Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az iskolai bullying-ot mennyi...

Az iskolai bullying-ot mennyi idő alatt lehet feldolgozni? Honnan tudhatom hogy milyen károm lett belőle?

Figyelt kérdés
Miért nem érezhetek bosszúvágyat?

nov. 23. 11:40
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
50%
Lehet hogy valakinek kell segítség. De nem kell mindenkibe belemagyarazni, hogy mindenkinek kell. Mert ez nem igaz.
nov. 23. 23:01
 2/27 anonim ***** válasza:
13, kieg.:Meg épp az mutatja, hogy valaki nem képes túltenni magát az iskolai bántalmazáson, hogy évtizedekkel a suli befejezése után is a volt társaknak akar bizonyítani. Aki könnyen túljut rajta, az nem akar nekik bizpnyítani, hanem letojja őket. Én pl. nem érdeklődöm, mi van az egykori szekálóimmal, felnőttek, élik az életüket, nem törődöm velük. Ahogy elhagytam az iskolát, onnantól fogva magam mögött hagytam őket.
nov. 23. 23:03
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Ha semmit sem érzel irántuk, egészséges önbizalmad van, akkor nagy valószínüséggel semmi kárt nem tett benned. Szerencsésen túltetted magad rajta, nem kell ezzel foglalkoznod. Úgy is mondhatnám, hogy rosszindulatú hülyékkel nem kell törődni, nem érnek annyit, hogy akár csak bosszúvágyad is legyen irántuk. Az iskolai bántalmazásba nem kötelező beleragadni, lehet, sőt kellene is továbblépni. Akinek nem sikerül, annak kell a pszichologus.
nov. 25. 14:09
 4/27 anonim ***** válasza:
68%

13. Igen! Pl tanulsz és küzdesz a célodért.

Én tök egyedül gyűjtöttem össze egy lakásra, hitel mef minden nélkül. Mert nekem ez nagyon fontos volt. Már kisgyerekkorom óta erre gyűjtöttem. Akkor mindenki kiröhögött. Most meg nekem van saját otthonom ők meg vagy a szüleiknél élnek vagy albérletben. Én hittem magamban, senki más nem hitte, hogy sikerülni fog. Ennyi!

nov. 25. 19:26
 5/27 anonim ***** válasza:
84%

15. Ebben igazad van. De ha ez egy pozitív változást hoz akkor szerintem nem baj.

Azért teljesen kevés emberről peregnek le a dolgok, pláne amíg benne van. De trumatizálódni azért nem kötelező.

Pl volt olyan bántalmazasban is részem ami lelkileg már akkor nem érdekelt mikor benne voltam. Az etnikum elvette a cuccaimat és fizikalilag is bantalmazott az iskolában. Félelemben éltem a napjaim, mikor fognak megint megverni. De ez nem nekem szólt. Mindenki más is kapott időnként aki nem tartozott közéjük.

A szüleim elvittek másik iskolába mert a tanárok sem tudták megoldani a helyzetet.

Ez pl egyáltalán nem érdekelt. Mert nem volt oka, és nem a személyemnek szólt.

nov. 25. 19:32
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

17: Örülök, hogy neked sikerült. Viszont sok minden befolyásolja, hogy valaki meggazdagszik-e. Ez egy soktényezős dolog.

A lényeg, hogy ha valakinek az a motivációja, hogy azért akar meggazdagodni, mert az őt egykoron piszkáló volt iskolatársaknak meg akar felelni, az nem egészséges, mert arra utal, hogy azok irányítják az életét. Bizonyítani akar nekik. Ha valaki tényleg túljut ezen, akkor nem azért akar pl. sikeres, gazdag lenni, hogy megmutassa a volt társainak, hogy nem volt igazuk, hanem önmaga miatt. Másrészt sok embernek nem a gazdagság az életcélja.

nov. 25. 19:34
 7/27 anonim ***** válasza:
51%
13. Ez egy béna példa lesz de igaz GWM is milliomos lett meg Szabó Péter is. GWM egy nagyon szegémy roma családból származott Szabó meg a hajléktalanságig jutott. Ők eldöntötték, hogy meggazdagodnak. Ez tényleg ennyi. ;) Tenni azért kell érte. Azt nem lehet megúszni.
nov. 25. 19:36
 8/27 anonim ***** válasza:
52%

19. A te döntésed, hogy egy szar helyzetből építeni vagy rombolni fogod magadat.

Akinek mindig volt mindene azt nem érdekli a pénz. Aki éhezett és fázott és bántották érte annak teljesen más a viszonya a pénzhez.

Nem azért változik valaki hosszútávon hogy az osztálytársaknak megmutassa hanem a saját igenye is lesz.

Na vicelj nem azert fogytam le hogy nekik megfeleljek. Hanem mert nekem is rossz volt kövéren. Az már más kérdés, hogy nagy poén volt az iskola legjobb pasijának a barátnője lenni 4.ben úgy hogy mindenki engem irigyelt. :D De ez sem miattuk volt, szerelem is volt.

nov. 25. 19:42
 9/27 anonim ***** válasza:
52%

13 igen! Meg az utána folytatott kitartáson.

Nem kell mindig magadból kiindulni. Azért mert neked nem megy másnak igen. ;)

nov. 25. 19:45
 10/27 anonim ***** válasza:
51%

12 tök hülyeségeket beszélsz. És azt akarod elérni, hogy a kérdező is egy szerencsétlen legyen.

Nincs benne bosszúvágy. Leírta! Mit nem értesz ezen?

nov. 25. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!