gyereket kell megkérdezni és ha van lehetőségünk akkor az ő igényei szerint ezt teljesíteni.
Itt nem pedofiliáról beszélünk,szóba sem jött ez a téma,senki nem gondolt erre ezt itt most szögezzük le!!!
itt arról van szó,igen is bizonyos korban igen szégyenlősek a gyerekek és fontos hogy legyen lehetőségük választani,ha egy ilyen kínos és kényelmetlen vizsgálatra lenne szükségük.Itt a gyereket kell megkérdezni,nem az a fontos hogy nekem megfelel a férfi orvos akkor majd neki is jó lesz ugyan az a doki,hanem meg kell kérdezni és a korának megfeleően mindent elmondani a vizsgálatról is ami szóba kerülhet az ő esetében hogy mire számíthat és döntse el neki mi lenne könnyebb ha ezen át kell esnie ha ezt férfi vagy ha női orvos végezné el.
A gyereket kell megkérdezni,megbeszélni vele mi is legyen.
63.
"azért lesz egy férfi nőgyógyász, hogy kislányok punciját nézegesse."
Honnan veszed ezt?
1. egy nőgyógyász azért lesz négyógyász, hogy a NŐK punciját és cicijét vizsgálgassa, amigű
2. gyerek nőgyógyász azért lesz, hogy a gyereklányok nemi szerveit vizsgálgassa! és nem a nőkét!
Na és erről jut sok minden eszembe nekem is, ha férfi orvos választja ezt, de nem az egészség, valahogy...
kedves 71%-os
"A gyereknőgyógyász is pont olyan orvos mint a többi, akármilyen nemű is!!!"
Szerinted....
szerintem ennek egy tipikusan egy női szakmának kellene lennie. Ha férfi "gyúr" erre, akkor ...
nem tudom, de én nem vinném oda a lányomat, az biztos!
Persze itt most nem arról van szó, hogy ha a mentők vinnék és nincs más választás, akkor semmi nem számítana természetesen.
68.
"Jó lenne, ha egy férfi gyereknőgyógyász írna ide,"
komolyan, mit várnál az írásától?
ugye nem arra gondolsz hogy azt írja, á dehogyis gondolok én a nemi szervekre amikor vizsgálgatom, a lány gyerekek félelme, aggodalma meg alaptalan, egyébbként is leszarom őket, magyarázza meg az anyjuk, apjuk, hogy ez így van jól! Igaz hogy rengeteg szak van az orvosi pályán, de engem ez az egy érdekel, azzal meg a legkevésbé sem torődom, hogy ezzel elriasztom a lánykákat és a későbbiek folyamán mág csak szűrésre se fognak jönni esetleg...
ugye ez azért nem túl életszerű?..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!