Az iskolai bullying-ot mennyi idő alatt lehet feldolgozni? Honnan tudhatom hogy milyen károm lett belőle?
10.: Részben igazad van. Viszont az öngyilkosság nagyrészt beszűkült tudatállapotban történik. Az öngyilkosok többsége komoly pszichiátriai betegésgekben szenved, pl. depresszióban, vagy skizofréniában.
Természetesen az iskolai bántalmazás is sokféleképpen hathat az emberekre, mert nem egyformák. Van, aki könnyebben túlteszi magát rajta, van, aki rágódik rajta, van, aki bosszúállóvá válik. Valószínűleg a kérdező is tele van bosszúvággyal. Sajnos egyik-másik iskolai mészáros is azért követett el tömeggyilkosságot, mert pl. kiközösítették és náluk olyan alapkarakter lehetett (pl. pszichopata), ami erre indította őket. Még egy gyakori következmény lehet az elkerülő személyiségzavar vagy szociális fóbia kialakulása. Sok ember ilyen előzmények után kerülni kezdi az embereket, nem tud ismerkedni, sokszor aggszűz lesz. Erősen személyiségfüggő, hogy ki hogy reagál erre. Sok esetben pszichoterápia kell ahhoz, hogy ezen túljusson valaki. Ahhoz, hogy könnyen túljusson ezen valaki, egy egyszerű elhatározással, kell egy olyan alapkarakter, hogy erős akaraterővel és megküzdő képességgel rendelkezzen valaki. Ez sok embernek nincs. Nekik kell a pszichoterápia. Nem szégyen, ha valaki nem tudja úgy, egy perc alatt lerázni a rossz emlékeit, érzéseit, mint amikor a kutya kijön a vízből és megrázza a vizes bundáját.
11.: Te normális vagy? Szerinted a meggazdagodás csak elhatározáson múlik? Ezzel a logikával az emberek kilencven százaléka meggazdagodna.
Egyre erősebb az az érzésem, hogy te itt trollkodsz.
Szegény kérdező meg szerintem elképedve olvassa ezeket és inkább eltűnt.
13. Igen! Pl tanulsz és küzdesz a célodért.
Én tök egyedül gyűjtöttem össze egy lakásra, hitel mef minden nélkül. Mert nekem ez nagyon fontos volt. Már kisgyerekkorom óta erre gyűjtöttem. Akkor mindenki kiröhögött. Most meg nekem van saját otthonom ők meg vagy a szüleiknél élnek vagy albérletben. Én hittem magamban, senki más nem hitte, hogy sikerülni fog. Ennyi!
15. Ebben igazad van. De ha ez egy pozitív változást hoz akkor szerintem nem baj.
Azért teljesen kevés emberről peregnek le a dolgok, pláne amíg benne van. De trumatizálódni azért nem kötelező.
Pl volt olyan bántalmazasban is részem ami lelkileg már akkor nem érdekelt mikor benne voltam. Az etnikum elvette a cuccaimat és fizikalilag is bantalmazott az iskolában. Félelemben éltem a napjaim, mikor fognak megint megverni. De ez nem nekem szólt. Mindenki más is kapott időnként aki nem tartozott közéjük.
A szüleim elvittek másik iskolába mert a tanárok sem tudták megoldani a helyzetet.
Ez pl egyáltalán nem érdekelt. Mert nem volt oka, és nem a személyemnek szólt.
17: Örülök, hogy neked sikerült. Viszont sok minden befolyásolja, hogy valaki meggazdagszik-e. Ez egy soktényezős dolog.
A lényeg, hogy ha valakinek az a motivációja, hogy azért akar meggazdagodni, mert az őt egykoron piszkáló volt iskolatársaknak meg akar felelni, az nem egészséges, mert arra utal, hogy azok irányítják az életét. Bizonyítani akar nekik. Ha valaki tényleg túljut ezen, akkor nem azért akar pl. sikeres, gazdag lenni, hogy megmutassa a volt társainak, hogy nem volt igazuk, hanem önmaga miatt. Másrészt sok embernek nem a gazdagság az életcélja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!