Lehet, hogy depressziós vagyok? Pszichológushoz kéne mennem?
Egy ideje szörnyen érzem magam.Ennek fő oka valószínűleg a 3 éve tartó viszonzatlan szerelem.Voltam közben másba is szerelmes,persze azok is visszautasítottak,de aztán rá kellett jönnöm,hogy még mindig az előbbit szeretem. Szóval 3 éve tart és nem tudok túl lépni rajta.Az önbizalmam már rég a föld alá süllyedt,senkinek tartom magam. Ronda vagyok,dagadt és alacsony is. Barátaim nem mondják,gondolom azért,mert nem akarnak megbántani. Minden osztálytársam tehetséges valamiben,csak én nem vagyok kiemelkedő semmiben,nincs semmilyen képességem. Most már nem nagyon bírom ezeket és egyfolytában lehangolt vagyok. Utálom magam,sokat sírok,ha arra a fiúra gondolok,fáj a mellkasom,kedvetlen vagyok és már a jó jegyeknek se nagyon örülök,itthon el se mondtam pedig kaptam több 5-öst is. Mindenki jobb nálam körülöttem. Még az a szerencsém,hogy nem mernék kárt tenni magamban,így képtelen lennék akár egyetlen vágást is ejteni a testemen. Félek egy csomó mindentől és egyfolytában féltékeny vagyok. Suliban még elvagyok,mert körülvesznek a barátaim,azonban itthon teljesen üresnek érzem magam. Vannak illetve voltak hobbijaim,de már azokkal se nagyon foglalkozok. Légyszíves segítsetek,nem szeretnék súlyosan depressziós lenni. Bármilyen segítséget szívesen fogadok,ötleteket amik segítenének kilábalni ebből a szörnyű helyzetből.
Kérlek a titeket a bunkó,lenéző kommentek hanyagolására,ezek nem segítenek,nincs szükségem rá!
Jó ötlet a pszichológus. Nem valószínű, hogy varázsütésre megoldja, amit problémának érzel, viszont segít utat mutatni (erre mondják az ellenzők, hogy "csak bólogat" meg "kérdezget). Igen, rávezet olyan dolgokra, amelyekre magadtól lehet, hogy nem gondolnál. Szerintem segíthet egy beszélgetés. Nem biztos, hogy depresszióról van szó, ezt bízd rá.
Nekem az szokott még segíteni, ha nagyokat sétálok, lehetőleg olyan helyen, ahol senki sincs. Ha van félretett pénzed, akkor keress egy nyugodt várost, és utazz el egy hétvégére egyedül, vannak olcsó last minute lehetőségek. Wellness, vagy csak séta a szabadban, esetleg vásárlás. Sokszor maga a természet is megnyugtató. Ha látok egy érdekes madarat, egy szép tájat, máris derűsebben látom a világot. Kitartást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!