Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy lehet egy gyerek, vagy...

Hogy lehet egy gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Nem elég feszültség a vetkőzés, kitárulkozás egy fiatal gyereklánynak, még ráadásul egy férfi elött?

Én sose voltam férfinél, és nem is tudom, ha lenne választása egy gyereknek, akkor lenne olyan aki a ffi orvost válaszatná??

2011. dec. 22. 16:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
25%

# 50.

Rendkivűl hihető és életszerű, ha egy női orvos vizsgál, akkor bizony te elvetélsz!

Fantasztikus! Soha ne engedj női orvost a közeledbe, mert megint elvetélsz, vagy talán még te is áldozata leszel a DURVASÁGának!

2012. jan. 24. 11:58
 52/78 anonim ***** válasza:
72%

De most itt nem rólad van szó, hanem egy 12 éves lányról, aki lehet, hogy túlélne egy női nőgyógyászati vizsgálatot, anélkül, hogy egy idegen férfi matatna benne a levetkőzés után.

Majd te vidd a te leánykádat egy férfihez, akkor is ha ott fog sirni, hogy nem akarok férfi elött vetkőzni, terpeszteni, mama!! Majd te tudni fogod, hogy ő mit akar! Egyébbként is még kiskorú, úgyhogy neki, csönd legyen!!!

2012. jan. 24. 12:02
 53/78 anonim ***** válasza:
55%

Azért egy kamasz lány egy 17 éves is más és más egy kislány egy 9-14 éves gyerek is,szerinem igen is egy kislánynak fontos hogy milyen nemű orvos vizsgálja.Egy ilyen fiatal(10-13 évesnél) kislánynál igen is női orvosnak kellene ott lennie.Kis kamaszkorban a legszégyelősebbek a gyerekek én is voltam iskolás és még a melltartónkat sem vettük volna le szívesen,vagy szégyenérzet nélkül általános iskolás felsős fejjel egy férfi orvos előtt,nem hogy a bugyit.Mindenki kezdett mellesedni,cicisedni és igen kellemetlen lett volna.

Azért a nemiszervünk a legintimebb testrészünk és nem hinném hogy 10-12 éves kislánynak a lába között egy férfinak kellene nyúlkálnia.Szerintem eleve igen megalázó érzés,igen kiszolgáltatott és itt most igen kislányokról bszélünk,hisz ők is bármivel fertőzéssel,gombával,folyással bármivel odakerülhetnek és igen meghatározó a későbbi életükre is egy ilyen vizsgálat.

Én csak azt tudom hogy igen rosszul éreztük volna magunk (mondhatom a többi osztálytársnőm nevében is)ha ilyen fiatal fejjel egy férfi előtt kellett volna levetkőzni.És egy vizsgálat szűz kislánynál is 2 féle képpen is mehet,végbelen keresztük,vagy hüvelyen is,ott is szétnyitogatják a szeméremajkakat,ott is megnézik a csiklót.

Igen megalázó érzés egy kislánynak aki valószínűleg azt sem tudja mit fognak vele csinálni,(hisz sokszor az anyuka sem tudja hogy ilyen fiatal gyereket hogyan vizsgálnak meg,mennyire vetkőztetik majd le,miket vizsgálnak még meg rajta)amikor le kell alul teljesen vetkőzni más előtt,még nő előtt is kellemetlen,nem hogy egy férfi előtt vetkőzőn le.

Elve nem tartom egészséges dolognak amikor egy férfi kimondottan kisgyerekek nőgyógyászatára szakosodik.

Azért nagy kamaszlány és kislány nőgyógyászata az egészen más.Tini,gyerek gyógyászatnál női orvosra lenne szükség,mert egy nő előtt mégis könnyebb levetkőznie egy kislánynak és talán jobban meg is értik őket,jobban eltudják magyarázni mit is fognak vele csinálni.

