Normálisak ezek a mellékhatások az antidepresszív gyógyszeremtől?
Sziasztok!
Már három éve panikbeteg vagyok és depressziós (18F) és az orvos most írt fel nekem antidepresszív kapszulákat (venlafab), amiket tegnap bevettem reggel és már tegnap dél óta rosszul vagyok. Fáj a fejem,pánikrohamom van,szédülök,össze vagyok zavarodva,magányosnak érzem magam,hányinger, száraz a szájam, néha fáj egy kicsit a szemem,nem tudok aludni...Állítolag normálisak ezek a mellékhatások, de nagyon rosszul vagyok,remélem,hogy ez nem marad sokáig így. Pár óra múlva megint be kell vennem a kapszulát és iskolába is kell mennem.
(35,7mg)
Van valakinek tapasztalata ezzel? Volt már valakinek ilyenje? Ha igen, elmúlik?
Köszönöm a válaszokat nagyon félek!
az nem mondható talán valamilyen fokú jártasságnak, hogy minden nap részem van benne, valamint alaposan olvasgattam róla, és kértem segítséget egy olyan embertől, aki ezt tanulja egyetemen? :D
igenis vállalom a felelősséget azért, hogy azt tanácsolom, hogy kvagyorsan álljon le a bogyóval, mivel tudom tapasztalatból IS, hogy miféle mérgek!!! meg alapból arról szól a kérdés, hogy rosszul van tőle.
én azt nem vagyok képes felfogni, hogy hogyan létezhet még olyan ember, aki egy fikarcnyit is elhiszi, hogy segíteni fognak a pánikbetegségén ezek a "gyógyszerek".
pedig leteheti. ha az orvosra hagyatkozik, az még hónapikig tötyörögteti rajta. tegnap óta szedi, ne dramatizáljuk már, hogy nem hagyhatja abba.
én többször is egyik pillanatról a másikra álltam le. vagy csinálom, vagy nem. érdekes, hogy a felírással nem annyira óvatosak, az abbahagyásnál meg tojáshéjon kell lépkedni.
érdekesnek tartom amúgy, hogy a cigiról meg a szeszről az a közvélemény, hogy teljes megvonás azonnal, aztán majd valahogy átvészelek, a gyógyszer meg, amit hangulatjavítónak becéznek, ekkora védelmet élvez.
nem tudom, hogy rám céloztál-e, én viszont első kézből ismerem a kérdést, több orvossal beszéltem, ismerősön keresztül szerzett jóindulatú nem tukmálós orvossal is. így alakult ki a véleményem. és én is sokat olvastam, mert nem elmerülni szeretnék a szarban, hanem csinálni valamit.
Igen, idősebb vagyok. de nem sokkal: egész pontosan 20 éves vagyok. egyik pillanatról a másikra álltam le magamtól. pár napig levert voltam és felületesen aludtam, de összességében megváltás volt leállni.
ha az orvoson múlt volna, még most is szedném.
az az ő döntése, hogy fokozatosan áll le, vagy egyik pillanatról a másikra. kivitelezhető mindkettő.
Pszichologushoz jarok es nem kell fizetnem semmit, mert egy ismerösömnek a kollegaja, aki mar kb. 20 eve foglalkozik az ilyen betegekkel.
Gyogyszerre idaig kb. 1800 forintot fizettem.
Mar probalkoztam termeszetes csöpögtetökkel, de azok se voltak sokkal olcsobbak es azok nem segitettek semmit se!
Ezert most kiprobalom ezt, de ettöl nem lehet függönek lenni. Es egyebkent is nem szabad hirtelen abbahagyni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!