Lehet olyan mentális betegségem, amitől abszolút nem tudom, mi a bajom?
Figyelt kérdés
1 hónapja járok pszichológushoz és néha rámtörnek állapotok, amikor sz*rul érzem magam, de nem tudom magát az érzést megnevezni. Nem tudom, hogy most szorongok, depressziós vagyok, szomorú, dühös, vagy valami teljesen más. Ezért nem tudom neki megmondani, hogy most mentálisan vagyok rosszul vagy ez valami testi betegség. Ha megkérdezi, hogy miért éreztem rosszul magam, akkor nem tudom neki megmondani, hogy mitől volt, mit éreztem, mert nem regisztrálom rendesen. Tényleg ennyire hülye vagyok, és azt sem tudom, hogy mit érzek éppen?dec. 7. 17:02
1/6 A kérdező kommentje:
Szkizoid személyiségzavarral kezelnek
dec. 7. 17:06
2/6 anonim válasza:
Sokan vannak így és több oka lehet.
- Nincsenek meg hozzá a szavaid. (található a neten egy "érzelem kerék", ami 50-60 kifejezést tartalmaz az érzelmi állapot leírására - érdemes tanulmányozni ezeket)
- Nem volt szabad gyerekkorodban az érzelmeidet kifejezni - ezért jársz a pszichológushoz, hogy ezt a gátat meg tudd törni.
- A személyiségzavarod akadályoz - az első kettő probléma megoldásával ez is enyhülhet.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
dec. 8. 12:42
4/6 anonim válasza:
Anyukám szokta mondani,hogy olyan "sehogyse" vagyok. Konkrét panaszt nem tud megfogalmazni,de részletesen szoktam kérdezni mit érez. Ezek olyan testi tünetben is megnyilvánuló lelkiállapot. Most tél van,a sötét és a hideg erre csak ráerősít.
5/6 Senior Séf válasza:
"Sokan vannak így és több oka lehet." Legfőképpen a felborult bélflóra.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Senior Séf!
dec. 9. 20:18
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!