Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normálisak ezek a mellékhatáso...

Normálisak ezek a mellékhatások az antidepresszív gyógyszeremtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már három éve panikbeteg vagyok és depressziós (18F) és az orvos most írt fel nekem antidepresszív kapszulákat (venlafab), amiket tegnap bevettem reggel és már tegnap dél óta rosszul vagyok. Fáj a fejem,pánikrohamom van,szédülök,össze vagyok zavarodva,magányosnak érzem magam,hányinger, száraz a szájam, néha fáj egy kicsit a szemem,nem tudok aludni...Állítolag normálisak ezek a mellékhatások, de nagyon rosszul vagyok,remélem,hogy ez nem marad sokáig így. Pár óra múlva megint be kell vennem a kapszulát és iskolába is kell mennem.

(35,7mg)

Van valakinek tapasztalata ezzel? Volt már valakinek ilyenje? Ha igen, elmúlik?

Köszönöm a válaszokat nagyon félek!

2014. márc. 12. 03:50
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

nekem ez nem segít, mert nem vagyok depressziós. egy súlyos trauma miatt lettem "beteg". pánikrohamok, rémképek, rosszullétek gyötörnek mindennemű szervi baj nélkül.

nem megoldható a problémám semmilyen külső szerrel. szedek omega3 kapszulát, figyelek az étkezésre, és B-komplexet is szedek. de a gond a fejemben van, ameddig ott nincs rend, addig nem fog elmúlni a borzalom. csak uralkodni tudok rajta valamilyen szinten...

kérdező, te meg miért hiszel el mindent amivel etetnek?! képzeld nekem is azt mondták, hogy semmiképp sem állhatok le az antidepresszánssal, sokáig kellesz még szedni, de én önerőből leálltam. azóta jobban vagyok. nem akarom megölni magam, működik a farkam és a szexualitásom, nem hányok be random, nincsenek hőhullámaim és hangyamászás érzésem éjjel... és még sorolhatnám!

te döntésed.....

2014. márc. 12. 14:25
 22/44 A kérdező kommentje:
Nalam nem mondtak azt,hogy sokaig kell szednem, azt mondtak,hogy 1 evig kb. maximum 2 evig es ebben a ket evben valtoztatok az eletemen (pl. rendszeres fogok sportolni). A gyogyszerrel együtt elkezdek sportolni es amikor leteszem a gyogyszert, akkor nem lesz mar semmi bajom, mert sportoltam/sportolok mellette. A sport az nagyon fontos!
2014. márc. 12. 15:15
 23/44 anonim ***** válasza:

az jó, ha meg tudsz bennük bízni, maga a bizalom segít valamennyit.

az elmélet nagyon jó egyébként, csak nem vált be igazából. nem motivált, nem éreztem, hogy most jobb, és ezért többet akarok csinálni, új dolgokért lelkesedek.

nekem is fontos a mozgás, és tényleg jobb valamivel úgy. de együttesen se elég a b-komplexszel meg az omegával (én csukamájolajat szedtem), meg az összes gyógyteával meg elhatározással sem.

szendit olvastam. értelmesnek találtam, elgondolkodtatott, de nem változtatott igazából semmin.

2014. márc. 12. 15:43
 24/44 anonim ***** válasza:
Kérdező: egyedül nem is hagyhatod abba, ezt korábban én is írtam neked, nekem is csak orvosi segítséggel lehetett, másképp nem is ment volna, és felelőtlenség is lenne...a sport is nagyon fontos, de csak a gyógyszertől, és csak a sporttól nem fog elmúlni...a dokid, ha úgy gondolta, h te magad majd a két év alatt rendezed ezt, akkor na mindegy nem írok csúnyát..., de fontos, h addig járd a dokikat etéren, aki valóban segítségedre lesz és feloldja benned azokat a lelki dolgokat, amik a pánikbetegséget okozzák...ez egyedül nem fog menni.
2014. márc. 12. 15:52
 25/44 anonim ***** válasza:

20: a pszichológusod mondta vagy a pszichiátered?

A pszichológus jobb választás.

Mennyit költöttél eddig gyógyszerekre és pszichológusra, pszichiáterre a témában?

Mert ha macskagyökér-teát iszol és macskagyökér-fürdőt veszel kétnaponta, az kb. 800 Ft egy héten, és mellékhatások nélkül csökkenti a tüneteket.

2014. márc. 12. 15:57
 26/44 anonim ***** válasza:
45%
21: Gyógyfüvek, biokészítmények, esszenciák, illóolajok, millió sorskorrekciós módszer (több tucat féle kineziológia, SVT, Hellinger-féle családállítás, hoponopono, Deeksha, stb.), homeopátiás orvoslás, természetbe költözés, Bach-virágterápia, aura-soma terápia, akupunktúra, reiki, **, egyéb energetikai gyógyítások, szellemgyógyászatok... ezek közül rengeteg ingyenesen is elérhető.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2014. márc. 12. 16:02
 27/44 anonim ***** válasza:
45%

persze, biztos elérhető. te melyiket próbáltad, és milyen eredményt értél el vele?

25,

a macskagyökér-fürdőről még nem hallottam. hány kanál, hány perc? annyira büdös, hogy inni se szerettem, de lehet, mégis kipróbálom.

nyugodtan abbahagyhatod a gyógyszert egyedül. azzal is egyedül kell megbirkóznod, mikor beüt. leállni se rosszabb.

2014. márc. 12. 16:16
 28/44 anonim ***** válasza:
45%

22: Csak az a vicc, hogy az általam sorolt módszerek AZONNAL hatnak!

És nincs szükség hosszas kezelgetésre.

2014. márc. 12. 16:16
 29/44 anonim ***** válasza:

26

Szeretek a tudományosság talaján maradni, szóval a felsoroltaknak több, mint a fele kizárt... gyógynövények, biokészítmények jöhetnek, meg van néhány dolog még, amiknek utána kell néznem...

viszont ami tetszett, az a "termászetbe költözés"... ezt mégis hogy kell érteni? költözzek ki az erdőbe? :'D

2014. márc. 12. 16:21
 30/44 anonim ***** válasza:
54%

Imádni való, h mindenki mindent jobban tud, pláne a dokiknál és még ráadásul olyanok is, akik alig jártasak vmit is a pánikbetegség témájába.

Természetesen tisztelet a kivételeknek...a többieknek viszont még csak annyit, h bennetek komolyan ennyi felelősség érzetetek lenne???

2014. márc. 12. 16:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!