Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Annyira rosszul érzem magam...

Annyira rosszul érzem magam emiatt, de nem tudom, hogy változzak meg?

Figyelt kérdés
Kell egy kis idő, amíg feloldódok új emberek társaságában. Amíg ez megtörténik, addig kicsit távolságtartóbb vagyok. Amit viszont nem értek, hogy van, aki szimpatikus nekem, de bizonyos idő elteltével sem tudok feloldódni a környezetében. Szerintem ez nagyon rossz tulajdonság, mert nem tudom tulajdonképpen átlépni a saját árnyékomat. Fiatal lányként gondolom akár már most lehúzhatom a rolót, ha ilyen magamnak való vagyok, ugye?

febr. 13. 00:43
 1/6 anonim válasza:
100%

Dehogy húzhatod le, ne viccelj. :) Próbálj a magabiztosságodon csiszolni, nekem az segített, én is ugyanilyen vagyok, mégis vannak nagyon jó barátaim és bensőséges kapcsolataim - a felszínes kapcsolatok meg már nem nagyon érdekelnek. Egyébként szerintem nagyon szimpatikus tulajdonság egy nőben, ha nem nyit azonnal mindenki felé, megbecsülendő dolog.

27/F

febr. 13. 02:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló vagyok, régebben kórosan (tényleg) gátlásos voltam, egy barátom se volt. De ez sok-sok gyakorlással múlik el, már szinte semmi nem maradt belőle, szeretek a társaság, figyelem középpontjában lenni is. De évek kellettek hozzá hogy eljussak idáig, és tudatos kilépések a komfortzónámból. Nyugi, fiatal vagy, van sok időd fejlődni. ☺️

Bizonyos emberek mellett én sem tudok teljesen önmagam lenni. (Azt képzeld el, hogy volt párom mellett se tudtam, hiába szerettem nagyon :/) Tapasztalatom szerint ez a jelenség csupán annyit jelent hogy nem illetek össze mint emberek, átvitt értelemben az "energiátok" nem passzol. Ha valaki társaságában feszélyezve érzed magad akkor nem kell erőltetni szerintem, jobb nem lesz sajnos idővel sem, legalábbis nálam így van.

19L

febr. 13. 03:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy a csalódás fájdalmától félsz, például: megkedvelsz valakit és az illető hirtelen mond/tesz valamit, amivel lelkileg fájdalmat okoz...

Egy idő után ez meg fog változni, vagy lehet ezen változtatni.

Ne ess kétségbe.

febr. 13. 05:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedvesek vagytok, köszönöm a megnyugtató válaszokat. Próbálok fejlődni, de nagyon lassan és nehezen megy. Megjátszani sajnos / nem sajnos nem tudom magam, mert az egyből látszik rajtam, ha nem vagyok önazonos.
febr. 13. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen sajnos, egy nagyon lassú folyamat. Az egész életed alatt kialakult mintákat kell felülírnod, hát persze hogy nem könnyű. De menni fog. ☺️ Ne is akard megjátszani magad, ellenben próbálj minél több emberrel beszélgetni, társasági helyzetekbe kerülni. Először kellemetlen lehet, de belejössz idővel.
febr. 13. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból mondom, hogy ebből kitörni egy lassú és korántsem egyszerű folyamat, mégis teljesen megéri. Csak ne legyél túl kemény magaddal, mert ehhez türelem, kitartás kell, meg idő is.

Többet kell emberek közt lenni, velük kommunikálni, és jobb, könnyebb lesz majd idővel. Csak ne add fel, és sok sikert! :)

febr. 13. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!