Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jól tudom, hogy a háziorvos...

Jól tudom, hogy a háziorvos is felírhatja a pszichiáter által elrendelt gyógyszereket?

Figyelt kérdés

Ebben az esetben ha jól tudom nem lennék jogosult a kedvezményes gyógyszerárra. Jelenleg 3 havonta kell járnom pszichiáterhez, a gyógyszerfelírás miatt. Azonban , ha a háziorvost megkérem a gyógyszerfelírásra, attól függetlenül is 3havonta megkell jelennem a pszichiátrián, hogy minden rendben velem? Vagy hogy zajlik ez?

Nem szívesen megyek a felnőtt pszichiátriai rendelésre, nem akarom, hogy ismerősök tudják,hogy van ilyen betegségem...

tegnap 17:45
 1/6 anonim válasza:
50%
Nem tudom hogy pontosan hogy van de nekem a vérnyomáscsöketöt is felszokta irni meg sok embernek a frontint is szerintem kérdezd meg az aszisztenst
tegnap 17:52
 2/6 qaí ***** válasza:
75%

Szia a háziorvos fel tudja írni a pszichés gyógyszereket. Első alkalommal kell vinni neki egy leletet amit a pszichiáter adott. A haziorvosod ez alapján teljes áron felirja a gyógyszert. Ha valami kérdésed van írj.

Haziorvos mellett vagyok asszisztens.

tegnap 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
2.-nál a pont. Javaslatra igen.
tegnap 18:08
 4/6 qaí ***** válasza:
67%
2es vagyok igen ha viszel szakorvosi javaslatot a haziorvoshoz akkor tudja írni kedvezményesen.
tegnap 18:11
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Csak szakorvosi javaslatra! Kell kérni a Pszichiátertől egy papírt aminek a neve "Szakorvosi javaslat támogatással történő gyógyszerrendeléshez" ezt a papírt újabban az EESZT-be szokták fel tenni. Ezzel az előbb említett papírral a házi orvos is fel tudja írni akár támogatottan is. Csak az a kérdés a kérdező miért akarja a Pszichiátert meg kerűlni?
tegnap 18:46
 6/6 anonim válasza:
Nekem annó anyukámnak írta fel az pszichós gyógyszert a háziorvos az én részemre holott nem is látott engem azelőtt, szóval lehetséges szerintem.
tegnap 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!