Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet az általános...

Hogyan lehet az általános értelemben vett levertség, lehangoltság érzése ellen küzdeni?

Figyelt kérdés
Az életem eléggé mozgalmas. Dolgozom, egyetemre járok, szabadidőmben pluszmunkákat vállalok (amit sokkal szívesebben csinálok, mint a hivatalos munkám), egy együttesben zenélek, ha marad időm, eljárok a barátaimmal ide-oda. Tehát eléggé pörgök... Mégis folyton úgy érzem, legszívesebben minden egyes napot átaludnék. És nem a fáradság miatt, hanem hogy ne kelljen a való életben szerepet vállalnom legalább egy kis ideig. Amíg alszom, addig nem érhet semmi baj... Menekülnék a felelősség elől? Mi a baj velem? Tapasztaltatok már hasonlót?

2013. jan. 18. 22:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Intelligens ember vagy, mert szerintem is a felelosseg kerdeserol szol ez. Valszeg 20as eved elejen jarhatsz igy ez teljessen normalis erzes, semmikepp sem koros! Ilyenkor erti meg az ember h az elet nem veges, igy minden tettunknek kovetkezmenye lesz. Ilyenkor mar nem lehet A szulok moge bujni ergo felelosseget kell valalni. A faradsagot amugy a kimerultseg mellett okozhat vitaminhiany is. Elsosorban magneziumra van szuksege ilyenko a szervezetnek. Esetleg a meditacioval is megprobalkoznek, a neten sok jo tutorial van fent.. :)
2013. jan. 19. 01:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igen, 22 éves vagyok... épp azt gondolnám, ilyenkor kellene leginkább elememben lenni, a legaktívabban tevékenykedni. A magnéziummal próbálkozni fogok, azt hiszem, mert már olvastam vmit róla jómagam is.
2013. jan. 19. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nemhiszem, hogy a korral függene össze a szellemi teljesítő képességünk. Szerintem minden embernek szüksége van egy kis magányra, ahol csak maga lehet, hogy rendezni tudja azt a sok dolgot amit felhalmozott magában.

A kimerültség, vagy divatos nevén a manager betegség az hasonló tüneteket produkál. Amiket leírtál még nekem is sok lenne :) Szánj egy kis időt MAGADRA! Csináld azt ami nem jár szellemi erőbefektetéssel és élvezed. Ezért írtam a meditációt. De ez lehet az is, hogy fogod magad, felülsz egy vonatra és elmész egyedül kirándulni valami más helyre.. Vagy bármi más amit szívessen tennél. Én pl fogom magam, beülök a kocsiba és elmegyek autókázni. A pénzzel nem foglalkozom, csak megyek :) Ma pl 200 km-t vezettem le úgy hogy célom sem volt (nem nem élek ilyen jól, csak szánok magamra annyit amennyit szeretnék..) Engem pl ez kapcsol ki. Esetleg egy párkapcsolat is javíthatna, főleg ha nem egy pörgős társat találsz magadnak :)

2013. jan. 19. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Az igazság az, hogy azóta ilyen zsúfolt minden az életemben, mióta nincs párom. Az autókázás szintén jó ötlet, köszönöm! :)
2013. jan. 19. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!