Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normálisak ezek a mellékhatáso...

Normálisak ezek a mellékhatások az antidepresszív gyógyszeremtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már három éve panikbeteg vagyok és depressziós (18F) és az orvos most írt fel nekem antidepresszív kapszulákat (venlafab), amiket tegnap bevettem reggel és már tegnap dél óta rosszul vagyok. Fáj a fejem,pánikrohamom van,szédülök,össze vagyok zavarodva,magányosnak érzem magam,hányinger, száraz a szájam, néha fáj egy kicsit a szemem,nem tudok aludni...Állítolag normálisak ezek a mellékhatások, de nagyon rosszul vagyok,remélem,hogy ez nem marad sokáig így. Pár óra múlva megint be kell vennem a kapszulát és iskolába is kell mennem.

(35,7mg)

Van valakinek tapasztalata ezzel? Volt már valakinek ilyenje? Ha igen, elmúlik?

Köszönöm a válaszokat nagyon félek!

2014. márc. 12. 03:50
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:

Én pánikbeteg voltam...engem agyon tömtek minden ilyen szarral, egyiket se bírtam kb. sose...szóval, h normális-e elvileg azt mondják igen, de szerintem nem..., h elmúlik-e, elvileg azt mondják elmúlik, de nekem sose múlt egyiknél se el egyik mellék hatás se...elvileg azt mondják, h ezek a szarok tünetmentessé teszik a pánikbetegséget, de nekem egyik se használt sose.

Szerintem...ne állj meg egy orvosnál, próbálj egy olyan pszichiátert keresni, aki valóban kezel is és nem csak ezekkel a szarokkal tömne, egy ideig persze sajnos kénytelen leszel szedni így is, úgy is...és még vmi, azt is hangoztatják, h nem gyógyítható...de ki lehet gyógyulni belőle.

Nem ismerem őket, akiket ajánlok, de első lépésként, ha tanácstalan vagy teljesen próbálj itt segítséget kérni:

[link]

2014. márc. 12. 04:22
 2/44 anonim ***** válasza:
Plusz kezd el megfigyelni magadat, h mikor jönnek a pánik tüneteid és akkor épp miért,...próbáld kielemezni az életedet, h mik okoztak számodra traumát, félelmet stb.
2014. márc. 12. 04:25
 3/44 anonim ***** válasza:
Ja és tudd, h rosszul vagy ezeket csak úgy érzed, tehát bajod nem lesz..., az is segít, h jobban legyél így hirtelenjébe, ha csuklódra hideg-meleg vizet engedsz, esetleg zuhanyba is segít, ill. ha mozogsz. Akár akkor is amikor épp szarul vagy.
2014. márc. 12. 04:29
 4/44 anonim ***** válasza:
63%

Ezek az ún. antidepresszánsok nagyon erős drogok, az iskolai tömegmészárlásokat, lövöldözéseket ezek mellékhatása miatt csinálják a tinik.

Majd visszamész, hogy rosszabbak a mellékhatások (ez valódi hatás amúgy, nem melllékhatás, hiszen ez erős idegméreg), mint az eredeti tünetek, akkor kapsz másikat, stb., ami majd csak hosszú távon fog "mellékhatni".

Inkább fordulj kineziológushoz, akupunktőrhöz, füvesemberhez, stb., még pénzben is sokkal olcsóbb, mint ezek a szarok, amiket felírnak "orvosok"....

2014. márc. 12. 04:41
 5/44 anonim ***** válasza:
45%
Én elképzelni se tudom milyen orvos az olyan aki ilyen bogyókat írt fel tininek ráadásul. Mire esküdött fel az ilyen? :(((
2014. márc. 12. 04:50
 6/44 anonim ***** válasza:
0%

gyerekeknek is írnak "figyelemzavarra". sokan.

nekem is szar volt eleinte az antidepr., és később se oldottam meg vele könnyebben a dolgaimat. és nem aludtam jól mellette. de azt mondták, csak beképzelem, hogy ettől nem. amúgy rendesen alszok.

2014. márc. 12. 05:39
 7/44 A kérdező kommentje:

Úhh hát ez nem hangzik jól...:S Nagyon nem.

Persze tudom,hogy ez elnyomja a tüneteket, de azt mondta a doki,hogy változztassak az életemen és szedjem közbe a bogyókat.

Szóval akkor ezek a bogyók nem fognak egyáltalán segíteni? És ha segít,akkor megmaradak ezek a mellélhatások?

A doki azt is mondta,hogy az ő lányán segített, olyan mintha kicserélték volna.

2014. márc. 12. 06:29
 8/44 anonim ***** válasza:
52%

Hagyd abba MOST!

Én is szedtem... szédültem, hánytam, remegtem, nem állt fel/lelankadt a farkam, most hogy mondod akkor a szám is ettől volt tapadósan száraz, de ami a legrosszabb: folyamatosan azt éreztem, hogy öngyilkos akarok lenni, pedig sosem volt ilyen gondolatom sem a bogyó szedése előtt sem pedig utána.

szerintem ezek nem gyógyszerek hanem undorító hulladékok... fogalmam sincs, hogy mégis hogy merik felírni!!!

2014. márc. 12. 06:41
 9/44 anonim ***** válasza:

az egyik pszichiáter, aki nekem írt gyógyszert, ugyanazt írta a rokonának is. szóval ő tényleg hisz benne.

a kezdő ideges mellékhatások elvileg enyhülnek, nekem az álmatlanság nem múlt el. aludtam én, csak közben sokszor felébredtem.

amúgy engem egy gyógyszer ne cseréljen ki, érted:)

de tényleg nem lett tőle könnyebb.

2014. márc. 12. 06:59
 10/44 Mi közöd Tőle ***** válasza:
52%
Jó nagy marhák vagytok, hogy beveszitek ezeket a szereket. Ma már a normális információ, hogy mitől tudtok tényleg meggyógyulni mellékhatások nélkül, pár kattintással elérhető az interneten. Ehelyett a pszichiátria és a gyógyszeripar fennmaradásán fáradoztok, amiért súlyos árat fizettek. Mind anyagilag, mind egészségileg.
2014. márc. 12. 09:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!