Az iskolai bullying-ot mennyi idő alatt lehet feldolgozni? Honnan tudhatom hogy milyen károm lett belőle?
Hat most nem ijesztegetni akarlak de skizofren lettem es ehhez 32,% ban hozzajarult
De mar jobban vagyok es hálás vagxok
A sajat életed valasztod
Bármi is történik veled, bármilyen rossz dolog a TE döntésed hogy reagálsz rá!
Ezt nem én találtam ki, hanem Viktor Frank pszichiáter aki megjárta Auswitzot.
Nem kötelező rosszul érezned magad mert bántottak. Gondold végig igazuk volt e. Ha igen akkor változtass. Ha nem akkor meg ez nem rólad hanem róluk mond el csúnya kritikát.
Nem érzel bosszút, ennek örülj. Jó ember vagy :) Felejtsd el ami történt ha már nem vagy benne. A legrosszabb amit tehetsz ha mantrázgatod a sérelmeidet és tönkreteszed vele az életed. Nem ők hanem te saját magadnak. Hiszen a rossz már elmúlt. El kell felejteni!!!
2.: Azért ez nem olyan egyszerű. Ha nem tud túljutni rajta, akkor érdemes pszichológust felkeresni. Csak úgy elfelejteni nem könnyű. Könnyen beleeshet úgy az elfojtásba, hogy csak leszorítja a tudat alá a sérelmeket, amik ott tovább mérgezik és pszichoszomatikus betegségeket is okozhatnak.
Engem is volt, akik bántottak, gúnyoltak, vertek anno az iskolában. Azért nem érzek bosszúvágyat, mert miután elkerültem onnan, nem kellett találkoznom velük. Egyrészt a hiba az ő készülékükben van. Másrészt a gyerek még nem képes kellő empátiára és nem képes jól felmérni a tette következményeit. Éretlen. Emiatt később nem kell már ezzel foglalkozni.
4.: Látom, segíteni akarsz, de rosszul. Az, hogy még hálás is vagy a bántásokért, mert lefogytál, elég szerencsétlen megközelítés. Ezzel azt sugallod, hogy tulajdonképpen jól tették, bagatellizálod, sőt, mentegeted a bántalmazást. Ez nem jó megközelítés. Burkoltan hibáztatod, mert ő rosszul élte ezt meg. Ez nem jó hozzáállás. Ez az ú.n. érvénytelenítés.
Viktor Frankl elég neves pszichiáter volt. Nem én találtam ki amit írtam. De gondolom te nála is okosabbnak képzeled magad. Tudod voltak akik öngyilkosok lettek miután hazatértek a koncentrációs táborból vagy egy életre depressziósak. Van aki meg tudta tovább folytatni az életét és megtalalta a boldogságot. Felőlem nyugodtan szenvedhetsz a múlton és mantrázgathatod a sérelmeidet nap mint nap. Bár Popper Péter is megmondta, hogy ennek semmi értelme. Csak ne kényszerítsd ezt rá másokra. Mert nem kötelező rosszul lenni utólag az iskola bántamazástól. Nem kell hogy negatív hatással legyen a mai napodra ami a múltban történt. Te kapaszkodsz a serelmeidbe az okát neked kell megtalálnod. Én meg nem. Mert nekem az fájt, hogy kövér voltam. Nem az amit tettek. Nem mentem fel őket. Szar alakok voltak. Nem ülnék le egyikkel sem kavézni. De nem azert mert gyűlölöm őket hanem azért mert sajnálnám rá az időm. Ennyi.
Azt nem mondtam, hogy könnyű. Van akinek az van akinek nem. Nekem szerencsére meg akkor végetért mikor még köztük voltam de már nem volt miért bántani. Utána meg már végképp hidegen hagyott. A kerdező pedig egy kerdést tett fel amiből nem tudjuk hogyan élte meg a történteket. Remélem nem olyan rosszul mint te. ;)
6.: Te szerintem elég felszínesen ismered Frankl munkásságát. Viszont azt látom, hogy nagy az arcod. Büszke vagy arra, hogy te csak átléptél a bántalmazáson és nem vagy képes azokat megérteni, akik erre nem képesek.
Utolsó bekezdésed arra utal, hogy azt hiszed, az iskolai bántalmazás mindig valós okkal történik, a bántalmazóknak igazuk van. Nos, a legtöbbször ok nélküliek ezek, vagy olyan okkal történnek, ami nem a bántalmazott hibája. Pl. szemüveges, sovány, kövér, sánta, beszédhibája van, túl buta, túl okos, szép, csúnya, visszahúzódó, stb. De még ha van is leküzdhető hibája, akkor se az a megoldás, hogy gúnyolódni kell.
Folytatás, 7-es vagyok.
Ilyen súlyos következménye is lehet ennek, nem szabad elbagatellizálni:
Itt ok volt az, hogy nem volt a lány gazdag. Ez azt is mutatja, milyen rossz társadalmi értékrend uralkodik. A gazdag családok sarjai gyűlölettel fordultak a szegényebb társuk felé.
Szerinted igazuk volt a zaklató diákoknak, hiszen csak meg kellett volna a lánynak gazdagodnia és akkor vége lett volna és minden rendben?
Biztos igazad van végülis minden munkáját elolvastam,neki is meg Edit Egernek is es pszichológiát is tanultam pár évig.
Tudom milyen az iskolai bantamazás nem kell bemutatnod.Nem mondtam egy szóval sem, hogy helyén való és azt sem, hogy a bántalmazott hibája bár erre is van példa.
Nem akarlak megbántani de komoly baj van a szövegértelmezéseddel. Próbáld elfogadni, hogy másnak más a veleménye mint neked. És nem rágódik mindenki a mútján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!