Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt hiszem hipochonder lettem,...

Azt hiszem hipochonder lettem, ezzel egyszerre néha azt kívánom, bárcsak meghalnék. Hogyan lehet valaki ennyire elcseszve?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy mentálisan nem vagyok valami stabil. Egy évtizede váltakozik a hangulatom a hosszú rossz és a rövidebb nagyon mély epizódok között. Sajnos nagyon szorongós is vagyok. Isteni csodának tartom, hogy nem volt még komolyabb (más számára is észrevehető) pánikrohamom. És most jön a betegségektől való erős félelem. Sajnos a családban voltak halálos betegségek, amiket pár hónapja realizáltam, hogy akkor genetikailag bármikor beüthet a baj nálam is, és úgy érzem, hogy csak idő kérdése, én meg itt ülök és várom. Közben meg azt kívánom, bárcsak hamar túlesnék az egészen, meghalnék és vége. Egy nyomorult vagyok, aki fél a haláltól miközben meg akar halni.

Van aki ebből kigyógyult magától? Vagy önállóan ez esélytelen?

febr. 15. 17:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mért kéne magadtól. A vakbeledet is magadnak akarod kivenni? Pszichiáter, klinikai szakpszichológus.
febr. 15. 17:48
 2/28 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem vagy egyedül, én is ugyanennyire elvagyok cseszve :D egyik pillanatban még azon gondolkodom hogyan öljem meg magam, utána elkezdtek egy új hobbit a következő percben.

Én még idén felszeretnék keresni egy pszichológust. De ezzel ís úgy vagyok, hogy egyszer akarom, máskor pedig nem érdekel mivan velem, nem akarok energiát fektetni már az életembe.

febr. 15. 18:11
 3/28 anonim ***** válasza:
Ez pont elég indok, hogy felkeress egy pszichológust, 2-es. Motiválna.
febr. 15. 18:13
 4/28 anonim ***** válasza:
A halálvágyat ismerem, én is elmegyek nemsokára. Csak én nem a hipochondria miatt, hanem mert az emberek 0-ra értékelnek. Így meg... nem sok értelme van kínlódni az élettel. Átugrom a következő 40 évet, úgyis ez lenne a vége. Akkor inkább legyen meg a többiek akarata. Elegem van belőle, hogy 0 az értékem mindenki más szemében.
febr. 15. 18:29
 5/28 A kérdező kommentje:

A duma nem oldja meg a problémákat, a gyógyszerek lehet segítenének, de ott vannak a mellékhatások, amiktől megint félek, és a függőségre való hajlam. Ráadásul olyan környezetben vagyok, ahol erősen lenézik ezeket a mentális defekteket. Már nem tudom tettetni, hogy jól vagyok, de a minden rendben kérdésekre még tudom mondani, hogy ja persze, a fapofát tökéletesen tudom vágni. Konkrétan pár éve egy vizsgahelyzet előtt éppen egy mini belső pánikrohamba voltam, elsötétül a kép, beszűkült látás, hőhullám erősen, ájulásérzet... kellemetlen helyzet, és akkor a társak megjegyzik, hogy milyen nyugodtan várakozok sima unott arccal. Bár néha megkapom a búval b*szott jelzőt is.

Mindegy ez van, a duma nem old meg semmit, szóval nem is értem miért kérdezgetek itt másokat, úgy sem lesz egy varázsrecept. A tudat, hogy másoknak is szar pedig nem dob fel. Gratulálok az evolúciónak, hogy ennyi nyomorult él a világon mint én, nagyon hasznos. Az Istennek meg annyit mondanék, hogy már az első emberpár befuccsolt, akkor mindek erőltette. Akármelyikben hiszünk, csak nem jön ki a lépés.

febr. 15. 20:47
 6/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, te szándékosan nem akarsz jobban lenni, mert szemlátomást abban érzed jól magad, hogy szenvedsz. Legalább jól lehet sajnálni magad, ha már más úgyse sajnál.

Ha olyan rossz lenne neked ez az állapot, akkor nem aggódnál a gyógyszerek mellékhatása miatt, és nem néznéd le "duma" szóval a tudományosan kidolgozott pszichoterápiát. Te dolgod, így döntöttél, hajrá, csak így tovább. De ehhez nem kell a gyakorizók közreműködése.

febr. 15. 21:51
 7/28 A kérdező kommentje:
Ez a fajta szenvedés nem éppen a legjobb érzés. Elmegy az életem a saját szemem előtt miközben kínlódok. A pánik, félelem, magány, szorongás ezeket naponta is nehéz túlélni, nemhogy élvezni. Önsajnáltatás, hát lehet. Nem ez volt a cél, de ide vezet a túlzott érzelmesdi, ezért kerülöm, ezért nem éri el a személyes kapcsolataim száma az 1-et. A mellékhatásokkal az a baj, hogy nem hiányzik egy újabb betegség vagy probléma. A pszichológiát nem nézem le, csak kishitű vagyok. Ez van szar a világom, tudom, hogy csak én tehetek róla, szar alak vagyok, ennyi. De sajnos nem lehet kérdést törölni (vagyis én nem tudok róla) , megbántam már, pillanatnyi elgyengülés volt, többet nem fordul elő.
febr. 15. 22:20
 8/28 anonim ***** válasza:
Nem az a megoldás, hogy elég hatásvadász módon kiszegezed magadra, hogy "szar alak vagyok" (hogy mondhatsz magadra ilyet?), hanem hogy elmész egy jó pszichológushoz (ha az első nem jó, akkor másodikhoz, ha az se, akkor harmadikhoz), és hagyod, hogy rávilágítson, hogy mennyire méltatlan magadról így beszélni, és együtt megtaláljátok az utadat, úgy, hogy a terápiás kapcsolatba beengeded az érzelmeidet. Ennek nincs semmi ellenjavallata, ez nem duma, ez gyógymód. Nem létezne ez a szakterület, ha nem lenne működőképes.
febr. 15. 22:39
 9/28 A kérdező kommentje:
A saját anyámat sem engedem be az érzéseimbe. Ez a kérdés is egy pillanatnyi érzelmi elgyengülés eredménye volt az eddigi életem alatt. Esélytelen. Szégyellem az érzéseimet és magam. Még leírás közben is, pedig itt név nélkül történik. Ráadásul, mint kiderült nem csak önsajnáltató vagyok, de még hatásvadász is. Pedig szerintem a szar alak megfogalmazás egy rövid tömör érthető kifejezés, amiben semmi hatásvadászat sincs. Pont azt kerüli el. Ha leírnám, hogy mit gondolok magamról - ami sajnos fedné is a valóságot, leborulnál a székről, az olyan hatás vadász lenne.
febr. 15. 23:55
 10/28 anonim ***** válasza:
Az anyád hogy jön ide? Őt nem is kell beavatni, semmi köze hozzá. Nem az a kérdés, hogy "hogy lehet valaki így elcseszve", ez egy totálisan értelmetlen kérdés, hanem hogy mi a megoldás. A pszichológus nem a rokonod, hanem egy gyógyító szakember, aki hozzá tud segíteni ahhoz, hogy jobban érezd magad. Te ezt nem akarod. Hát további boldog szenvedést!
febr. 16. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!