Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy jöttetek rá, hogy a...

Hogy jöttetek rá, hogy a pszichológus nem nektek való, abszolút nem hat? Mikor van az a pont, amikor el kell köszönni?

Figyelt kérdés
Az elején vagyunk még (messze nem ő az első, akinél járok, tehát határozottan meg akarom oldani a problémáimat), de egyszerűen azt érzem, hogy csak elbeszélünk egymás mellett. Nem érti a dolgokat, közhelyeket mond, hitetlenkedik a saját megélt érzéseimmel kapcsolatban, stb. Legutóbb a találkozás fele azzal ment el, hogy önmagamat kellett neki bizonygatnom és magyarázkodnom, hogy de, én tényleg így éreztem / érzek, és nem tehetek róla, ha neki ez valamiért hihetetlen. Kínlódás volt az egész. Nem sajnálom az egészségre a pénzt, azonban arra nem szeretnék kiadni, hogy magamat bizonygassam és sablonos, közhelyes válaszokat kapjak. Ti is tapasztaltatok ilyet? Ha volt valaki ilyen szituációban, mikor váltott?

2023. okt. 12. 12:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha már bizonygatnod kell magadat és az érzéseidet, és hitetlenkedik, akkor ott már el kell köszönni. Olyan segítő kell, aki empatikus, megértő és nagyon fontos, hogy elhiggye amit mondasz. Máskülönben nem fogsz tudni mellette fejlődni!
2023. okt. 12. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Hányadik alkalommal voltál már nála?

Én nemrég kezdtem járni, 3 alkalommal voltam eddig.

Nem tudom hogy megy ez, de még ugyanott tartunk kb.

Kiragadott magának egy dolgot, és azt veszi problémámnak , pedig az alap problémám nem az, amire gondol..

Én sem tudom , Ő jó e nekem..

2023. okt. 12. 13:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem a második, de az is nagyon ismerős érzés, amiről te írsz. Igen, szoktak ilyet is csinálni, hogy kiragadnak olyat, amit te nem is problémakánt éltél meg, és ami valós, húsbavágóan kínoz naponta, arra ügyet sem vetnek, kicsinyítik, közhelyesítik, stb. Szerintem egy alkalmat adok még neki, aztán ha ugyanaz lesz, mint legutóbb, akkor elköszönünk, szerintem te is tegyél így. Egyszer mindenképp megéri nekik jelezni és megpróbálni megbeszélni velük, aztán ha akkor sem, akkor felesleges a továbbiakban a pénzt kidobni. A terápiának rólunk kellene szólnia, és nem arról, amit ők problémának neveznek ki önhatalmúlag...
2023. okt. 12. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

És mi a véleményed az online pszihológusról?

Videóhívásban lehet olyan eredményes a beszélgetés?

2023. okt. 12. 15:03
 5/9 A kérdező kommentje:

4.: Ezt eléggé alkata válogatja, mert van, aki el sem tudja képzelni, míg van, akinél meg beválik. Vonakodtam tőle én is (csináltam így is), de végül nekem is működött, nem éreztem nagy különbséget, mint a személyes találkozóssal.

Amúgy nem tudom ki az a 67%-os troll, aki még a kérdésed is lepontozza, igencsak szánalmas élete lehet...

2023. okt. 12. 15:40
 6/9 anonim ***** válasza:
31%
3 alkalmat illik várni
2023. okt. 13. 04:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyszer még elmegyek hozzá, bár már nem sok reménnyel. El nem tudom képzelni, egy szakembernek hogy nem mehet át az, amit még egy laikus is megértene és elfogadna.
2023. okt. 13. 11:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 13 év alatt elfogyasztottam 10 szakembert most vagyok a 11.-nél és most vagyok jó helyen.

Amire érdemes oda figyelni,hogy a pszichológusnak milyen végzetsége van tanácsadással vagy terápiával is foglalkozhat e,illetve hogy melyiket csinálja.Néha ugyan megvan a végzetség még is csak tanácsot ad,illetve nincs végzetség még is pró álkozik lefolytattni egy terápiát...

Nyugodtan meg lehet kérdezni,hogy mi a végzetsége,amúgy jár a pl szupervízióra (ami kötelező) stb.

El lehet mondani az előző szakembereknél szerzett rossz tapasztalatot,megnézni arra hogyan reagál.

Komoly terápiát pl traumaterápiát online nem igen szoktak csinálni,nem lehetettlen,de nem a legbiztonságosabb.Szóval online inkább a tanácsadás ami hasznos és jó lehet.

Nekem éveim mentek el nem megfelelő szakberekre,szóval szerintem ha érzed hogy nem jó helyen vagy max 5 alkalmat érdemes kivárni,aztán elmondani,hogy mi az ami Neked nem jó,megnézni hogyan reagál akar e változtattni ha nem ott kell hagyni...sok a sarlatán sajnos...

2023. okt. 16. 22:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Kb. én is szintén zenész, kedves 8-as! Szörnyű amúgy tényleg, rengeteg a nettó alkalmatlan szakember, akik ténylegesen csak idő- és pénzkidobás az ablakon. Méghogy több, mint egy baráti beszélgetés... Lassan megértem azokat, akik hallani sem akarnak agyturkászokról. Százezres tételek mentek el nálunk is úgy, hogy érdemileg egy tudott csak segíteni, pont az ingyenes.
2023. okt. 17. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!