Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi segíthetne rajtam?

Mi segíthetne rajtam?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, megőrültem. Állandóan egyedül vagyok, nincs önbizalmam. Elhanyagolom magam egyre jobban. Magányos vagyok. Nem érdekel az élet. Gyáva is és lusta is vagyok.

27/f

2013. nov. 28. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Menj orvoshoz. Minél előbb, annál jobb!
2013. nov. 28. 21:15
 2/3 anonim válasza:
Keres valamit ami visszahozza beléd az életet. Én is voltam így, és nehéz volt. De elkezdtem fotózni(természet) és rajzolni. Hamarosan a szenvedélyemé vált és új embereket ismertem meg a hobbinkon keresztül. A szépség amit létre hoztam kiszínezte az életem. Hamar erős barátságunk lett. Ismerkedj és keress valami életcélt. Ezt tudtam mondani, de nem vagyok szakértő. Lehet, hogy egy pszichológus többet segítene. Azért ajánlom és drukkolok neked! :)
2013. nov. 29. 15:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Ketteskének igaza van. Kell egy hobbi. Nem vicc, tényleg! Az értelmet ad az életednek, lesz mivel tölteni unalmas perceidet, és "örökké" kitart.

A hobbi típusa már egyén függő, de én javasolnék valami kreatív hobbit.

Mik lehetnek jók: fotózás, rajz, bármilyen hangszeren tanulni, írni, barkácsolni, elektronika, programozni, stb

Mik nem jók most: filmezés, számítógépes játék, olvasás, stb. Ne értsen félre senki, ezek mind nagyon jó kikapcsolódási lehetőségek, de ezek nem oldanák meg a fenti problémát.

Ha megvan a hobbi, akkor elég hamar megismerkedsz majd hasonló érdeklődési körű emberekkel.

Ezzel párhuzamosan kezd el valami küzdősportot vagy harcművészetet. Ne zavarjon, hogy tök béna vagy, mindenki kezdi valahol. Jó edzés, egészséges és hasznos is, meg így belekerülsz egy közösségbe és rögtön lesznek haverjaid is. Aztán ha bekapsz 1-2 nagyobb pofont, és edzés után fáj mindened, akkor sokkal jobban tudod majd értékelni a nyugis életet. :)

Harmadik pontban meg szerezz valami háziállatot, aki után gondoskodni kell és aki mindig ott lesz veled. Ez lehet kutya is, hal is, hörcsög is, stb. De olyan legyen, amiről tudsz gondoskodni.

Ha ezt a hármat elkezded: hobbi, harcművészet, háziállat; akkor nem leszel magányos, lesz értelme az életednek, és önbizalmad is lesz.

2013. nov. 30. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!