Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt hiszem hipochonder lettem,...

Azt hiszem hipochonder lettem, ezzel egyszerre néha azt kívánom, bárcsak meghalnék. Hogyan lehet valaki ennyire elcseszve?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy mentálisan nem vagyok valami stabil. Egy évtizede váltakozik a hangulatom a hosszú rossz és a rövidebb nagyon mély epizódok között. Sajnos nagyon szorongós is vagyok. Isteni csodának tartom, hogy nem volt még komolyabb (más számára is észrevehető) pánikrohamom. És most jön a betegségektől való erős félelem. Sajnos a családban voltak halálos betegségek, amiket pár hónapja realizáltam, hogy akkor genetikailag bármikor beüthet a baj nálam is, és úgy érzem, hogy csak idő kérdése, én meg itt ülök és várom. Közben meg azt kívánom, bárcsak hamar túlesnék az egészen, meghalnék és vége. Egy nyomorult vagyok, aki fél a haláltól miközben meg akar halni.

Van aki ebből kigyógyult magától? Vagy önállóan ez esélytelen?

febr. 15. 17:43
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Egy egészséges ember nem érti meg, hogy egy defektes ember máshogy gondolkozik.
febr. 16. 11:22
 12/28 anonim ***** válasza:
De a pszichológus megérti. Te meg azt érted meg általa, hogy nem vagy defektes, ezt az önbántalmazást saját magadnak csinálod, és szaksegítséggel meg tudnád tenni azt is, hogy nem csinálod.
febr. 16. 16:03
 13/28 anonim ***** válasza:

12.

Óránként 20 ezerért, és sokszor csak sablonok alapján dolgozva, pl. ha aspergeres vagy autista vagy, már nem tud veled mit kezdeni. Tapasztalat.

febr. 16. 16:53
 14/28 anonim ***** válasza:
Hát gyógyíthatatlan szindrómákat nem tudnak gyógyítani, legfeljebb együttélni tudnak megtanítani vele. De egyelőre nincs tudomásunk arról, hogy a kérdező autista lenne, valamint az anyagi helyzetéről se, de az anyagiak többletmunkával lehet pótolni.
febr. 16. 16:59
 15/28 A kérdező kommentje:

Remélem nem vagyok aspergeres, néhány tünet illik rám, de nem mind. Azt pedig muszáj elmondjam, hogy nem vagyok önbántalmazó. Ha saját magam miatt vagyok ilyen, akkor sem, mert ez nem szándékos. Káros szenvedélyeim sincsenek, nem élek veszélyesen, nem is iszok. Bár lenne rá vágy, mert az alkohol nagyon jó hatással van erre a defektre, de növelné a betegségek kockázatát.

Nem számít, ilyen az élet, át kell vészelni, akkor is ha ilyen marad. Nem lehet mindenki boldog. Ez a tökéletes motiváció az élet kibírására.

febr. 16. 17:52
 16/28 anonim ***** válasza:
Ha így beszélsz magadról, ennyire sértően, az az! Verbális bántalmazásról, becsmérlésről még nem hallottál? Szerinted csak a falcolás meg az öngyilkosság meg a káros szenvedély az önbántalmazás? Ahogyan magadról beszélsz, kifejezetten bántalmazó! Durva hiba, hogy eldöntötted, hogy márpedig te nem lehetsz boldog, oszt jónapot! Egyelőre nem tudom, hogy miért, talán, sőt valószínűleg a szüleid keze van a dologban, de hogy kijöjjél belőle, az a te dolgod. Persze ha nem akarsz, akkor nem, csak tudnám, hogy akkor minek tetted fel a kérdést.
febr. 16. 19:00
 17/28 anonim ***** válasza:

14.

Aha. Többletmunkával. Amikor a 8 órát is alig bírod ki, ha ilyen "szindrómával" élsz együtt. Még pár óra is keserves másokkal, nemhogy még többletmunka.

febr. 16. 19:50
 18/28 anonim ***** válasza:
Kit érdekel a te szindrómád, 14-es! Ez nem a te kérdésed! És ki mondta, hogy másokkal kell dolgozni, dolgozz egyedül.
febr. 16. 20:46
 19/28 A kérdező kommentje:
A szüleim nem tettek semmi rosszat, csak amennyit a genetika adhatott, de arról meg nem tehetnek. A többi az én hibám. Voltak lehetőségeim, soha nem éltem egyikkel sem. Ha bátor lettem volna, a problémáim javát megoldhattam volna már rég (bár ahogy ismerem magam úgy is szereztem volna újakat). Nincs energiám sem kedvem tenni bármit is magamért, főleg ha arra gondolok, lehet úgy is meghalok valamilyen csúnya betegségben hamarosan (pár éves távlatban). Ez egy spirál, amiből nem lehet kiszakadni. És tuti, hogy sok ilyen ember él még mint én, nem lehet mindenkin segíteni. Nincs tündérmese mindenkinek. Ez nem egy film, ahol majd betoppan az ember életébe a sültgalamb, és happy end. Szar dolgok történnek, ilyen a világ, csak nehéz elfogadni.
febr. 17. 17:29
 20/28 anonim ***** válasza:
Te meg se próbáltad, hogy lehet-e nem rajtad, hanem neked segíteni, eleve eldöntötted, hogy nem. Így valóban nem lehet. Annak lehet, aki akarja, és tesz érte. Mit akarsz a kérdéssel? Sajnáltatni magad?
febr. 17. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!