Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvás segítő, valódi altató...

Alvás segítő, valódi altató orvosi vényre?

Figyelt kérdés
Nagyon komoly alvás problémáim vannak. Lelki eredetű a kiváltó fő ok, és mellette is vannak amin kattog az agyam. Próbáltam már természetes szereteket is de mivel nem segített ezért szakembert kérdtem meg, aki viszont rögtön Xanaxot, vagy Frontin írt fel és 10 napos váltás volt az utasítás, továbbá altatónak kaptam Gerodorm nevű gyógyszert.Egyiktől sem tudok aludni változatlanul viszont totál be vagyok lassulva, tompa vagyok nagyon. Szakember vizsgálat időpontot majd április végén május elején kaptam. Addigra már ki alszom magam feltehetőleg.
jan. 29. 01:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyél minden egyes nap banánt! A banán segít átaludni az éjszakát.

Ezen kívül tanuld meg a relaxációs technikát, internetről is elsajátítható.

Ugyanúgy elsajátítható a mindfulness meditáció, amelynek szintén minden napos gyakorlása az alvásban is segít.

Végül, de nem utolsó sorban melegen ajánlom Horváth Ágnes alvástréner és a oktató blogját, aki online és élő kurzuson is tanítja az altató elhagyását és az önálló alvás hogyanját.

Minden az alvással kezdődik és azzal is ér véget. Talán éppen az összes mentális problémád épp az alváshiány miatt alakult ki, miközben az alváson a legegyszerűbb segíteni, gyógyszer nélkül is.

Tapasztalatból írom mindezt.

febr. 2. 08:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Melatonint szedj. Nem hiszem, hogy szabad folyamatosan szedni, de egy darabig biztos nem árt. Egész másként altat el, mint azok a rettenetes nyugtatók.
febr. 2. 23:45
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Horváth Ágnestől tanultam az alváshigiéné kifejezést is, érdemes neked is megvizsgálnod az alvásod hogyanját, pl. elég sötétben próbálsz-e aludni.

Az említett melatonin egy hormon, amely természetesen termelődik az emberi szervezetben sötét esetén. Ha fényárban próbálsz aludni, ne csodálkozz, ha nem tudsz elaludni, ugyanígy, ha kivilágított lakásból mész az ágyadba, megint csak ne csodálkozz, ha nem tudsz elaludni. Sőt! Azt is tőle tanultam, hogy ha az ágyadban fekve látod a bútoraid, a szobád körvonalait, akkor túl világos van, és megint csak ne csodálkozz, ha nem tudsz elaludni...

Ja, és a legfontosabb: televízió, mobiltelefon, tablet és bármilyen más képernyő fénye alvás előtt három órával meggátolja a testben a melatonin termelődését. Gondoljon bele mindenki, hogy milyen egy eltolt világban élünk, ahol az emberek inkább tabletta formájában fogyasztják a testünkben természetesen termelődő hormont, csak ne kelljen lemondaniuk pár órára a képernyő nézéséről alvás előtt!

Ez a mennyire kell sötétnek lennie ahhoz, hogy bármilyen lelki állapotban el tudjak aludni annyira meglepett engem, hogy még most is csodálkozom rajta, azzal együtt, hogy az alvástréner szerint az éjjeliszekrényen világító digitális órától is érdemes megválni, arról viszont én nem mondok le, hogy mindig tudjam, hogy hány óra van, viszont amikor ínszalagszakadásom volt már vagy másfél éve és fájdalomcsillapítók nélkül próbáltam aludni, de nem nagyon sikerült, kipróbáltam, hogy a szememet takarom el vastag és sötét zoknival, és azonnal elaludtam, ami annyira meglepett, hogy azóta is ez az alváshigiéném része, hogy ha bebújok az ágyamba, mert aludni szeretnék, akkor a szememre teszem a pár vastag és sötét zoknit, végiggondolom a napomat, hogy miért lehetek hálás, és általában még az öt háláig sem jutok el, rögtön elalszom. Amióta szemtakaróval alszom, mérföldekkel gyorsabban alszom el és mélyebben is alszom, ezek pedig olyan dolgok, amiket leírtam, amelyeket bárki utánam csinálhat, pénzbe nem kerül, kockázata semmi.

Viszont mielőtt az ember elkezd altatót vagy konkrétan hormont enni, talán nézze meg, hogy ő hogy próbálja elaltatni magát: síppal-dobbal-fénnyel és altatóval vagy csöndes sötéttel?

febr. 3. 08:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!