Hogy küzdjem le a hipochonderségemet? Egyáltalán lehetséges? Nagyon kezdi tönkre vágni a mindennapjaimat
Próbáld lekötni magad valami teljesen mással.
Meg gondold vegig, hogy eddig hány féle "bajod" volt es még mindíg élsz es virululsz!
Volt valami traumád ilyen téren?
Pl családban haláleset, valami olyan betegség miatt amit nem diagnosztizáltak időben?
Vagy esetleg gyerekkorban beteges voltál, gyenge volt az immunrendszered?
Esetleg egy szülő, aki túlféltéssel nevelt?
Ha igen, ezeket a lelki sebeket kéne gondozni.
Volt halál eset pont nemrég igen, nem tudom lehet e köze hozzá.
Nem voltam beteg, asztmám volt csak, és csak a szokásos szülői féltést kaptam, mint mindneki remélhetőleg.
Nálam is extrém módon jelen van évek óta, talán mostanában enyhült kicsit. Tapasztalatból mondom, hogy magától nem fog megoldódni, még szakemberrel is csak nehezen. 1es, 4-es, 7-es hozzászólás badarság, már bocsánat.
Ha hipochonder vagy nem érdekelnek a tények, nem érdekelnek mennyi képzelt betegségen vagy már túl, mert úgy érzed, hogy ez a jelenlegi nem képzelt, hanem valós. Kitartást tudok csak kívánni, mert tényleg az ember életét teljesen el tudja cseszni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!