DE a legfontosabb hogy a gyerekkel át kell mindent beszélni,mit fognak csinálni vele,mennyire kell levetkőznie,meg kell hallgatnia a gyereket,van aki igényli hogy anyukája ott legyen mellette,van aki szégyenlősebb és kimondottan rosszzul érezné magát,ha az anyja szeme láttára kezdenék fogdosni,nyitogatni a szeméremajakait széjjel,ezeket a dolgokat is meg kell beszélni,mert akkor várjon szépen az anyuka a függönyön kívül.Valljuk be ilyen vizsgálatnál mindegy milyen korú vagy orvoson kívül nem szeretnénk ha más ott tartozkodnak.

Lényeg a gyerekkkel mindent meg kell beszélni,meg hallgatni,elmondani mindent és ha a gyerek női orvoshoz szeretne menni és van rá lehetőségünk akkor segíteni ebben.

2012. ápr. 12. 19:23
 54/78 anonim ***** válasza:
28%

Én azt mondom döntse el a gyerek, nőhöz vagy férfihoz akar-e menni. Nyilván gyerekként úgyis a nőt választja.

Kamaszként már nem biztos.

De 14 fölött már nem is kell, hogy a szülő kísérgesse a "gyereket".

2012. ápr. 12. 20:45
 55/78 anonim ***** válasza:
68%

Ezzel teljesen egyetértek a gyerek véleménye számít,és igen tuti hogy egy kislány nem férfihez akarna menni,legalábbis igen nagy arányban,szerintem gyerekgyógyászaton nagyon fontos lenne női orvosokat bíztosítani,igen nagy szükség lenne rájuk.

A gyerek véleménye számít,őt kell szem előtt tartani.

2012. ápr. 15. 11:11
 56/78 anonim ***** válasza:
50%

Annyit akartam még írni,ami az egyik embernek jó nem bíztos jó a másiknak is.Pl nekem jó egy férfi nőgyógyász v. női mindegy is,megbízok benne tegyük fel(nő párti vagyok igazából)attól még ha lenne kisgyerekem és valami okból el kellene vinnem őt gyerekgyógyászatra megkérdezném a gyerek vélelményét,nem venném úgy hogy jaj már milyen jó az orvosom,mivel nekem megfelel a gyereknem is jó lesz,megkérdezném a gyereket is,elmondanék mindent mire számítson persze a korának megfelelően,átbeszélnénk alaposan és meghallgatnám az ő véleményét,döntését is.

De csak valós okkal vinném orvoshoz,mert hallottam olyanról hogy 12 éves a gyerek nincs még mensije és ezért elcipelik orvoshoz,holott 16 éves korig nem számít ez még bajnak,vagy azért mert egy 11-12 évesnél kimarad a vérzés,nem jön meg pár hónapig,holott erről is írták a mensi az első pár évben kimaradozhat,rendszertelen lehet,és mindenkinél más annak az időtartama,erőssége is.Néha hallottam hogy valójában nem is kellett volna a gyereket elvinni,és mégis viszik,aztán megtömik hormonokkal és a végén duci,szőrős kis lány lesz belőle,meg ilyen is marad,2 barátnőmmel megtörtént.

2012. ápr. 15. 11:16
 57/78 anonim ***** válasza:
a két említett barátnőt nem vizsgálták meg nőgyógyászatilag szerencsére,igen féltek mindegyik 12 év körüli volt,hanem vér és vízelet vizsgálat volt,na már attól is féltek,senki nem szereti a vérvételt de sajnos a mai napig vannak problémájuk a szőrőséggel és a túlsúllyal,óvatosan mindennel.
2012. ápr. 15. 11:18
 58/78 A kérdező kommentje:

Az elmúlt héten beszélgettem 6 tizenkettő és tizennégy közötii lányokkal és mindegyik egyhangúlag a női doki mellett szavazott.

közűlük 4 el se menne ha férfi várná őket...

2012. máj. 25. 15:04
 59/78 anonim ***** válasza:
61%
Egy 12-14 éves gyereknél ez teljesen érthető is,a leggátlásosabb időszakban vannak,a testük változik,ilyenkor még otthon is szégyenlősek sokszor,nem hogy akkor egy idegen előtt levetkőzni.
2012. máj. 25. 19:57
 60/78 anonim ***** válasza:
22%
Egy gyerek sem magától lesz szégyenlős, hanem belenevelik a szégyenlősséget.
2012. máj. 26. 06:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!