Milyen tapasztalaitok vannak az antidepresszánsokkal?
A nyugtatóra is rászoksz és arról is nehéz lejönni, plusz ami nekem bevált, nem biztos, hogy neked is beválik, ezt muszáj leírni. De terápia mindenképp, ha megengedheted magadnak! Olyan terapeutát keress, akinek van hipnoterapeuta végzettsége is, imaginációs gyakorlatok pl nagyon jók szorongásra, stb, pár alkalom után lehet érezni, hogy használnak. Relaxálni is mindenképp tanulj meg. ÉN nem ajánlok antidepresszánst de biztos lesz, aki lehurrog ezért... Szóval találd meg, nálad mi működik, de ezerszer inkább terápia, mint gyógyszer.
2015. ápr. 4. 23:05
Jah, persze nyilván profit a gyógyszergyáraknak, de mondd ezt egy olyan betegnek aki tényleg rosszul van! Szendinek és hasonló arcoknak meg az a profit hogy a gyógyszereket fikázzák, nekik ebből folyik a pénz... Nem mellesleg nézz utána a szcientológiának is ezzel kapcsolatban. Hahó, ez már a 21. század, ezek nem mérgek, csak azoknak akik nem megfelelően/nem igazi orvos által előírt mennyiséget szedik belőle.
De kedves kérdező ha elmész orvoshoz, ő úgyis tudni fogja mit adjon és miért!
2015. ápr. 5. 02:03
13/27 A kérdező kommentje:
11.es: és ha előbb orvoshoz fordulok? segíthet annyit a gyógyszer, h tudjak dolgozni? utána persze mennék terápiára.
12.es: akkor te ajánlod?
annyira összezavartok..
Én cipralexet/escitilt szedek és elmúlt a pánikbetegség,de sajnos felszedtem 10kg-ot :/
2015. ápr. 5. 15:09
15/27 A kérdező kommentje:
Azért mert megjött az étvágyad vagy maga a gyógyszertől?
Hát ez egy igen jó kérdés,mert eddig is ilyen volt az életvitelem és mégsem híztam,bármennyit ettem maradtam 63kg,mostmeg rohamosan jönnek fel a kilók. Van,akinek a szexuális dolgait rontja el,nekem pl semmi bajom nem lett azon a téren. Ki kell próbálni,ha nem jó le lehet állni.
2015. ápr. 5. 16:40
17/27 A kérdező kommentje:
A másik kérdés, hogy hogy lehet letenni...
Én dolgozni nem tudtam tőlük továbbra se, írtam, nekem a szorongásomat egy kicsit sem csökkentették. De vannak, akik azt fogják írni, hogy beváltak nekik... (11-es voltam. Ja és a Paroxattól én is híztam, a többitől nem, de mondjuk utána azt is le tudtam adni.)
2015. ápr. 5. 20:50
Hagyjuk már ezt a hülyeséget a függőséggel!
Ha valakinek gyógyszert kell szednie és az jó a betegségére, akkor persze, hogy romlik, ha nem szedi.
Ilyen alapon minden gyógyszer függőséget okoz, mert pl ha valaki nem veszi be holnap a vérnyomáscsökkentőjét, akkor magas vérnyomása lesz holnap, tehát függő tőle.
Az antidepresszáns "függőség" tehát nem különleges dolog az antidepresszánsok esetében, hanem a (mindenféle) gyógyszerek természetes velejárója. Arról nem is beszélve, hogy vérnyomáscsökkentőről aztán végképp nem lehet lejönni, antidepiről azért van esély.
2015. ápr. 14. 18:34
akinek súlyos problémája van, annak igenis segít, enyhébb panaszoknál elég a pszichoterápia is, persze az minden helyzetben jól jön. de h valaki nem teheti meg, vagy nagyon égető a probléma, akkor a legjobb megoldás véleményem szerint. az én orvosom azt mondta, hogy erre nem lehet rászokni max. a nyugtatókra, de abból is vannak kevésbé addiktív fajták,a mit egy jó orvos ismer melyik. szóval ha hirtelen kell akkor gyógyszer vagy ha komoly a baj, ez átmneti megoldás persze, de abban segít hogy legalább emberek közé menj, az is felér néha egy terápiával, szóval megéri szedni, de hozzáértő írja fel!
2015. máj. 20. 01:49
Kapcsolódó kérdések: