Hogyan változzak meg? Úgy érzem nincs erőm.
Figyelt kérdés
Szkizoid vagyok. Nem tudok állást találni, mert nincs motivációm. Amotivációs tünetem hátterében "éngyengeség és identitásdiffúzió" áll a dokik szerint, és "pszichotikus tünetképzés kizárható" . Nem tudom mi legyen, mert kb. 10-ig alszom minden nap. A szüleim tartanak el. 1 gyógyszert szedek. Szerintem amíg a szüleim eltartanak, én nem fogok változni, de ha már nem, akkor leszek bajban.tegnap 10:16
1/2 anonim 

válasza:

Ha addig nem gond az eltartásod, amíg élnek, akkor nyeregben vagy, alhatsz, amíg akarsz. Ha meghalnak, majd elmész dolgozni, mert lehet, hogy képes lennél rá most is, csak ugye eltartanak, és nem vagyok olyan hülye, hogy megerőltesd magad, ha amúgy heréskedni is lehet.
2/2 anonim 

válasza:

A szkizoidoknaki is szokott lenni egy olyan "nünükéjük", ami felé maximális érdeklődéssel fordulnak és amit szívesen csinálnak. Ezt valamennyire irányítani is tudják, hogy mi legyen ez a szűk érdeklődési terület. Ha el tudnád érni, hogy nálad is kialakuljon egy ilyen érdeklődési fókusz, és az ráadásul valamilyen hasznos tevékenységre tudnád irányítani, akkor abból már meg tudnál élni. Pl. volt egy skizoid ismerősöm, aki rá volt kattanva a régészetre. Ezen kívül semmi, de semmi nem érdekelte. Úgy alakult, hogy el tudott menni egy múzeumba segédmunkatársnak, először közmunkásként, majd minimálbéren foglakoztatott munkatársként, aki segít a leletek megtisztogatásában, katalogizálásában stb. Baromi keveset keresett, de meg tudott élni, és számára ez a meló volt a menyország. Lehet, hogy valami hasonló számodra is megoldást jelentene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!