Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ha vagdosni...

Szerintetek ha vagdosni kezdeném a karomat, az segíthetne rajtam? Érdemes megpróbálnom?

Figyelt kérdés

Szóval általában elég lehangolt vagyok, nincs kedvem semmihez, nem szeretek emberek közé menni, mert tudom, hogy utálnak, és rosszul érzem magam közöttük.

Mindegy, nem ez a lényeg... De az utóbbi időben egyre nő a lelki fájdalmam, és állítólag a vagdosás okozta fizikai fájdalom ezt csökkentheti. Szerintetek ez igaz? Érdemes megpróbálnom?

Persze először csak kisebb karcolásokat ejtenék, nem rögtön véres sebeket.

2013. dec. 15. 17:27
1 2 3
 11/21 gömbicica ***** válasza:

Kedves Kérdező! próbálj meg valami karitativ munkát végezni. Akár hány éves vagy, biztos találsz módot rá.

Nem kell meghalni!!

2013. dec. 16. 15:12
 12/21 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Nem szeretnék meghalni, és nem az a problémám, hogy nincs mit csinálnok. Van elég dolgom, kifejezetten elfoglalt vagyok, csak nincs kedvem semmihez, és csak ritkán, rövid ideig tudok örömöt érezni.

Utolsó előttinek:

Biztos, hogy hosszú távon nem segít, de rövidebb távon könnyíthet rajtam, így felszabadultabb lehetek, és akkor szívesebben mennék emberek közé is, nem? Én sem szeretném életem végéig vagdosni magam, csak amíg megoldódnak a problémáim...

2013. dec. 16. 15:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, a vagdosás soha senkin nem segített hosszú távon, ez 100%. Nekem se segített/segít, csak rászoktam. De nehogy megpróbáld, mert tényleg semmi értelme sincs, semmi sem lesz jobb, csak még egy gond.. és abba se fogod tudni hagyni.

Helyette hallgass zenét stb. esetleg írd ki magadból a fájdalmad.

16/L

2013. dec. 17. 03:59
 14/21 anonim ***** válasza:

Hát, most majdnem mondtam valamit... Marhára nem jó. :)

Oké, az igaz, hogy egy igeig-óráig kihúzod vele (megsúgom b-szottul rövid ideig), aztán viszont 1000x lesz rosszabb.

Nézz akkor utána kicsit jobban. Függöséget okoz, és r.hadtul nem jó buli az, hogy idegességedben néha 1-2 napot folyamatosan nem alszol, veszed be a nyugtatókat hogy elaludj, mikor sikerül, kelhetsz is fel, és ihatod rá literszámra a kávét hogy felébredj. Tapasztalat.

Én is átéltem, és láttam a környezetemben még 5-6 embert így összeomlani. Ha rám hallgatsz, soha nem próbálod ki.

2013. dec. 17. 20:59
 15/21 anonim válasza:
igazábol segít, elfoglalod magad és nemfájnak a lelki sebek... de ez segít kb pár percig max 1 oráig, utána megint szenvedni fogsz...nem ez a megoldás, énis csináltam de belátom kiba volt... a nyom orokké ott fog maradni, szerintem tereld el mással a figyelmed, sportolj, vagy tanulj vagy legyél a családoddal. Találd meg a jo dolgokat az életben! :)
2014. jan. 1. 22:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne! Remélem sikerült lebeszélned magad róla.
2014. jan. 8. 00:40
 17/21 anonim válasza:

Ha még nem késő, én azt tanácsolom amit nekem mondtak.

Én sajnos egyszer belekezdtem, és a pszichiátria volt az egyetlen megoldás. Tudatom nélkül cisnált gyógyszerek hatása alatt, de sem így, sem úgy nem éri meg! Nem hordhatok rövidgatyát, szoknyát, rövidujjut, és ezek csak a felszínes dolgok. Belül mégjobban tönkretesz. Akkor abban a pillanatban jó, de elmúlik hamar... És így lesz belőle egy ördögi kör.

Amit tudok tanácsolni, ami nekem bevált (elsőre oltári nagy baromságnak találtam!), hogy egy befőttes gumit raktam a kezemre, és mikor azt éreztem eluralkodik felettem meghúztam. Ezt a pszichiáter tanácsolta.

De a legegyszerűbb lenne, ha keresnél valakit akinek szintén lelki problémái vannak, és ne egymást húzzátok le, hanem fogadjátok meg, hogy kitartotok együtt!

17/L

2014. jan. 11. 21:55
 18/21 A kérdező kommentje:

Mióta kiírtam a kérdést, többször is gondoltam a vagdosásra. Kívántam, hogy megtegyem, de képtelen voltam rá.

Nincs valami módszer, amivel kisebb, kevésbé mély vágásokat lehe ejteni. Nem akarom csinálni, de muszáj, alternatíva csak az öngyilkosság lehetne, de arra szintén képtelen vagyok.

Gyengének érzem magam...

Csak azt szeretném, ha valaki észrevenné a fájdalmamat, de nem tudom megfelelően kimutatni, ezért mindenki csak elnéz mellettem...

2014. jan. 12. 11:41
 19/21 homo ludensz ***** válasza:
Depressziósként írom neked hogy mikor bent voltam a klinikán a dohányzóban láttam tini lányok karján végig kioltott ciginyomokat. Természetesen nem cikiztem őket csak nem értettem hogy miért teszik. Én infúziót kaptam s ha lefolyt mentem oda dumálni.Ők talán tablettát kaptak mert láthatóan vidámak voltak.3 hét után hazaküldtek.Azóta nem találkoztam olyannal aki hasonló gondolatokkal küzd. Privátban kitárgyalnám ezt szívesen mert szeretném megérteni a mechanizmusát.
2014. jan. 12. 12:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: velem is tárgyalgathatod, nagyon sokat tudok mesélni....
2014. jan. 12. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!