Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Évek óta járok szakemberhez, többféle gyógyszert szedtem, az egész eredménytelen. Meguntam, belefásultam. Nem akarok meghalni, de képtelen vagyok normális életet élni, egyáltalán az utcára is alig tudok kimenni. Iskolába nem járok, senkivel semmi kapcsolatom a családomon kívül. Nem fogok tudni dolgozni, leérettségizni sem, egyáltalán nem vagyok terhelhető.

Milyen megoldások léteznek? Befeküdni valahova életem végéig? Ha otthon maradhatnék, kapna támogatást a családom?

2011. dec. 27. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
sajnálom, hogy nem jutottak veled semmire. pedig az alapján, amit írsz, igenis szükség lenne terápiára. nem gondoltál esetleg csoportterápiára? pszichodrámára, vagy önismeretre, vagy valami hasonlóra? lehet, hogy az jobban kihozná azt, amit az egyszemélyes terápia nem tud.
2011. dec. 28. 00:39
 12/21 A kérdező kommentje:
Voltam csoportterápián. Utáltam mindenkit, de végigcsináltam. Semmi haszna nem volt
2011. dec. 28. 00:41
 13/21 anonim ***** válasza:

jaj, jaj, te lány (vagy fiú? nem is írtad)... hány éves vagy egyébként? ha gondolod, meg tudom kérdezni pszichomókus ismerőseimet, hogy ilyen esetben mit ajánlanak.

egyébként nem lehet, hogy a környezeteddel van a gond? azt írod magántanuló vagy, gondolom nem véletlenül lettél az. lehet, hogy az iskola/óvoda volt rád ilyen hatással? mert ha folyamatosan ki voltál téve testi/lelki bántalmazásnak, akkor hiába próbált "gyógyítani" a pszichológus. én azért hiszek benne, hogy ki lehet mászni ebből a helyzetből!

2011. dec. 28. 00:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Nekem sem tűnik olyan megoldhatatlannak a helyzeted. Én is...kisebb megszakításokkal 10 éve látogatom a rendelőket. Eleinte nem volt olyan komoly, de most már én is 4 fal közé szorultam, de furcsa módon messze vagyok attól, hogy feladjam.
2011. dec. 28. 00:50
 15/21 A kérdező kommentje:

16/lány

Köszönöm a kedves válaszokat egyébként :)

Nem bántalmaztak komolyan, persze mindig ért hátrányos megkülönböztetés a külsőm miatt, ugyanis hihetetlenül ronda vagyok. Mondhatni ez az alapprobléma, meg hát családban sajnos örökletesek a pszichés betegségek.

2011. dec. 28. 00:57
 16/21 anonim ***** válasza:
óóó, hát 16 évesen ne is gondolkodj az "elfekvőn"! és biztos vagyok benne, hogy nem vagy ronda. bár nem tudom, hogy az alap arcberendezésedet/alakodat tartod csúnyának, vagy valami betegség miatt változott meg a tested? és sose add fel, az embereket nem érdekli annyira a külső, mint ahogy azt a média nyomja... az írásodból ítélve értelmes lány vagy, tuti találsz olyan korodbelit, akivel barátkozhatsz. ne félj lépni!
2011. dec. 28. 01:05
 17/21 anonim ***** válasza:
(egyébként én azért mégiscsak a környezetre alapoznék... alapjáraton senki sem hiszi magáról, hogy ronda, csak ha folyamatosan megjegyzéseket tesznek rá, vagy folyton vissza/elutasítják, jól érzékelhetően a külseje miatt. ez lehet az oka annak is, hogy rettegsz az emberek közé menni. de nem megyek bele mélyebben, mert nem akarok hülyeséget mondani)
2011. dec. 28. 01:08
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

A pszichológusok nem élhetnek helyetted, - nekem úgy jött le, - csak ennyi a probléma.

Az hogy kiskorod óta különleges bánásmódban részesítettek: orvoshoz járás, betegségtudat, másság megnehezíti a beilleszkedésed, rondának mondod magad, nem tudom mennyiben igaz: szembeszökő deformáció vagy kisebbrendűségi érzés sugallta érzés? Bármelyik legyen is, a következménye ugyanaz: másfajta bánásmódot vársz el, mint a többiek, örökös könnyebbségeket. Viszont ezek irreális elvárások.

Megoldás: keresel egy új pszichológust, de azzal az elhatározással, hogy változtatni akarsz ezen és normálisan élni, - nem pedig így: várva, hogy változzon valami, és minden jó legyen. Egyébként ahogy Lecter is mondta: minden pszichiáternek van néhány páciense, akiket legszívesebben megölne, mert semmit sem lehet velük kezdeni. :)

Ha így folytatod, vagy intézetben végzed, - ott is vannak olyan betegek, akik csak nem akarnak kint élni a való világban, mert félnek tőle, de csak valami komolyabb problémával lehet bejutni, vagy maradsz a családod nyakán, akik előbb utóbb megutálnak ezért (valószínűleg.)

2011. dec. 28. 10:44
 19/21 anonim ***** válasza:

egyetértek az utolsó hsz-szel.

sőt, megkockáztatom, hogy talán jót tenne, ha nem járnál orvoshoz és magadra kéne támaszkodnod

2011. dec. 28. 13:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Azért hihetetlen, hogy egyik pszichológus sem segített. Lehet, hogy az ember nem fog ki egyből jó szakembert, de ha ez mégis sikerül, egy terápia nagyon két emberes munka. Elképzelhető, hogy gyerekként, 12-13 évesen az emberben több az ellenállás, kevésbé látja, érti, hogy az eredményhez bizony "szenvedni" kell. De meg kell újra próbálnod! Lehet, hogy míg magántanuló vagy nem érzed a súlyát (hisz van némi feladatod, családod szárnya alatt élsz - a felnőtt léthez képest gondtalanabb életforma), de az a jövő amiben gondolkodsz az egyszerűen borzalmas. Családod sem hiszem, hogy örülne neki - habár valószínűsíthetően benne van a kezük, hogy ilyen állapotban vagy -, meg ha végig tudtál csinálni egy csoportterápiát (még ha a hasznát nem is láttad), akkor (még) nem lehetetlen küldetés számodra, hogy emberek közé menj és végrehajts feladatokat.

Az a legfontosabb, hogy ne hagyd el magad, ne törődj bele ebbe az állapotba!

2011. dec. 28. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!