Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy néha úgy...

Miért van az, hogy néha úgy érzem, nincs célja semminek? Hogy változtathatnék rajta?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 12:33
1 2
 1/12 anonim válasza:

Sajnos ez nekem is sokszor van így, az egész élet egy körforgás megszületünk aztán meghalunk, lényegében mi is a cél? Illetve ha van cél akkor mit érünk vele ha egyszer meghalunk? Pillanatnyi örömök...

Érdemes valami szabadidős elfoglaltságot találni, ill nem gondolni ilyenekre, mindenkinek vannak rosz napjai.

A minap szemtanúja voltam egy vonatbalesetnek, egy embert ütött el a vonat, láttam a sinek között, iszonyatosan megrázó volt, egy ember aki élt eddig, és már nem. Ennyi volt, neki is lehettek céljai... de egy csapásra (a csapás sajnos szó szerint) minden szertefoszlott... Az élet kiszámíthatatlan...

2009. szept. 20. 12:38
 2/12 anonim válasza:
Valószinűleg te magad is keresed még a saját, biztos célodat. Szánj erre több időt, kérdezd meg magadtól, mire vágysz, keress olyan vágyakat magadban amikről már lemondtál, mert pl. ugy érezted, te azt ugysem tudod elérni. És próbálj nekik valamiféle megvalósulási módot keresni, keress hasonló megvalósítást, próbáld kicsiben őket, indulj el valamifelé. Informálódj arról, ami érdekel.
2009. szept. 20. 12:56
 3/12 A kérdező kommentje:
ezt azóta érzem,mióta egy stabil párkapcsolatom van.kissé magányos voltam előtte,aztán jött Ő és felfidította a napomat. de egy-két hónap után azok a dolgok,amiket régen hobbiként kezeletem alábbhagytak,és nem tudom mit akarok az élettől,mert ugy érzem mindenem megvan már.azóta összeköltöztünk,és hiába vagyunk boldogok egymás mellett,valami célt keresnék magamnak.amit nem találok.
2009. szept. 20. 13:05
 4/12 anonim ***** válasza:
talán mert tényleg nincs célja semminek? ezt én is így érzem, de miért kéne hogy célja legyen bárminek is?
2009. szept. 20. 14:50
 5/12 A kérdező kommentje:
mivel nem érzek célt semminek,ezért nemuis csinálok szinte semmit
2009. szept. 20. 15:06
 6/12 anonim ***** válasza:
írj össze mindenféle apró kis dolgot ami egy kicsit is érdekel és próbáld ki (pl. megtanulni zongorázni, hegyet mászni, lakást berendezni) keress magadnak új hobbit, járj új társaságba szóval csinálj minden olyan dolgot ami nem megszokott.
2009. szept. 20. 17:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Egzakt "értelme" nincs az életnek. DE van, ahogy érdemes élni. Ez a különbség.
2009. szept. 20. 23:18
 8/12 anonim ***** válasza:

figyi, te egyszerűen csak unatkozol...

legyen az a célod, h örömöt szerzel magadnak, vagy másoknak. rögtön lesz mit csinálnod.

2009. szept. 21. 01:23
 9/12 A kérdező kommentje:

az unatkozás része is benne van tudm jól...:(

van egy másik gondom is...iszonyatosan lusta vagyok.bármire,még gondolkodni is néha.szabályszerűen meg kell erőszakolnom magam,hogy kitakarítsam a lakást,elintézzem a dolgokat amiket kell.és utána rettentő fáradt vagyok.

2009. szept. 21. 07:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálam is előfordul: minek az élet,ha úgyis meghalunk.

Mi a célja,hisz minden ami eddig volt elmúlik.

Viszont az apró örömökből lesznek a nagyok és a pillanatnyi boldogság,az életed tartalmassága az ami igazán emberré tesz.És ez így jó.

Elnézést ha eltértem,de én már ha eszembe jut ez a dolog,akkor erre szoktam gondolni.

2009. szept. 22. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!