Alvas problema. Mit tegyek?
Tagadod, ám ez is az egyik tünete, annak, hogy kimerüléses stresszállapotban szenvedsz. Valamely a mélyben elfojtott, megoldatlan problémád őröl a tudatalattidban, lehetetlenné téve a szervezet harmonikus működését. Nem vagyok szakember, de ugyanilyen kilátástalan élethelyzetből kecmeregtem ki pszichológus segítségével, évekkel ezelőtt. Megpróbálhatod magad is felidézni, mi az ami nem hagyja az idegrendszeredet nyugalmi állapotba kerülni.
Egy esetemmel illusztrálom, hogy gyógyszer nélkül is miként kezelem a másoknak esetleg frusztrációt, stresszt okozó történést:
Sorban álltam egy pénztárnál, amikor befurakodott elém egy suhanc. Mondtam néki, hogy most nem ő, hanem én következem. Erre a fickó megfordult és visszaszólt: - Hogy következnél, amikor mögöttem állsz. A legtöbb ember ezt zokon véve vitatkozni kezd, hazáig idegeskedik, szerettein vezeti le a dühét, és hajnalig forgolódik az ágyában, rágódva a világ rosszaságán.
Nos én inkább derűsen engedtem a furakodónak, mert nevetséges, győzikeagyú igazsága szerint tényleg mögötte álltam. - Igazad van testvér. - mondtam, és ezzel semleges lett a dolog számomra. A gyökér is boldog volt sikerétől, sszannyát, hadd örüljön a semminek.
Kívánom, hogy mielőbb juss ki ebből a kutyaszorító helyzetből!
3-as nagyon bolcs vagy. Tenyleg problemaim vannak, regiek amik nem hagynak nyugodni. Borderline vagyok. 3het pszichiatria de semmit nem ertem el vele. Nem tudok/merek ismeretlennek szemtol szembe megnyilni.
Dzarul kezdtem pedig csak 18 vagyok. 17 evesen szult anyam-> arvahaz-> 3 eves koromban alkoholista neveloapa/ rideg nevelesu anya= borderline. 17 eves ideg osszeomlas...a teljes megnyugvas akkor erne ha megismernem anyamat, ha elutasit megint az a biztos halal. De gyava vagyok meg, nem merem keresni pedig megtudnam a gyamhivatallal.
Kedves fiatalember.
A borderline (magyarul határeset) pecsétet nekem is a lapomra tették, de ez nem jelent semmi komolyat, van is, meg nem is pszichés tünet.
Talán jobban jártam volna, hanem anyám nevel, mert már terhesen forró vizű kádba ült, egy üveg pálinkát lenyelve, hogy elvetéljen. Nem kívánt voltam, egész gyerekkoromban vádolt: - Ha nem születtél volna, akkor még ma is szórakozhatnék. Sosem bántottam őt ezért, de a temetésére nem mentem el.
Így kívülállóként nem ítélhetem meg, érdemes-e anyáddal kapcsolatba lépni. Ő keresett már Téged?
Kémiai anyagok csak bebetonozzák a problémádat.
Nem adok tanácsot, mert mások a viszonyok, szempontok másnál. Csupán annyit árulok el, hogy sok-sok, főleg párbeszédes könyv hangos felolvasása, mint egyfajta lelki aerobic nagyban segített a megfeneklett helyzetemből kikerülni. Még egyszer mondom, vegyszer nélkül (és ebbe mindent beleértek).
Lany vagyok :)
Mindig ugy erzem sehova se tartozok, akarhova megyek csak orok vendeg maradok... O nem tud engem megkeresni, csak en. Neki nem adnak ki infot rolam mivel teljesen lemondott rolam. Nem tudom hova tartozok, mit jelent az otthon, milyen a teljes biztonsag...olyan egyszeru kerdesre nem tudok felelni hogy milyen betegsegek vannak a csaladban, vagy mire figyeljek oda, mire vagyok hajlamos...szerenecsere sose volt semmi bajom fizikailag, (allergia, migren, emesztesi bajok, szivproblemak stb.) csak pszichesen nem vagyok a toppon. Szeretnem azt hinni anyam olyan mint en, mert en csak kenyszerbol mondanek le a gyerekemrol. Van egy kialakitott kepem rola de sajnos biztos nem olyan. Nem tudom mikor lesz eleg erom megkeresni, de annyira nem hagy nyugodni hogy egyszer biztos utananezek. Ugy elni a vilagba hogy azt se tudom ki fia-borja vagyok...szar. legalabb tudnam hogy miert hagyott lel
Eléggé a padlón vagy. Kell még egy csalódás, hogy, teszem azt, megtalálod az anyádat, és ő röviden elküld Téged a csicsába? Nem élnéd túl. Eddig sem volt szüksége rád.
Mindenképpen szakember segítségére van szükséged, de az ne pszichiáter legyen, aki teletöm gyógyszerekkel, hanem egy pszichológus.
Hogyhogy egy lánynak nincs párja, aki szárnyai alá venné, dédelgetné? Írásaidból kiérezni, hogy nagyon kedves teremtés vagy.
Ismertem hasonló problémával küzdő, ráadásul drogozó fiatal srácot, aki, ahogy ő mondja, egyszer csak "megvilágosodott", és egy vallásos gyülekezethez csatlakozott, igen rendes ember lett belőle, ma már két gyerekes apuka.
És végül, bár sokan legyintenek rá, az IDŐ is nagy orvosmester!
Látom, tényleg nem tudsz aludni, hiszen éjjel kettőkor írtál.
Menj el a kezelésre, mert lehet, hogy könnyen kihoznak a válságból.
Könnyű sportmozgás is hangulatjavító hatással lehetne Rád.
Írj a fejleményekről. Addig is jobbulást Kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!