Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikor jönnek rá az emberek,...

Mikor jönnek rá az emberek, hogy valódi elégedettek akkor lesznek az életükben, amikor lemondanak a materiális eszközök, dolgok halmozásáról?

Figyelt kérdés

tegnap 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Hm.. ez egy jó kérdés. Szerintem, kb. soha.
tegnap 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Van az embernek kényszere arra, hogy neki állandóan az újabb telefon kell, nagyobb autó, gyorsabb autó, nagyobb ház, okos ház stb. Ezek az élet kellékei ugyan, de aki le tudja vetkőzni, hogy halmozza, folyton cserélgesse ezeket, az elégedett lehet életével.
tegnap 21:28
 3/7 Phoney ***** válasza:
Olyan kultúrában élünk, ami 2000 éve (vagy Európa sok népénél úgy 1000 éve) erre a tanításra épül, és ezalatt nem sikerült ezt magukévá tenni (de nemcsak az egyszerű embernek, hanem az ezt képviselő egyházaknak sem igazán), szóval valószínűleg nem most fog ez megtörténni, amikor már távolodunk ettől a tanítástól.
tegnap 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Mármint nem kellene minél többet "szerezni", ahogy vidéken mondják.

Most már az élményeket/élvezeteket is gyüjtik, nemcsak a materiális dolgokat. De ettől sem nagyon elégedettek.

Én úgy látom inkább azok az elégedettek, akik "féken tartják" az igényeiket, és örülnek annak, amijük van, nem vágyakoznak mindenre.

tegnap 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Mikor jönnek rá az emberek, hogy mindenkinek más az igénye és nincs univerzális igazság, szóval nem kellene más életébe belepofázni?
ma 06:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Mikor jönnek rá az emberek, hogy ha én meg vagyok saját magammal és életemmel elégedve, akkor minek foglalkozzam teljesen vadidegen emberek életével? Mert egyszerűen nem érdekel, nincs arra szükségem, hogy ki mit csinál a saját életében.
ma 07:41
 7/7 A kérdező kommentje:
De a pszichológia tudományát nem lehet csak úgy felülírni, márpedig a pszichológia azt mondja, hogy aki folyamatosan keres valamit, folyamatosan halmoz, az nem elégedett az életével. Tárgyakkal akarja kitölteni az űrt, ami az életében kialakult, amikkel egy darabig elvan, de egy idő után természetessé válik, hogy birtokolja, és már nem elég, másik kell, újabb kell, nagyobb kell, gyorsabb, stb.
ma 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!