Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg ankarok halni. Mit tegyek?

Meg ankarok halni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elegem van az életemből és egy percig sem vagyok hajlandó tovább küzdeni. Minden anyukám halálával kezdődött, igaz még kicsi voltam amikor történt de még mindig fáj. Utána apukám elhagyott, a nagyszüleimhez kerültem pár évre de ők is betegek lettek és nem tudtak rólam gondoskodni mondjuk azóta már ők is meghaltak és most nevelőszülőknél vagyok. Nem érzem jól magam.. van sok barátom, barátnőim is voltak, foglalkoznak is velem de bármit tesznek belül ugyanúgy darabokban vagyok. A suli is kikészít rendesen. Az éven most megyek majd a harmadik suliba. Volt már, hogy direkt fájdalmat okoztam magamnak, volt olyan is hogy gyógyszerre ittam, egyszer elindultam gyalog valamerre de egy nap után mégis haza jöttem. Gyakran megfordul(t) a fejemben az öngyilkosság de eddig még mindig sikerült magam lebeszélni erről. Van egy tanárom aki folyton beszélget velem, neki mindent elmondhatok csak az a baj, hogy ilyenkor sokkal rosszabbul érzem magam. Nem tudom miért de rosszabb. Sokszor úgy érzem, hogy meghalni lenne a legjobb. Mit tegyek? 17/F

2013. nov. 2. 23:40
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Akkor azt mond meg, hogy hogyan másszak ki ebből?
2013. nov. 2. 23:45
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Gondolj arra, mit szeretne édesanyád: hogy élj es vigyázz magadra! Es legy boldog! Azert szult, mert azt remelte, boldog életed lesz, de sajnos meghalt.

Hatha meg tudod valositani ezt az anyukád tervét, akkor is ha ö nincs eletben. En szoritok neked.

2013. nov. 2. 23:46
 3/20 Balanus_concavus ***** válasza:
77%
Próbálj meg célt találni az életednek, ami lefoglal, s egyben ösztönöz is. Ez lehet tanulás, sport vagy bármi amit szeretsz.
2013. nov. 2. 23:49
 4/20 anonim ***** válasza:
76%

1-es vagyok.

Tapasztalatból írok.Én is öngyi akartam lenni.

Borzasztó gyerekkorom volt,és egy alkoholista, brutális verő apám.

De tudod talpra álltam.Tanultam,iskolába jártam.Csak az járt a fejembe,hogy jobb legyek mindenkinél,vagy legalábbis az apámnál jobb.

Mára felnőttem 25 vagyok.Van saját családom,egy párom,egy kislányom.Boldog életet élek.És nagyon jól döntöttem,hogy mégse dobtam el magamtól az életet!

Te se ebbe menekülj!Ne így keresd a kiutat!Tűzz ki egy célt és harcolj!Ne add fel!!

2013. nov. 2. 23:50
 5/20 A kérdező kommentje:
Egyszer biztos azt akarta de nem tudok boldog lenni. Már mosolyogni is nehezemre esik. Nincsenek céljaim mert nem tudom, hogy mit akarok elérni az életben. Leginkább semmit. Nincs hobbim, nem érdekel semmi csak egyik napról a másikra élek, hagyom, hogy történjenek a dolgok. Tudom, hogy ez rossz de nem tudok rajta változtatni.
2013. nov. 2. 23:53
 6/20 anonim válasza:
45%

Az a "rossz érzés", amit a tanároddal való beszélgetés után érezhetsz (már ha nem kamuzol, és remélem, hogy igen), az a bűntudat, hogy raboltál az idejéből, vagy félelem, hogy olyasmit csináltál, amit nem szabadott volna. Szerintem legalábbis.

Én ezt gyakran tapasztalom, magamon és másokon is.

2013. nov. 2. 23:56
 7/20 anonim válasza:
63%

Az én családom is problémás, de én úgy állok ezekhez a dolgokhoz, hogy már csak azért sem török meg. Előttünk az egész élet... Rengeteg rossz dolog fog még történni, de legalább ugyanannyi jó is. Közhely, de nem szabad feladni.

17/L

2013. nov. 2. 23:58
 8/20 anonim válasza:
figyelj gondolja bele ha vannak barátaid nekik milyen érzés lesz probálj mindig társasában lenni és szorakozni.ha nagyon nagyon súlyos a helyzett frdulj szhilogus hoz(tudom rosszul irtam le)
2013. nov. 3. 00:04
 9/20 anonim ***** válasza:
36%
Irj privatot!!! Most!!
2013. nov. 3. 00:11
 10/20 anonim ***** válasza:
39%
Mindenkinek megvan a maga keresztje, és mindenkinek a sajátja a legnehezebb. Értem én, hogy nem egyszerű az életed és sajnálom, hogy ezek megtörténtek veled, de az életedet magadnak is alakítani kell. Lehet fetrengeni a rosszban, a fájdalomban,az elkeseredettségben, öngyilkosságon gondolkozni, megkísérelni és lehet erősnek lenni, összeszedni magad, felállni a földről és célt találni az életednek. Tudod, fogalmad sincs, hogy mi lesz később, de a sorsod kovácsa te magad is vagy, én pedig úgy látom, hogy te nem akarsz jobbat, nem küzdesz a jobbért, hanem inkább az elkeseredettségben és önsajnálatban fürdőzöl. Én azt tanácsolom, hogy próbáld meg kizárni a negatív gondolatokat, nézd inkább mindennek a jó oldalát, örülj, hogy vannak barátaid, tölts időt velük, tanulj, keress hobbit, kösd le a gondolataidat és adj célt az életednek. Gondolj arra, hogy boldog leszel. Honnan tudod, hogy nem lesz egy csodás családod,jó állásod, békés és kiegyensúlyozott, boldog életed??? Tenni is kéne a jobbért...
2013. nov. 3. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!