Milyen tapasztalaitok vannak az antidepresszánsokkal?
Én szedtem többfélét is leírom a tapasztalataimat
Asentra: Legelőször ezt kaptam szorongásra azonban mellékhatásként csökkent libidóm lett és ha felállt a farkam akkor is nagyon fájt. Abba kellett hagynom
Coaxil: Ez nagyon bevált nekem évekig szedtem. Egy kicsit fel is pörgetett nem voltam álmos tőle, sőt élénk lettem. Mellékhatásként szájszárazság, fogyás és gyengeségérzést tapasztaltam abszolút tűrhető mellékhatások
Szedtem még frontint is és az is bevált csak álmos lettem tőle
Ne írj olyat, hogy antidepresszáns nem okoz függőséget, mert igen, szokásuk ezt mondani maguknak a pszichiátereknek is, fogalmam sincs, miért jó átverni az embereket, talán mert így is annyi gyógyszerellenes hazugság kering a neten, hogy ezzel sem akarják eltántorítani őket. Ettől függetlenül okoz mindegyik, és némelyikről baromi nehéz, kb kínszenvedés lejönni. Olvass pl a cymbaltáról vagy velaxinról, főleg külföldi fórumokon vannak jókis sztorik, de én is raktam már le mindkettőt. A cymbaltánál kb úgy nézett ez ki, hogy szétszedtem a kapszulát és mindig csak pár kis bogyócskával vettem ki többet. Képzelheted, mennyivel lett kisebb az adag, hangyafäsznyival, de így is baromira megszenvedtem. A velaxint meglepetésemre kevésbé.
Szorongásra paroxattal kezdtem, mint általában mindenki, nem vált be egyáltalán, mániás depis tüneteim lettek tőle (azaz csak mániásak, nem voltak addig se, azóta se, ez volt vagy hét éve). Aztán kaptam cipralexet, floxetet és a két előbb említettet is, mindet kb fél évig szedtem, a floxetet egy évig. NEM HASZNÁLT, egyik se. Annyit tudok neked mondani, hogy ha nem hirtelen, a semmiből alakult ki nálad a szorongás, akkor mélyen gyökerező lelki oka van és azzal, hogy ezek a gyógyszerek kicsit belepiszkálnak az agyad kémiájába, ezek a lelki okok nem fognak megoldódni. Ehhez pszichoterapeuta kell és kemény lelki munka. Mondom ezt úgy hogy én magam nem is vagyok gyógyszerellenes, egyszerűen csak sokkal komplikáltabb egy ember annál, hogy beveszek egy csodabogyót, és volt szorongás, nincs szorongás. Rivotrilt pl én is szedek amellett, hogy pszichoterápiára járok, majd ha az okokat megoldottuk, abbahagyom.
Akkor inkább valami szorongásoldó, nyugtató + terápia?
Az okokat kb tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!