Meg ankarok halni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Elegem van az életemből és egy percig sem vagyok hajlandó tovább küzdeni. Minden anyukám halálával kezdődött, igaz még kicsi voltam amikor történt de még mindig fáj. Utána apukám elhagyott, a nagyszüleimhez kerültem pár évre de ők is betegek lettek és nem tudtak rólam gondoskodni mondjuk azóta már ők is meghaltak és most nevelőszülőknél vagyok. Nem érzem jól magam.. van sok barátom, barátnőim is voltak, foglalkoznak is velem de bármit tesznek belül ugyanúgy darabokban vagyok. A suli is kikészít rendesen. Az éven most megyek majd a harmadik suliba. Volt már, hogy direkt fájdalmat okoztam magamnak, volt olyan is hogy gyógyszerre ittam, egyszer elindultam gyalog valamerre de egy nap után mégis haza jöttem. Gyakran megfordul(t) a fejemben az öngyilkosság de eddig még mindig sikerült magam lebeszélni erről. Van egy tanárom aki folyton beszélget velem, neki mindent elmondhatok csak az a baj, hogy ilyenkor sokkal rosszabbul érzem magam. Nem tudom miért de rosszabb. Sokszor úgy érzem, hogy meghalni lenne a legjobb. Mit tegyek? 17/F2013. nov. 2. 23:40
11/20 anonim válasza:
Olyan szörnyű hogy ez történt/történik veled. Igazából nekem még sosem volt ilyen tapasztalatom (szerencsére). Csak azt tudom írni neked amit az első kommentelő is. És maradj erős! Tarts ki! Anyukád is ezt akarná! :)
Még ha csak így interneten keresztül is de, legalább érzed hogy vannak emberek akik melletted állnak és nem ítélnek el!
Őszintén remélem hogy sikerül átvészeled ezt. :) De tényleg! :) 15/L
12/20 anonim válasza:
az életben mindig is lesznek nehezsegek de ha nem birsz felallni akkor inkabb halj meg.... az apad nem szeret nehez de kibirod, anyukad mindg a szivedben lesz. van szereto csaladod akik tenyleg szeretnek meg barataid.akkor mit szamit apad? nehez de kakild le ot nagy ivben mindenki szeret teged csak te nem veszed eszre!! ha meghalnal akkor tudod milyen csalodast okoznal masoknak?? van kiert felkelned szoval ne.sajnaltasd magad itt gyakorin hanem keress fel egy pszichologust es jart tarsasagokba !! eros vagy!! mindsnki eros! aki nem az meg haljon meg!! az elet nem hab a tortan!
13/20 anonim válasza:
nem olyan nagy baj, ha nem vagy boldog. attól még lehet élni. egy csomó nagy ember valószínűleg boldogtalan volt.
14/20 anonim válasza:
Én is ilyesféle vagyok mint te kérdező!!Nekem is meghalt az anyukám és a mamám is még kiskoromba!!Apám alkoholista és egy rohadéék is, mindig bántotta a családot!!! azóta minden negativ!!Az életem unalmas a suli se a legjobb...barátom nem nagyon van..volt barátnőm de vége lett és ennyi kb!!iszonyat ez az élet!!Befásult vagyok és nem tudok változtatni én sem ezen!!Tehát unalmas életkép kisér most és fog is!!Megértelek ha sokszor öngyilkos akarsz lenni néha én is ezt tenném csak hogy azért azt gondolom hogy nem azért születtünk meg..tehát élnünk kell mégha néha nagyon rossz vagy ha mindig rossz is!!!az élet számomra nem sokat ad de lehet hogy ez egy nap megváltozik!
16/20 anonim válasza:
Mindenképpen találnod kell egy határozott életcélt. Biztos van, ami érdekel, amivel foglalkozni szeretnél. Zene, állatok, emberek, sport, művészetek, gasztronómia... annyi minden van. Az élet pedig szép, tele van pozitív dolgokkal. Én is voltam súlyosan depressziós, de sikerült kijönnöm belőle, és elsősorban az segített, hogy megtanultam értékelni az életnek minden apró örömét. Gondold át te is. Ha szeretnél, írj privátot, és még beszélhetünk erről.
17/20 anonim válasza:
#14: lehet egy nap az fog megváltozni, hogy elkezded majd látni, hogy az ami most semminek tűnt az valójában valami volt. nem az a történet, amit vártál az élettől, de azért egy szép történet.
18/20 anonim válasza:
Egy napon minden megváltozhat, minden szép lehet, értelmet nyerhet akár egy pillantástól is. Menni kell, s nem feladni, akkor is ha rosszabb jön. Hidd el, amikor úgy érzed nincs hová lentebb csúsznod akkor is van lentebb... Sokkal kegyetlenebb, nyomasztóbb és kilátástalanabb. De sokan ott lenn értik meg igazán azt, mit jelent élni, függetlenül attól, hogy rossz e vagy jó. Egy valamiben kell biztosnak lenni, mégpedig magadban. Mert lesznek pontok ahol csak magadra számíthatsz. Ha ez megy, tudni fogod azt is mi a helyes. Nem nem az öngyilkosság. Ha azt veszed egyszer meghalsz, az élet egy folytonos haldoklás. Túlélési esély nulla. Minek kapkodnád el? Minek tennéd tönkre? Élvezd ki minden percét ennek a lassú pusztulásnak. Ha jó, örülj, ha rossz sírj, tanulj belőle, de járd végig az utat. Feeezz fel mindent amit csak lehet. Mire odakerülsz hogy menni kell, minden fájdalmával együtt ujrakezdenéd. Mert az igazi fájdalmat nem érezted még... Csupán a túl korán érkező törvényszerűséget.
19/20 anonim válasza:
nem örülnék neki ha megöngyilkolnád magad. nehéz helyzetben vagy, érthetö hogy úgy érzel ahogy. írj rám, s beszélgessünk milyen problémáid vannak, ha gondolod, hátha tudok tanácsot adni, meg szerintem neked is jót tesz, ha megosztod a problémáidat.
20/20 anonim válasza:
Nem egészen értelek 15 ös valaszoló mikor irod hogy az emberek ime tamogatjak, nem itelik el, miert kene elitelni? Igaz a korodat nezve, nem is volna jogod ideirogatni mert meg 18 se vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!