Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Már kb. 3 éve szedek antidepre...

Már kb. 3 éve szedek antidepresszánst szociális fóbiára, de semmi. Miért kell még szednem? Mikor leszek jól/ jobban?

Figyelt kérdés

Scippa gyógyszert szedek 20 mg-ot.

Nincs barátnőm és nem is tudok ismerkedni. Erre kaptam ezt már évekkel ezelőtt, de most sem megy.

tegnap 13:33
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

A gyógyszer magában semmi. Az a viselkedés, ami nehezedre esik gyakorolható, és gyakorolni is kell.

Nem a barátnő a cél egyből, hanem hogy tudj közösségben viselkedni, másokra megfelelően reagálni stb. Az megy már?

tegnap 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Elég irreális elvárásaid vannak a gyógyszertől. Az antidepresszáns enyhíti a szorongásos tüneteket, ha pl. pánikbeteg vagy akkor nem lesz mindennap pánikrohamod attól, hogy ki kell menni az utcára, de nem fog akkora önbizalmat adni, hogy minden szorongásod megszűnjön egycsapásra. Vagy mi volt az elképzelésed?
tegnap 13:39
 3/6 anonim válasza:

Az antidepresszánsok többek között csökkentik a szorongást, de a szociális fóbiát nem szüntetik meg. Egyet értek az 1. válaszadóval, a szociális viselkedést gyakorloni kell, nekem is voltak vele problémáim fiatal koromban.

Próbálj ki közösségi hobby-kat (pl.: társas tánc, foci, airsoft, küzdősportok...) Találj egyet amit szeretsz, itt tudsz úgy szocializálódni, hogy a feladatra koncentrálsz, nem stresszelsz annyira az interakciókon. (Nekem ez vált be)

Esetleg új barátokat és barátnőt is találhatsz.

tegnap 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Csak kérdezem, és nem akarlak elszomorítani: egyáltalán lehet ezen javítani bármiféle gyógyszerrel?Esetleg a gyógyszer mellé pszichológus segítségét kellene kérned, és ahogy a 3-as válaszoló is írja, közösségbe kellene menned. Én nem is gondolok törvényszerűen arra,hogy rögtön vágj bele valamibe, már az is jó ha nézelődőként közösségbe mész, pl egy meccsre, koncertre, színházba. Igy jobban hozzászoksz ahhoz,hogy vannak körülötted, esetleg spontán beszélgetésbe elegyedsz.

Ha nem teszel semmit, csak a gyógyszertől várod a hatást, hatástalan lesz valóban.

tegnap 14:13
 5/6 A kérdező kommentje:

A doktorom erre írta fel és a gyógyszer tájékoztatóban is az van, hogy jó szociális fóbiára.

Pszichológushoz jártam egy darabog (kb. 1 év), de most nem járok. Úgy volt, hogy tartunk egy kis szünetet és átgondolom a beszélteket, de mikor vissza akartam menni, már elköltözött.

Nem merek közösségbe menni.

A spontán beszélgetésektől meg rettegek.

tegnap 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Pedig erőltetned kell. Először csak köszönj a boltban.

Másnap jegyezd meg, hogy szép idő van, fúj a szél, akármi.

Legközelebb megpróbálsz valakit megdicsérni: jó a pulcsid stb. Kis lépésekben, de minden nap eggyel több mondatod legyen, egyre több emberhez. Nem tigrisek mások, mi lesz, ha nincs kedvük beszélgetni? Abszolúte semmi.

Indulj!

tegnap 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!