Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja nálam ezt a...

Mi okozhatja nálam ezt a szinte már beteges önbizalomhiányt, hogy abszolút nem hiszek magamban?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem hiszek abban, hogy valamit elérhetek az életben. Egyáltalán nem hiszek abban, hogy elérhetem akár egy célom is. Úgy vagyok vele, hogy én a tipikus "örök vesztes" típus vagyok, akinek akkor sem sikerül semmi, ha keményen dolgozik.

Például minden nap tanulok a vizsgáimra, de úgy vagyok vele, hogy biztosan meg fogok bukni. Mert nem jutnak majd eszembe fogalmak, stb.

Honnan ered ez a szinte már beteges önbizalomhiány?

ma 05:34
 1/4 anonim ***** válasza:
59%
Gyerekorodból. Empátiamentes és érzelmileg elérhetetlen szülőktől, akik mindig lesöpörtek az asztalról, nem lehetett szavad, mert te csak egy gyerek vagy. Techikailag elláttak, de lelkileg... Több év terápia lesz ez neked. Nyilván, ha már eléggé fogsz szenvedni.
ma 06:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Múltbeli sérelem...

Mióta érzed ezt?

Mi a helyzet a barátokkal, a családdal, a pasikkal/csajokkal?

ma 06:52
 3/4 A kérdező kommentje:

Én is erre tippeltem volna, hogy gyerekkorból. Bár a részletek nem tiszták.

Terápiára viszont nem megyek.

ma 07:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Miért nem?
ma 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!